Wednesday, June 18, 2014

Chocolate Kingdom @ Jalan Kampung

Assalamualaikum..all readers..

Pernah dengar nama Jalan Kampung di KL? jangan tak tahu, ada jalan ni di KL...minggu lepas, kena pergi ke jalan ni atas urusan kerja. Lokasinya strategik habiss..dekat Golden Triangle...sepelaung saja dari Pavillion, Starhill, off Jalan Bukit Bintang...

Lokasi Jalan Kampung

Suasana di sini macam ala-ala kampung juga..ada banyak banglo-banglo lama...walaupun nama jalan kurang glamour sikit, kawasan ni sebenarnya popular di kalangan pelancong sebab ada dua tiga butik coklat, galeri batik..nak habaq mai..kat galeri batik ni ada kilang tempat mencanting batik (demo specially untuk pelancong)..ada muzium jade..maka banyaklah bas, coach, van, teksi pelancong lalu-lalang di jalan-jalan di sini..

Mari ronda-ronda Jalan Kampung..kita lihat apa yang ada..


Ini Chocolate Gallery..the gallery for good chocolates.."discover chocolates that taste so good and special, unlike the ones you have at home. Created by our chefs, our chocolates are always fresh and made from the highest quality ingredients, bringing an exciting sensation to your taste buds"

Belum masuk dah drooling tengok wall deco..menyelera sungguh..di sini jual coklat-coklat dari brand Harriston, Vezzo, Vintage..coklat Cadbury takde ye..

nyum.nyum...biru mata hitamku..
Yang ni pula Chocolate Kingdom..jual coklat Beryl's..


Depan Coklat Kingdom, ada banglo ni...jual cookies..


Ada juga ni..Ceylon Tea Kingdom..


Siap ada promosi dalam Arabic..memang ramai pelancong Arab di sini..


Depan Ceylon Tea Kingdom, ada pusat borong Creative Fair..

Ini rumah berkembar..rumah lama..dibawahnya kedai mamak..tingkat atas masih mengekalkan ciri-ciri rumah dulu-dulu..


Yang ni pula hasil rampokan di Chocolate Gallery..tiga jenis coklat..perisa kari, perisa cili dan jugaaa..green tea coklat (yang dalam kotak)..


Nak try perisa yang lain..boleh masak kari coklat macam ni..cili pun ada..not bad..rasa pedas-pedas sikit..tapi manisnya tetap ada..


Mula-mula tengok coklat ni...*menjerit dalam hati*..green teaaa..nampaknya takyah lah tunggu gi Jepun, baru dapat beli green tea KitKat..gumbira, gumbira..
ada tanda halal Jakim
sangat yummy..coklat putih dgn almond
For durian lovers di luar sana, ada juga coklat durian..yeayy..entahlah macamana rasanya..macam lempok durian kot tapi versi coklat..hehe..truly exotic..
will try it..someday
OK, bersambung di next entry..In shaa Allah..

24 comments:

  1. waaaah ada jalan kampung yang happening rupanya kat kl tu... menarik2! mai ckit cekelattt, mai hat cili tu satu nak try ckit~ ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. berserabut jg kawasan ni sbb tengah bina MRT line & station..tapi bisness as usual..

      coklat cili tu sedap jg..nanti mai KL, boleh le singgah sini..local tak ramai, tourist je penuh..

      Delete
  2. Replies
    1. happening dgn tourists..tapi serabut dgn pembinaan MRT..

      Delete
  3. Tak pernah tahu kewujudan tempat ni... good info... boleh riki nanti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lama wujud..cuma local people x ramai yg tau...

      Delete
  4. serius...pertama kali baca / tahu mengenai tempat ni...kenapa tak dikomersialkan,kan?
    coklat perisa durian...:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempat ni mostly utk tourists..mereka ada connection dgn hotel2..

      saya pun first time tahu ada coklat perisa durian ni...

      Delete
  5. Perisa kari dan cili...x pernah tengok lgi ni...mcm best ja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa lain sikit bila mkn coklat perisa ni..yg kari rasa kuat, cuma cili tu x rasa sgt...

      Delete
  6. Thanks for the info
    Baru tau ada chocolate gallery kat situ.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bolehlah singgah sini beli, sedap coklatnya, lain sikit..harganya pun harga tourist..huhu..

      Delete
  7. best kalau dpt kesini ...wah coklat2 pun mcm2 perisa ya....suka sgt dgn coklat ni moga koko asli semua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap coklat di sini...meh datang..mcm2 perisa lagi ada..

      Delete
  8. Wah bestnya tak tahu pun kat situ ada macam-macam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KL's best kept secret...now no more..jom jadi tourist kt KL..

      Delete
  9. mmg tak tahu ada location nih ... huhuhuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ramai yg tak tahu..utk tourist..

      Delete
  10. great discovery Nohas, macam2 rasa coklat ada, rasa cili tu macamana la rasanya kan, nak cakap nak pi pun tak tau la bila :) agenda dalam hati ja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm2 perisa ada..perisa tongkat ali pun ada..InsyaAllah, akan sampai jg..

      Delete
  11. Amboi! macam2 perisa ada...meriah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang meriah..rasa nak beli semua tapi harganya membuat ku terkedu..tiga coklat tu harganya RM60++, green tea coklat saja harga RM38.00...huhu..

      Delete
  12. Errkk... coklat perisa kari & perisa cili?? ermm... tak kott! :D
    Mesti mahal kan... yer la tempat pelancongan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Perisa kari tu kuat sikit..yg cili tak brp pedas sgt..oklah..mahal jugalah..tmpt tourist..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...