Wednesday, January 13, 2010

Jarang-Jarang

Apa yang selalu dicari bila hujung2 tahun hingga ke awal2 tahun baru?

Free table kalender, free diary, kalender kuda...

Apa yang selalu dibelek-belek di kalender?

Cuti-cuti, kalau-kalau ada cuti di minggu-minggu kerja..cuti hari raya, cuti sekolah.....

Hmm..baru awal minggu pertama di bulan Januari, tapi kalender dah diselak hingga ke bulan Disember. Ada yang suka tengok-tengok gambar..

Rasanya sepanjang dah lebih 10++ tahun bekerja, pelbagai jenis kalender meja yang diterima. Pelbagai bentuk. Pelbagai company & institusi.

Tapi yang ini, terasa kelainannya (sorry gambar blurr)..jarang ada company yang begitu gah, company yang diasaskan oleh Malaysian Chinese yang mahu menulis bulan-bulan hijrah dalam tulisan jawi dan mengguna Arabic numbering untuk kalender meja. Syarikat orang Melayu yang besar2 apatah lagi yang tersenarai di Bursa Malaysia pun takde yang berbuat demikian (belum jumpa lagi!! - sila beritahu jika ada).

Sampaikan kawan ofis pun terkejut.."Huii..ada TULISAN JAWI..". Belek2 terkejut lagi.."hah.. company ni.."

SYABAS to Tan Chong Motors for the corporate table calendar...company alaf baru..1Malaysia..

Nasib si kalender, awal tahun di cari, akhir tahun ke bakul sampah juga akhirnya...life goes on...

10 comments:

  1. Yeeee...memang cari kalendar tiap tiap akhir tahun atau awal tahun. Tahun ni kurang sangat dapatnya. Tahun lepas, sedekah pun sampai orang dah taknak. Tapi yg macam Nohas punya tu tak pernah jumpa. Ada lebih? *wink* dengan muka tak malu.

    ReplyDelete
  2. me pakey kalender kuda jerr.. vollee kanns

    ReplyDelete
  3. Hari ni NS cuti...
    ( tp kiter keje jgk !!)

    ReplyDelete
  4. @eL,
    teman pun dpt satu je, ehsan dari my sis. Terlambat sikit je, dah bagi kat ofismate tapi sempat snap gambar.

    @en_me,
    vollee saja..asal bahagia..

    @ikan emas,
    wah..lebat le overtime ye, double..triple..takpe berkhidmat utk negara..

    ReplyDelete
  5. ikan emas! kite cuti same lah smlm.. tp btol2 cuti.. kih,kih,kih..

    xkisah nk pkai klnder apa,cuma jgn lupa pd trikh2 dlm bulan Islam.. jgn hny igt ramadhan dan syawal, pstu awl muharrm, bla2 je....

    hurm..

    nsib klnder ngn diari tak jauh beza.. guna utk 1 thun.. pstu dh...

    cuma diari bruntung ckit kot. sbb disimpan...

    *psst.. kite smpn gak kalnder.. pastu dh lm2 xtau mana smpan.. he..

    ReplyDelete
  6. @puteri,
    Diari mula2 simpan juga, tapi bila dah byk, mula le koyak2 and then, buang juga..cuti tgh2 minggu, memang best kecuali time byk keja, kena gi ofis jg..

    ReplyDelete
  7. x dpt usha btol2 la kalendar tu..tp mmg patut ade kalendar mcm tu..

    ReplyDelete
  8. @dakchomey,
    Ya, tak banyak di pasaran..

    ReplyDelete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...