Thursday, May 10, 2012

Teşekkür Ederim

Assalamu’alaikum..

kembali bersiaran, setelah internet di block oleh Maxis.. sebabnya tak confirmkan personal data, maklumlah baru sebulan subscribe Maxis broadband, bertukor dari P1.com…alasannya Customer Service dia call, saya tak jawab, takut saya yang subscribe tapi orang yang guna..penyayang juga Maxis, really touched with your concern..tapi menambahkan stress je..

Lupakan saja cerita duka, sekarang nak cerita tentang ilif dari Turkiye. TEŞEKKÜR EDERIM or terima kasih or thank you or syukran jazilan..xie xie..kepada Yong Halima Moh Kembara kerana bersusah-payah mencari ilif untuk saya..very very late order, dah ditutup, gatei tangan tulis-tulis nak jugak, mencoba nasib. Sepeket kacang hazelnut dipos bersama..segar dari ladang di Kampung Derebi..leziz..

ilif, hazelnut dan sekeping nota

Ilif (pengosok badan) dikait dari bulu kambing biri-biri ni, rasa sayang pulak nak guna, kombinasi kaler yang menarik, hijau dan cream..kalau hijau dan putih, lagi sayang nak guna, nak letak dalam frame je…haha..*matilah dicop 'fanatik'..


close-up, ehh, dah bertuko kaler...teknik pencahayaan yg betul
Kemas dan berseni..teringat pada hasil kaitan teman dulu, jauh panggang dari api..malu teman nak tunjuk..jangan tak percaya teman dulu pernah belajar mengait jarum satu (crochet)..yang jarum dua tu (knitting) tak reti teman, terkial-kial, otak kanan dan otak kiri bercelaru..

Jengg, jeng, jeng...my unfinished masterpiece..inilah yang pertama dan terakhir, gamaknya..

haha..diatas kembang, dibawah nampaknya menguncup..silap kiraan..




Janganlah ditanya bila tarikh kejadian benda ni, teman pun dah lupa..mungkin 10, 15 tahun yang lalu..nak sambung balik? Hmm..dah lupa, tak save teknik kaitan didalam hard disk memori...

Sekarang ni ramai dah tak guna kaitan bulu kambing ni buat alas meja, chair back..old skool, katanya..

Baa baa black sheep, have you any wool?
Yes, sir, yes, sir, three bags full..

4 comments:

  1. wahh menariknye! cara nak guna cam mane? tyme mandi ke?

    ReplyDelete
  2. Ya, benar, atulasca, time mandi, gosok2 bdn..belum try lagi ni..

    ReplyDelete
  3. salam kunjungan di petang Jumaat...
    semoga saudari dalam redha Allah sentiasa...

    ReplyDelete
  4. Most welcome, syukran jazilan, amin..

    ReplyDelete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...