Sunday, November 3, 2013

Pancaran Biru

Assalamualaikum...salam maal hijrah 1435H yang akan menjelma tidak lama lagi..

Kawan-kawan, seronok tak dapat hadiah 'lucky draw'? Kalau hadiahnya best, mestilah seronok kan. Masa company dinner haritu, Alhamdulillah, me dapatlah satu hadiah ni...Samsung blu-ray dvd player. 

Masa announcement dibuat, rasa nak let go je, sebab malas nak ada dvd player ni, cukuplah tengok dalam laptop saja, lagipun channel Astro tu pun tak tertengok, inikan pula nak tengok dvd, cd, segala...tapi at last ambiklah juga..

Dah lama terbiar atas meja, tak buka-buka, semalam barulah mula operasi pemasangan..sangat mudah just plug-n-play..

the one

alahai..dari negara seberang rupanya..

Ingatkan dvd player ni hanya untuk dvd dan cd movie saja, rupa-rupanya boleh juga untuk cd music...alahai, kesiannya..tak up-to-date tentang gadget-gadget ni..tak berminat..


the player..small in size
choose one
For testing, trylah dua dvd ni..yang ni saja yang ada dalam simpanan..the verdict, not bad sebab tengok kat TV, kalau tengok dalam laptop kurang feel sikit..

dua-dua best..
Andalucia:Revenge of the Goddess ni cerita Jepun tapi shooting kat France dan Spain. Sebab tajuknya Andalucia, tu yang beli, tapi not bad, action movie dan cinematografi yang menarik.  Kingdom of Heaven pun best, di akhirnya kisah penaklukan Kota Jerusalem oleh Salahuddin Al-Ayubi, dah pernah cerita dalam entry ini.

Paginya pula, try pasang CD ni pula..Ruqyah Syariah..ayat-ayat pembatal sihir..


Alhamdulillah, dapat hadiah DVD player ni..

32 comments:

  1. Oo..ada plak blu ray disc dvd player..sya bru tau..ingat suma dvd player sama je..hehe

    ReplyDelete
  2. Wah best juga lah... seronok dpt lucky draw walaupun apa je yg penting dpt free

    ReplyDelete
  3. seronoknya. plus dapat free lagi best.

    ReplyDelete
  4. Bulan lepas saya dapat hadiah multi cooker sempena hari keluarga jabatan... Sampai ni masih belum dikeluarkan dari kotaknya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah dapat hadiah..boleh masak mcm2..

      Delete
  5. rezeki drpd Allah tu...xjatuh walau sehelai daun tanpa izin-Nya. jgn persiakannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, betul tu..Alhamdulillah..tq diatas peringatan..

      Delete
  6. Tahniah dulu dari kakak sebab kakak tak pernah dpt lucky draw tau. Sekali tu pernah dapat itupun sebab kawan kakak tak dapat pergi jadi nombor bagi pada kakak...

    Best juga blue-ray ini. Boleh santai-santai mendengar CD macam Rukyah ayat pembatal sihir. Kakak suka ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, syukran..saya pun amat jarang dpt lucky draw ni, kak. Itu rezeki kakak namanya..

      Alhamdulillah, semuanya mudah...boleh dapatkan satu..





      Delete
  7. layan malam2 nie best ...
    Alhamdulillah rezeki tuan hamba nie :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, rezeki...nak beli CD/DVD memang kurang minat...

      Delete
  8. tahniah :D..
    lady x pernah dpt ..
    hehehe.. rezeki murahla tu.. :)
    Alhamdulillah, semoga Allah terus murahkan rezekimu n rezekiku jua.. ameennnn :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..ameennn diatas doanya..

      Delete
  9. Assalam tahniah dari bunda....
    Salam Maal Hijrah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam, Bunda..Alhamdulillah, tq..Salam Maal Hijrah utk Bunda juga..

      Delete
  10. salam maal hijrah..tahniah dpt hadiah...rezeki dr Allah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam maal hijrah to you too..Alhamdulillah, rezeki hari raya Haji..

      Delete
  11. salam maal hijrah..tahniah dpt hadiah...rezeki dr Allah

    ReplyDelete
  12. salam maal hijrah..tahniah dpt hadiah...rezeki dr Allah

    ReplyDelete
  13. Tahniah Nohas menang lucky draw.. Kak Idah selalu gak menang lucky draw nie.. :D semuanya rezeki dari Allah.. ;D
    Selamat tahun baru hijriah buat nohas.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat tahun baru hijriah to you too..Alhamdulillah, saya jarang dpt lucky draw ni..

      Delete
  14. Salam Maal Hijrah to sis Nohas..
    ^^,
    seronoknya dpt hadiah..tahniah..tahniah..
    betul2..kalo download cerita pun suka tengok dekat TV berbanding lappy..
    Skang ni giler Love You, Mr Arrogant..
    download + tengok kat TV = Nikmat.. ^^0

    ReplyDelete
  15. Salam Maal Hijrah to you too..

    Alhamdulillah, thanks..tapi kena beli blu-ray DVD/CD baru dapat menikmati kesan2 blu-ray nya..kat ofis akak pun ramai yg suka cerita tu..

    ReplyDelete
  16. Went thru your blog. Interesting stories to share, nohas. Have a good day.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks...am trying to write something meaningful and beneficial to the public, but end up losing my direction..hehe...

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...