Wednesday, October 30, 2013

Staff perempuan memang suka benda-benda macam ni..

Assalamualaikum..selamat malam..hari ni, busy sungguh, tapi sempat juga bw ke blog kawan2..release tension..sekarang ni barulah ada masa nak update..

Ni kisah perempuan2 kat pejabat...kalau dah ramai2, memang kejadian macam ni mesti berlaku...office2 lain pun sama juga kan? buat 'pot luck', buat makan2 kat pejabat..semalam pakat-pakat nak buat rojak buah...alamak, tengah menaip ni terliurlah pulak..

me bawa ni dan epal hijau
ofismate tengah potong buah mangga epal

pemotong buah
Bahan-bahan yang dibawa...mangga epal, epal hijau, epal merah, sengkuang dan nenas. Timun lak takde..tak teringat..Ada juga kacang tumbuk dan sos yang warna merah.

behind the scene
abaikan stapler and puncher tu...concentrate, focus
rojak buah limited edition
 sengkuang
Sengkuang ni pula untuk makan-makan begitu saja,sapu sos warna merah dan tabur kacang tumbuk...heaven...teringat zaman sekolah rendah dolu-dolu..

Sekian saja 'pot-luck' minggu ni...nextt..dah lama tak buat steamboat..hehe..

13 comments:

  1. Tudia bestnya...rojak.meleleh air liur tgk ni..walaupun tgh malam..

    ReplyDelete
  2. meleleh air liur tengok rojak buah tu...... nak sikit...........

    ReplyDelete
  3. teringat cerita kat ofis dulu2...sedapnya rojak buah...terliur dibuatnya.

    ReplyDelete
  4. Di tempat kerja saya... kami siap masak nasi dan lauk bagai di pantry... bukan staf perempuan je... staf lelaki pun join sama... tapi join masa makan je... mereka bagi duit dan kami masakan. Best!

    ReplyDelete
  5. isshhh suami saya lagi kuat makan tu.. kalah kami yg pompuans ni hehee..

    ReplyDelete
  6. Sarah Talib,
    rojak buah memang tak menahan..teringat je, dah kecur..

    zana,
    sekejapan dah habis, ramai yg tolong makan..

    paridah,
    kenangan lama..rojak buah kegemaran ramai..

    ReplyDelete
  7. Sweetie,
    ni lagi hebat..selalunya idea2 mcm ni staf perempuan yg mulakan, staf lelaki selalunya bagi duit..mana boleh nak makan free saja, kann..

    mulan,
    ya ke, boleh joins the group...

    ReplyDelete
  8. Bestnya rojak..tp yg best sgt tu..mmg sengkuang tu..ltak sos merah..mmg sdp...nyum2

    ReplyDelete
    Replies
    1. rojak buah memang best...sengkuang letak sos merah tu pun best jg..

      Delete
  9. Dolu-dolu siap buat bubur nasi lagi... apa pun kalau sessi potluck memang suka... geng kitaorang kalau buat potluck huhuhu penuh meja... tapi kat opis susah sikit lah sejak dah tukar boss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. potluck memang best..home cooked food, dimasak dgn kasih sayang..ofis kami pulak sejak tukar carpet baru, dah tak boleh nak buat yg berat2..kalau nak buat jg, kena hidang kat 'smoking area' ..

      Delete
  10. Alahai... ngences kakak dibuatnya. Tahu tak ngences hihi...
    Kakak pun kadang buat macam ini juga tau:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ngences..bahasa Jawo..kecur/terliur maknanya kan...ya, memang org perempuan suka buat makan2 mcm ni..saja seronok2..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...