Tuesday, November 26, 2013

Siaran Larut Malam..dibawah langit kirmizi

Assalamualaikum, salam pagi Selasa..

Masih lagi di depan computer, buat kerja office..stress, stress..update blog dulu..

Malam tadi kena overtime. Tapi sempat jugak dinner di Stop City Cafe. Dekat office je. Kat mana cafe ni? Di persimpangan Jalan Sultan Ismail dan Jalan Tuanku Abdul Rahman...dua jalan yang top di KL ni..sepelaung saja dari Tune Hotel.

Open-air konsep, di bawah langit malam yang kelam..

dibawah neon-neon ibukota, KL Tower di kejauhan
iklan sekejap, diatasnya trek monorail

appetiser - roti jala & otak-otak, air - kopi O ais and kopi O suam
ada pulak yg jual pen malam-malam, tengah testing pen made in China
otak-otak abang Bangla jual, 5 keping = RM3.50, murah ke mahal?

rupa paras otak-otak , the best in town,  a bit spicy
appetiser lagi - roti milo = roti canai inti milo

Saja nak try roti milo ni, mula2 pesan roti pisang.  Kot2 sama macam kat Bangkok, takde pulak pisangnya. Roti milo rasanya manis. Ada susu lagi. Bagi pulak kuah dal, memang tak sesuai..

main dish - bihun goreng je
Makan kat sini OKlah juga, konsep gerai - pelbagai pilihan. Setiap gerai ada 'bunting' menu, macam nilah..'chicken rap' jadinya..sesuka hati je..hehe..

murrtabak..satu..

teringat pulak kat 'chicken dance' dlm seminar Dr Azizan Osman...

- entry utk menghilangkan stress kerja..gudnite -

21 comments:

  1. salam pagi selasa kak..hehehe..awal sarapan kak...sy pon pagini ade class art..untuk toodler..doakan ye..nervous..untuk akk good luck..jgn stress2...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kembali..bukan sarapan, ni dinner mlm tadi..goodluck, InsyaAllah, boleh buat..selamat mengajar..

      Delete
  2. Roti baom, roti tishu, cnicken sendwich..... aduhaiiiiii habis bahasa melayu di banglakan. Kalau orang DBP tak pertahankan emmm lama-lama hancur bahasa melayu... huhuhuhu

    Pss sesekali minum bertemankan bintang di langit syiokkk beb apa lagi kalau cuaca di langit terang benderang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggang-langgang bahasa melayu jadinya...syokk jg makan open-air resto ni, tapi yg tak best bila hujan turun, bertempiaran lari mcm ayam..

      Delete
  3. salam pagi...menulis smbl brfikir ringan2 boleh hlgkn stres jg...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum, tentu letihkan semalam buat OT??? Balik rumah makan lagi ker???

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam...bulan ni, almost hari2 kena stay back, balik rumah buka laptop sambung buat kerja office balik, tak makan dahh..tapi kdg2 masak maggi..so unhealthy diet...

      Delete
  5. Roti milo kuah dal agak tak masuk langsung.. kalau cicah nganmilo panas mungkin la hahahhaa.. :D
    lama tak makan otak2 huhuhuu.. RM 3.50 untuk tujuh..satu 0.70 sen.. tak selaluboleh la kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, memang tak sesuai langsung..otak2 tu memang sedap, sekali rasa, mesti nak lagi..

      Delete
  6. nampk sedap otak2 tu..lama x makan kalau dkt utara depa kukus..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sedap..antara yg terbaik yg pernah makan..yg kukus x pernah makan lagi..

      Delete
  7. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  8. Kalau kakak rasanya lebih suka roti telur dari milo kalau padanannya dalca..
    Tak apa juga overtime kalau makannya sedap macam tu:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul tu, dalca sedap dimkn dgn roti canai kosong atau roti telur....kalau overtime, memang kena cari mkn, nak order delivery, mahal giler...

      Delete
  9. Kat sini otak2 dah satu 60 sen..huhu..ok..sya nmpk roti sendwich...dgn roti baom..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. pencemaran bahasa melayu dan english..sesedap rasa menyebutnya..haha..

      Delete
  10. otak2 kat tganu ni dah siap jual yg frozeb tapi guna kulit popia... best jgk..

    tgh lapar ni, kesat2 mulut je lah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, ada jual yg frozen nya, tapi kena goreng, dah tak authentic..tapi bolehlah, utk tea time..tgh lapar jg ni..hari hujan lak..huhu..

      Delete
  11. Wohoho.. tau.. tau.. nie kat simpang empat maju junction tu kan? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, benarr...kedai mamak dah bosan..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...