Monday, February 24, 2014

Ke KLIA..

Assalamualaikum..

Cerita hari Isnin lepas. Ke KLIA, hantar kakak terbang ke Saudi Arabia untuk mengerjakan umrah. Small entourage, lima orang saja - dua makcik, seorang pakcik, seorang sepupu dan my sister.  Ambil package Andalusia dan terbang dengan Saudia.  Memang best naik Saudia ni, direct flight terus ke Madinah. Hassle-free, compared to turun di Jeddah, kena naik bas ke Madinah..

tagline - penyucian jiwa di tanah suci
get ready for group check-in
  

 Ramai sungguh yang nak pergi umrah..mari kita buat survey..

Rayhar Travel - beg ungu
Utas Travel - beg kuning hitam
Yiros Travel  dari Chini, Pahang - beg hijau
Andalusia lagi

last shot before departing
berkumpul mendengar taklimat
taklimat dan doa dari muktawif
bon voyage
InsyaAllah, dijadualkan balik pada hari Jumaat 28 Februari 2014.

34 comments:

  1. Kakak bila melihat org pergi umrah terasa rindu balik terkenang ketika di tanah suci..
    Moga mereka semua diberi kesihatan terbaik utk menjalankan ibadah di sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesiapa yg dah pergi, mesti rindu nak pergi balik..tapi sekarang dah tak sama mcm dulu..

      Delete
  2. Replies
    1. Syukran..semoga selamat pergi & kembali ke tanahair..

      Delete
  3. Nohas bila lagi?.... ke... dah pegi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, dah pergi tahun 1997..

      Delete
  4. seronoknya dpt ke tanah suci utk umrah...tp ramai yg ambil peluang berpuasa ramadan di sana sambil menunai umrah. moga selamat pergi n kembali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya, benar, ramai yg buat umrah di bln Ramadhan..package mahal time tu..teringin jg nk pi..

      Delete
  5. semoga selalu dilindungi di dalam perjalanan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminn..trima kasih diatas doanya..

      Delete
  6. Alhamdulillah...semoga dpt menunaikn ibadah dgn sempurna...

    ReplyDelete
  7. Semuga Allah permudahkan segala urusan mereka2 yg ke tanah suci ini... dan juga diberikan kesihatan yang baik... ameen.

    ReplyDelete
  8. seronoknya dapat gi ke rumah Allah... entah bila la giliran saya ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah..ada rezeki, akan sampai jua..yg penting ada niat & perancangan..

      Delete
  9. Alhamdulillah suka tengok orang bila pi buat umrah mcm nie.. :D
    Teringin tapi hajat belum tercapai lagi.. moga kita semua di permudahkan Allah untuk buat umrah juga .. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, ada niat & perancangan...ada rezeki, kesihatan yg baik, akan sampai juga..semoga Allah permudahkan..

      Delete
  10. Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

    ReplyDelete
  11. salam pagi singgah ke caltex sebelum terbang dgn SIA...

    ReplyDelete
  12. Moga dipermudahkan segala urusan semasa menjalankan ibadah umrah kakak..

    ReplyDelete
  13. moga semuanya pulang dengan selamat esok... :D

    ReplyDelete
  14. alhamdulilah semoga slamat pergi dan kembali :P

    ReplyDelete
  15. Semoga kakak selamat pergi dan selamat kembali...

    ReplyDelete
  16. Alhamdulillah..sudah mendarat di KLIA...thanks.

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah, bestnya mereka dapat pergi, semoga selamat mengerjakan umrah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, dah selamat kembali ke Malaysia..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...