Wednesday, May 12, 2010

Yang Mencuri Masaku

Baru awal tahun ni, saya post this entry..

Baru lima bulan, dah mungkir janji.

Setiap hari, ada je yang SMS, bila lagi? bila lagi? Yang paling tak tahan, "dok KL pun, takde fb. Aku dok kampung pun ada. Apalah kau ni kolot sangat?" Kolot sangat ke takde fb ni?

Akhirnya buka juga satu akaun dengan niat menyambung silaturrahim. Jejak kasih kawan-kawan lama.

Yang paling bosan dengan fb ni, ada je kawan-kawan yg upload gambar-gambar zaman sekolah ketika masih lagi 'free hair'. Masa sekolah menengah pulak tu. Memang le nostalgia, tapi bab ni paling teman tak suka.

Fb ni ada magisnya tersendiri. Tapi yang paling nak dielakkan seperti artikel ini 'Facebook and Old Flames: A Dangerous Mix'. Boleh baca disini.

Hopefully, tak ada kawan-kawan lama yang ahli MLM, ejen insuran, jual unit trusts ke dan yang sewaktu dengannya, susah juga nak bersilat, tepis-menepis di alam maya..

12 comments:

  1. Salam...

    Setakat ni saya lom tergerak lagi nak punya akaun FB...

    ReplyDelete
  2. haku dah tutup akaun FB,

    salamm,

    ReplyDelete
  3. Abdul Razak,
    salam...baguslah begitu.

    @ikan emas,
    rasa mcm x selamat..

    @tunbegia,
    baru buka. test market..

    ReplyDelete
  4. Tak pernah ada fb, tak akan ada rasanya...
    Dah sound awal-awal kat kekawan, jgn cari saya melalui fb, mmg tak jumpa.

    ReplyDelete
  5. @suara,
    saja buka utk cari kawan2. Tetapi kdg2 bosan juga..

    ReplyDelete
  6. Ada tak mengapa. Tak salah. Bukan FB yang kontrol kita tapi kita kena kontrol diri kita.

    Yours truly masih belum terbuka hati nak aktifkan semula akaun FB.

    ReplyDelete
  7. nohas alpakri, ko dah kena TAG, sila amik Sunshine Award kat blog haku nooo,

    salamm,

    ReplyDelete
  8. ada fb. Cerita biasa-biasa. Kalau lebih-lebih anak-anak pula yang pantau. He He He

    ReplyDelete
  9. @eL,
    Ya, betul tu..tapi selalu kena monitor, ada juga yg tag letak gmbr..terus remove from jadi friends..

    @tunbegia,
    TQ, bagi award. Jawab lambat lagi noo..

    @Pok Li,
    Fb untuk cari kawan2..baguslah ada orang pantau..

    ReplyDelete
  10. fb best kalau ade org yang layan dan ade orang yang hendak di layan..kadang2 walaupun kita tak aktif fb (xletak gambar,etc..) tp,bila kita tengok gmbar org lain yg agk 'daring',hati kita pun mula lah..buruk sngka..tu pun dikira dosa kn?

    ReplyDelete
  11. Noor Faradzela,
    Terima kasih dtg melawat blog ni.

    fb ni utk mengeratkan silaturrahim + mencari sahabat2 lama..

    oleh itu, jgn buruk sangka..tapi suka pun tak boleh juga, bersubahat..

    ReplyDelete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...