Saturday, November 22, 2014

Korea pulak..TLJ and Seoul Bing

Assalamualaikum..

Lepas cerita Jepun, kita cerita Korea pulak..ke Koreakah kita? nayy..nehi, nehi..pergi dekat je..Setapak..

Beberapa minggu yang lepas, singgah makan di PV128 di Jalan Genting Kelang. Dah beberapa kali makan di sini..di Jombali, di Toowoomba.

Kali ni makan di Mee Tarik Warisan Asli, yang baru buka cawangan ke-3 di sini...di sebelah restoran mee tarik nilah, ada Korean Dessert Cafe..Seoul Bing..

Pertama di Malaysia


Tak masuk sebab dah kenyang makan mee, tapi desert yang dijual nampak sangat yummy...ABC Korea..patbingsu...kalau dah boring makan ABC, ais kacang Malaysia..bolehlah bertukar selera ke patbingsu Korea ni..


Check it out
------------------------------------------------
Tous Les Jours..cafe ni dah ada banyak cawangan di Lembah Kelang..di Bangsar, Subang Jaya, Bukit Bintang dan yang terbaru di Empire Damansara...

Ada meeting dengan client and other consultants di Empire Damansara..meeting in early morning and breakfast is provided..yeayy..and the breakfast is from TLJ...yuhuu..

 setting up the breakfast table

the authentic bakery

 
 
 
 

The verdict: Memang sedap, tambahan pula, semuanya free..hihi..


Lepas meeting..ada banyak lebih, the client dengan sukahati 'tapau' them for us..Alhamdulillah..

Dah ada makanan, jom jalan-jalan di Empire Damansara...lokasinya depan Menara Hasil di Damansara Perdana..first time jejak kaki di sini..area yang sangat cool..tepi hutan..

 
 ada Damansara Performing Arts di sini




Ada banyak cafe and restoran..check it out..

 Entry santai di pagi Sabtu, have a wonderful weekend..

34 comments:

  1. Halal ke kak mknn korea ek.. akk, cantiknye payung2 tu.. mcm d sini dbuat d kg cina..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pilih yg rasa selamat dimakan, yg takde daging2...both are 'pork-free' restaurants...

      ya, cantik dekorasi guna payung2 tu..tapi mcm tak penuh je..

      Delete
  2. Sesekali tukar selera pun best juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul..semasa di Korea tak sempat nk makan..ada di M'sia, ok juga..cuma harganyalah on the high side..tapi porsi nya nampak besar seperti dalam banner tu..

      Delete
  3. harinih dua org buat entry pasal korean food ... mmg menduga minda betul ... terus rase nak terbang balik ke sane

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena try yg kat sini juga, boleh compare dgn yg di sane..cuma environment lain sikit...

      Delete
  4. sedapnya korean food...free lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rezeki..kalau beli kat cafe, mahal juga...rasanya takde lah nak beli banyak2, setakat sebiji dua tu bolehlah..

      Delete
  5. Ingat korea mana... Untung kalau dapat ke korea selalu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau setiap tahun dapat gi Korea, memang best..ambik feel kat sini je lahh..

      Delete
  6. bestnya dessert Korea tu.... mesti halus kan bahan dia guna... kat KK pun ada jugak tapi dibrandedkan sebagai produk tempatan... walhal dari Korea juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, nampak mcm halus je ais kisar tu...produk Korea dah dibrand jadi produk tempatan?? mungkin dah di pack semula kot..

      Delete
  7. bertambah sedap la kan sedap percuma..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul..tapi semua pastries tu memang sedap2 belaka..hihi..

      Delete
  8. sejujurnya idah tak pernah rasa lagi makanan korea... sedap ke ek kak... belum dapat seru lagi nak mencuba... huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sejujurnya akak pun adalah tiga kali je rasa makanan korea ni..first time makan masa kt Korea, itupun makan ikan bakar + nasi putih je, side dishes dia yg authentic Korean food tu, mcm kimchi, taugeh kasar, memang tak lalu nak telan...lepas tu mkn sup daging kat Muree dan mkn lempeng sotong - 'hameulpajeon', yg ni OK mcm cekodok je..dua ni je yg akak boleh makan sebab takde mcm korean food sangat...

      TLJ ni fusion French Korean..pastries nya ada unsur2 French sikit..memang sedap..

      Delete
    2. ooOOoo... ala2 cekodok tu ok la kot... hehehe... dan kalau pastries boleh la kot cuba... :D

      Delete
    3. pastries dia western style..boleh dicuba

      Delete
  9. Suspen aje kakak ingat betul ke Korea hihi...
    Tapi yg best tu dapat bawa balik tapau - memang puaslah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pitih dah kurang, kena isi tabung balik..hehe..

      sebab dah bayar, client suruh kami bawa balik...promosi katanya..

      Delete
  10. macam sedap desert2 tuh.. tak pernah pulak cuba makanan korea sebab rasa macam tak sedap hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. desert2 tu nampak mcm sedap...akak pun kurang minat makanan korea..adalah satu, dua, yg boleh diterima..

      Delete
    2. sori saya menyampuk sikit... setuju, desert tu nampak sedap... tapi, kalau nak ckp pasal korean food in general, saya pun rasa macam tak berminat (penah try kimchi, rasa tak ngam dgn tekak hehee... pastu tengok lain2 korean dishes pun mcm tak selera je), tapi kalau japanese food, ohhh itu lain cerita, serious memang laju je saya makan, sedap dan ngam dgn tekak... heheh~ X3

      Delete
    3. Japanese food akak bolehlah terima, tapi korean dishes..payah sikit..kimchi pun tak boleh nak telan...

      Delete
  11. cehhh.ingt kan p korea betul2....

    menarik a kawasan dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..Korea di Malaysia...

      memang menarik Empire Damansara..mcm2 design bangunan, tepi hutan..nampak cool..

      Delete
    2. nnt kalau turub sana. nk swuh mmbr bawak pegi tempat ni la.. kalau berkesempatan la

      Delete
  12. Boleh hilangkan rasa nak Ke Koreakah Kita hahahaa... Why not to yes for a lovely food isn't? hahaha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul..bolehlah ambik mood Korea..hehe..enjoy lovely n tasty food...

      Delete
  13. yeayy...JM dh mkn di Korean Dessert Cafe..Seoul Bing di Korea ri tu..mmg SEDAP

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh..best tu..belum try lagi ABC Korea ni..

      Delete
  14. part yg best tu adalah free and dapat tapau lagi ... hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..hihihi..dapat free, sedap pulak tu..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...