Tuesday, June 10, 2014

Kesenian Rakyat

Assalamualaikum...

Pagi tadi hujan lebat..Alhamdulillah, nampaknya fenomena el-nino belum start lagi..me masa tu berada di Federal Highway..on the way to PJ city..to be exact to bangunan MBPJ...nak masuk ke parking, dari jauh nampak suasana meriah..dengan banner, bunting..bendera..event apa pulak ni??



rupa-rupanya ada Festival Antarabangsa Petaling Jaya 2014.....pada 20 hingga 22 Jun..lokasinya di sekitar kawasan pusat bandar Seksyen 52 PJ..depan bangunan MBPJ saja..


tema untuk tahun ni Kesenian Rakyat - Folklore Festival...dengan penyertaan daripada 14 negara dan juga negeri-negeri di Malaysia..


Penuh bahagian depan Bangunan MBPJ dengan bunting..gempak habis promosi..


Kawasan hijau Laman MBPJ juga penuh dengan promosi



Promosi disepanjang jalan utama


Ada banyak acara-acara menarik..diantaranya..

hadiah menarik - basikal lipat, aksesori basikal, hamper

ada juga travel fair..

Moh gi beramai-ramai..

18 comments:

  1. wah rancak n meriah kesenian negara ya...sakan berpesta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesenian pelbagai negara...belum start lagi..

      Delete
  2. wah promosi sakan... banyaknya banners :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang gempak..banyak betul banner nya..

      Delete
  3. wah mcm menaik..
    tq sharing sis..
    ni kalau x baca entry ni tak tahu ada event ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm2 acara menarik..festival ni dah lama sejak 2009, akak pun baru tahu tahun ni...

      Delete
  4. Wah warna warni banners...promosi sakan ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sakan..penuh dgn banner..

      Delete
  5. Macam best jerr nie... :D will consider it... thanks sis..

    ReplyDelete
  6. Tengok pun nampak meamng menarik tapi itulah sayangnya selalu fair macam ini mesti di sana. Buatlah sesekali di JB. Kakak jeles tau hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena propose kt MBJB buat festival mcm ni..kt JB ada pertandingan layang2 antarabangsa..best event tu..

      Delete
  7. meriah pj old town, dekat maybank jalan yong shook lin ni, lama tak pi sana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya betul, dkt jalan yong shook lin..penuh banner di sepjg jalan tu..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...