Tuesday, September 16, 2008

Saujana Resort

Kicauan burung-burung menyambut kedatangan saya di Saujana Resort. Oh..Sungguh damai rasanya...Alangkah seronoknya jika ofis dikelilingi kehijauan..back to nature.. Ofis sekarang pun dlm hutan juga..hutan batu..keras & kaku n bisu.












Setelah parking kereta seperti dlm gambar diatas ni, mentality 'follow the crowd'. Pemandangan biasa di Saujana Resort. Bukan apa, malas nak pusing2 cari parking kat basement level. Kalau kena saman, semua kena..padan muka aku juga.

Bangunan2 di Peremba Square, Saujana Resort dibina resort-style, to complement dengan kawasan sekitar..Pohon2 kelapa sawit dan palma melambai-lambai, alahai sejuk mata memandang..












Kalau kat felda, pemandangan ni biase je tapi kat Lembah Klang, nampak mcm resort gitu..lain padang lain belalang..

Inilah tempat yang dituju..Canon HQ, ambil kamera yang masuk workshop selama 3 minggu.















Masa sampai kat sini, dapat kaunter 2. Kat kaunter 1 ada one Chinese lady...jeling2 tgk ada seekor anak anjing yang comel dalam beg diatas ribanya..Sungguh comel rupanya..anak anjing tu dan tuannya juga. Hidup dalam masyarakat majmuk kena le tolerate hal2 mcm ni...dugaan di bulan pose..control je tapi dalam hati tuhan saja yang tahu.."Kalaulah anak anjing tu lompat atas riba, mau bukak silat gayong nih.." Sempat juga berimaginasi terlampau...

Setelah berpuashati dgn kamera, cepat2 keluar, tinjau2 kot-kot ada sibaju biru dok bagi surat cinta kat kereta. Takde nampaknya..lega..boleh snap-snap gambo...













Sekolah Pelajar-Pelajar Jepun telah lama ada di Saujana Resort.

p/s: Perjalanan ke Saujana Resort yang letaknya on the way to Subang Airport bagaikan menggamit memori silam..Kenangan lalu..

6 comments:

  1. silat gayung? ke silat langkah seribu...harharharharh..tak ke glenmarie golf resort? lawa gak scenery kat situ

    ReplyDelete
  2. Nanti ler.. main golf kat sana..hehehe

    ReplyDelete
  3. salam ziarah.

    thanks for the link.

    rupa2nya anda juga peminat buku2 tazkirah karya Tuan Guru Dato' Nik Abdul Aziz Nik Mat, subhanallah.

    may Allah swt blessed you, insya-Allah, amiinnn.

    ReplyDelete
  4. Salam kembali. Thanks for the visit. Like your blog, full of knowledge, duniawi & ukhrawi. Selalu singgah tapi tak masuk. Keep up a good work.

    Btw, reading his books is like feeding our soul. May Allah bless us always...

    ReplyDelete
  5. kenapa mrk tak gantikan pokok sawit tu dgn kurma . klu berbuah boleh gak rasa yg fresh ... hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. pokok sawit pun ok jg..kalau boleh kait buahnya, boleh buat minyak masak, buat santan ke..hehe..biodesel..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...