Saturday, December 13, 2014

Berjaya juga akhirnya..

Assalamualaikum..salam Sabtu..

Alhamdulillah..Alhamdulillah..berjaya menamatkan Kutu Mega 2014..macam rasa baru lagi tulis entry Kutu Datang Lagi ni..dah setahun rupanya..time flies so fast..


Dapat kek..yeayy..Top 5...pembayar kutu yang paling cepat..yang paling best, guna duit kutu ni untuk perbelanjaan semasa di Jepun..Alhamdulillah..the right timing..

tahun depan, organiser dah tak nak sambung, letih katanya..tutup buku kutu..

42 comments:

  1. Pelik juga ye... kenapa dipanggil kutu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. entahlah..tak tahu mcmana asal usul 'kutu' ni..dah lama wujud..

      Delete
  2. heheheh... saya tak pernah main kutu, sesetengah orang kata main 'kut'... a'ah kan, kenapa ianya dipanggil kutu ya sis? :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun baru dua tiga kali main, selalunya kecundang di tengah jalan, bayar dua tiga bulan, rasa boring tunggu lama2, bayar habis sekaligus tapi kali ni dapat bertahan 12 bulan..

      asal usulnya tak tahu lah pulak..dah lama dipanggil kutu..

      Delete
  3. Yang jenuh menunggu kalau orang paling last kan? hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul..yg last tu high risk + terpaksa tunggu setahun..

      Delete
  4. wah best lah mcm ni main kutu siap dpat hadiah kek dek kerana top 5 pembayar kutu yg paling cepat :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenar, setiap bulan top 5 dapat kek, tapi kek kecik je lah..yang ni top 5 keseluruhan...hehe...ketua kutu mak dia jual kek, ni kira motivasi utk bayar cepat..

      Delete
  5. bestlh gitu main kutu dpt kek lagi...sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. setiap bulan top 5 dapat kek..kek kecik je..

      Delete
  6. Replies
    1. ya, betul..dapat duit, dapat kek..

      Delete
  7. nak gi travel kena kumpul duit poket sendiri tu ... penutup dgn kek ... ok gak tu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, right timing, dapat duit kutu sebelum pergi Jepun haritu...yg ni kek utk top 5 keseluruhan..rajin ketua kutu..

      Delete
  8. Menabung dengan penuh cermat di kutu huhuu.. alhamdulillah bagus la dpt guna utk ke Jepang nanti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. menabung RM100 sebulan, Alhamdulillah, dah habis guna masa gi Jepun..

      Delete
  9. Pembayar tercepat pun dpt pengiktirafan - tak rugilah ye:)
    Mulai tahun depan kena kumpul sendiri masuk bank.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sangka juga ketua kutu ni rajin mcm ni...setiap bulan bagi kek pada top 5, maklumlah mak dia jual kek..

      Delete
  10. Syok juga main kutu cam ni... bayar cepat dapat kek sebijik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul..setiap bulan dapat kek coklat moist atau red velvet...motivasi..

      Delete
  11. Replies
    1. first time saya main kutu, dapat kek..rajin ketua kutu ni..budak lelaki lak tu..

      Delete
  12. Anugerah Pembayar Kutu Terpantas. Hehehe. Terbaiklah mesej kat kek birthday tu. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak dapat birthday cake, dapat kek ni pun jadilah..make my day...hehe..

      Delete
  13. Salam. He Haha.. mengikut sejarahnya mengapa dipanggil KUTU? Waktu dulu-dulu di kampung-kampung wanita yang main kutu ni bila cukup bulan akan datang menyerahkan duit kepada ketua KUTU. Kebetulan waktu tu, si ketua KUTU sedang mencari kutu anaknya di atas tangga. Itu yang dinamakan KUTU tu. Kehh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..berapa banyak KUTU daa...logik juga, dulu memang orang suka duduk atas tangga, cari kutu..

      Delete
  14. Dah lama tak main kutu... He He He...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pun sebenarnya dah lama main kutu ni...entah macamana, tahun ni tergerak hati nak join..

      Delete
  15. tak pernah main kutu.... mak bapak dulu pernah lah... ada bahaya ada bagusnya... tahniah tuan blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, berjaya mengharungi 12 bulan..

      ya, betul, dah lama ada, sejak zaman mak bapak dulu, mak saya dulu masuk kutu tupperware..

      Delete
  16. Replies
    1. setiap bulan berlumba-lumba nak bayar cepat..dapat kek..hihi..

      Delete
  17. Replies
    1. rajin ketua kutu..budak lelaki..

      Delete
    2. heheheh.. saya pon tahu depan join kutu gak... xtahu la ketua kutu nk bg apa..hehhehe

      Delete
  18. dapat kek main kutu sebab good pay master ye. dalam business saya ada juga orang main kutu beli barang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul..siapa cepat bayar, dapat kek..

      guna sistem kutu, takdelah terasa sangat duit mengalir...barang pun dapat..nak bayar sekaligus, rasa mahal..

      Delete
  19. Abistu acaner nak travel lagi pasni, kutu da abis? Kena atur strategi baru atau buat grup kutu baru la nampaknya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semua tak nak organise utk tahun depan, kena simpan sendiri lah nampaknya..

      Delete
  20. main kutu best tapi kena faham bebetul akad dan tatacaranya. ritu mak kata complicated kalau pemain tak faham. jadi mak quit hehe.. saving sajalah sendiri. tapi dapat duit segedebuk bestnyeee hehe *moodmataduitan*

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul, kena faham method main kutu ni, trust level kena tinggi...

      best dapat duit sedebuk mcm tu, especially dapat masa nak gi travel..huhu..duit itu penting, nak dapat duit mesti cara yg betul..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...