Wednesday, October 13, 2010

Tanda Ingatan

Salam semua..

Kembali memblog. Episod 'jiwa kacau', 'pecah kepala', nampaknya telah beransur-ansur pergi. Suasana kerja kembali ke 'normal pace'. Pray hard..

Apa nak cerita, ye? Tengok kiri-kanan cubicle..oklah, cerita tentang cenderahati atau kata orang seberang, ole-ole. Inilah ole-ole yang paling popular, senang dibawa sebagai hadiah untuk teman-teman...keychains..walaupun kecil, 'it is the thought that counts'..











Keychains yang bergantungan di ofis..dari dalam dan luar negara...alangkah seronoknya dapat gi holiday..
Dua ole-ole ini sangat istimewa, satu dari Chiang Mai, Thailand dan yang sebelahnya bookmark dari Egypt.

Keychain orang asli Chiang Mai, dari kaum Karen atau Hmong, tak pasti tapi yang pastinya, tak sampai hati nak guna..

Bookmark dari ofismate yang dah meninggal dunia. Bila tengok bookmark tu, saya teringat pada dia, dia yang bernama Malini. Pesakit diabetes keturunan yang kronik, yang tidak putus-putus mencari cinta..akhirnya, kecewa, langsung gi melancong...dialah ofismate yang setia menghantar kad ucapan Hari Raya setiap kali Syawal menjelma..kini tiada lagi. Dia dan kad raya juga.


Life is short, go travel. I need a break..really..

18 comments:

  1. Salam...

    Moga sihat hendaknya...

    Wah, suka kumpul key-chain erk, sama hobi seperti saya, rasanya lebih daripada 50 dah saya kumpul..

    ReplyDelete
  2. buatan Orang asli memang cantik dan halus. Saya suka tengok tarian sewangnya.

    ReplyDelete
  3. salam akk..
    lama benar x bertukar2 crita kan?akak sihat...bnyak nya key chain,blh bg sy satu..heheheh

    ReplyDelete
  4. Abd Razak,
    Salam kembali. Alhamdulillah, sihat,TQ.

    Bukan hobi sebenarnya, tapi souvenir dari ofismates. 50 keychains?? Banyaknya..

    ReplyDelete
  5. Pok Li,
    Ya, kraftangan org asli memang halus. Tarian sewang dgn perhiasan daun kelapa memang menarik tapi tak faham butir bicara..

    ReplyDelete
  6. Fatahiyyah,
    Akak sihat, alhamdulillah. Buleh saja, meh datang ambik..

    ReplyDelete
  7. sukenya dpt brg2 kngn mcm keychen tu.. wlupun murh, tp kngn tu xtrhrga

    ReplyDelete
  8. meh la jln2 ngori sombilan ni :) :)

    ReplyDelete
  9. puteri,
    memang seronok dapat souvenir, kdg2 takde tmpt nak simpan..

    Dah pegi Mambau..tringat cita P.Ramlee..

    ReplyDelete
  10. Salam,
    kata orang, jauh berjalan luas pemandangan, tambah pengalaman...
    Selain keychain, fridge magnet juga dah jadi trend buat souvenir.

    ReplyDelete
  11. Abu Aiman,

    Salam kembali, pergi holiday memang seronok..pemandangan, budaya baru..

    Ya, benar. Keychain dan fridge magnet senang dibawa, murah juga..boleh beli byk..

    ReplyDelete
  12. Awak, saya suka jugak kumpul benda ni tapi sekarang dah slow. Tengah in fridge magnet pulak.

    ReplyDelete
  13. eL,
    Nak kata suka kumpul, tak jugak, tapi orang dah bagi, suka juga..

    fridge magnet..entahlah, mungkin tak suka tengok fridge yg berserabut..dapor kecik je..

    ReplyDelete
  14. kak.. nape jap ble msuk blog kjap xboleh?

    ReplyDelete
  15. Entahlah, ada magis kot..hehe..maklumlah dah lama x update..

    thanks for the frequent visit, will update soon

    ReplyDelete
  16. Replies
    1. thanks, aji nugraha..sudah stop makan jelly gamat..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...