Wednesday, November 20, 2013

WW3: Kongsi 3 = tak kenyang



29 comments:

  1. Kalau kongsi bertiga memang tak kenyang, tapi kalau sorang-sorang mesti tak habis ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya member ofis yg beli, dia ajak makan sama, dapatlah tiga ketul sorang..makan berjemaah..

      Delete
  2. Ini pun buat sendiri juga ke? Wow!! kalau betul bestnya... (dlm hati kakak jeles tau hihi...)

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli kat Sogo, bila dah malam, after 7pm, harga discount..

      Delete
  3. nyum nyum nyum... ni xleh makan ber3.. kena bedal sorg2 baru puas..keh keh keh.....

    *adei..rasa nak g beli lagi laa..huhuhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul tu..makan sushi ni rasa tak puas...pelbagai intinya...tunggu mlm, baru beli, ada discount..

      Delete
  4. hahahaa.. ini kes kene beli senyap2.. pastu makan dalam bilik tido dalam selimut.. bru boleh peaceful sket nak makan hahahaa.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu dah kedekut namanya. Rezeki kalau kita share bersama lagi bagus nanti akan datang rezeki yang lain juga. hehehehe

      Teringat zaman dok asrama ada seorang kawan ni memang kedekut kalau makan sedap2 time orang dah tidur dia dah pasang kelambu... tiba-tiba bunyi orang dok kruk krak kruk krak makan... bila di intai ada orang makan sedap sengsorang nasib baik lah cik menti tak serang katil dia.... kita orang dok gelak senyap2 cam tu pun ada... kalau dah kedekutlah katakan..... hehehehe

      Delete
    2. TT,
      ya, betul tu..kalau nak mkn kenyang, kena makan sorang2 sepluh ketul ni, tapi ni kes 'orang memberi, kita merasa', kena berhemah..hehe..

      notie,
      makan berjemaah ni, menambah berkat, InsyaAllah..duduk asrama mcm2 hal kan...mknan sikit kot, nak pelawa semua org, tak cukup, tapi kelakar le pulak, makan dlm kelambu..hehe..

      Delete
  5. KALAU TERASA BANYAK MAKAN SEDIKIT...SIMPAN SELEBIHNYA NANTI BOLEH ULANG LAGI...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 'orang memberi, kita merasa', sharing is caring..

      Delete
  6. Beberapa entry asyik makanan Jepun je... nohas nak ke Nippon pulak ke... heheh

    Pernah duk Jepun enam bulan, tapi masih susah nak terima makanan Jepun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hint2..kebetulan saja..tapi memang teringin nak gi Jepun, masih belum ada perancangan lagi...cuma sushi dan tempura je kot yg boleh terima, yg lain tu kurang sikit...

      wahh, bestnya, dah explore Jepun lah ni..

      Delete
  7. kalau beli kt kedai shusi mmg x leh mkn.. kalau buat sdri rsnye leh mkn x ek.. huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli kat kedai memang menarik presentationnya, kat Sogo ni, open kitchen, boleh nampak dia buat sushi..confident lah sikit..

      Delete
  8. Kakak saya cakap, sushi ni sebenarnya nasi kepal yang diubah suai... entahlah iye kot!

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin ya, sbb pernah tengok dlm cerita Oshin, mereka bawa nasi kepal, tak bawa sushi..

      Delete
  9. salam..
    ya allah sedapnya..
    esok nak p cari kat jusco :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. peminat sushi juga..sushi makanan sihat tapi takleh byk mkn ikan2 mentah,. sbb ada kes kat Jepun, dlm usus ada byk ulat....

      Delete
  10. nampak sedap jer...kongsi 3 mana nak cukup..nk kena p cari ni..., kalau kak sarah pun kurang2 5 ketui..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap, sbb tu tak cukup...haha..

      Delete
  11. Replies
    1. ramai yg tak leh terima makanan Jepun, saya pun cuma suka sushi and tempura saja..

      Delete
  12. Makanan jepun terlalu berkhasiat.. hehehe.. idah tak makan laa...
    Pernah makan pun tempura jerr.. tu pun sebab goreng.. :D <-- tekak melayu laa.. hik3x..

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun cuma suka sushi dan tempura saja..yg lain2 tak suka..

      Delete
  13. waa sedapnyer...kalo saya pun tak cukup kalo berkongsi 3 orang ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dapatlah tiga ketul sorang, memang tak cukup..hehe...tq for visiting here..

      Delete
  14. Susuhi...kegemaran...sya suka salmon dgn tuna..mmg hebat... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. suka semua, yg paling suka..telur ikan..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...