Saturday, January 31, 2015

Toyyiban Sushi

Assalamualaikum, semua..Selamat Hari Wilayah..

Alhamdulillah, mulai hari ni, warga Wilayah Persekutuan akan bercuti selama 4 hari..a long weekend..woohoo..takde perancangan apa-apa lagi, so aktiviti pertama, update blog..

Cerita hari Sabtu lepas. Dari pekan Semenyih, ikut jalan lama ke Bandar Baru Bangi, semata-mata nak check out Bangi Gateway, the new retail complex di BBB..sebenarnya nak makan Japanese foods..ingatkan dua, rupanya tiga..outlets di sini..cik jamil, cik jamil..hehe..

 Bangi Gateway..open concept, lebih airy dan trendy..tengah hot n sizzling..
happening place in Bangi..

Outlet Japanese food yang pertama nampak ialah Daidomon, pernah disiarkan dalam program Jalan-Jalan Cari Makan TV3..Japanese bbq..


Disebabkan nak makan sushi, naik ke tingkat atas, cari Toyyiban Sushi, yang ni dapat tau dari blog Siti Yang Menaip..tenkiu Siti..


Dah order, pandang depan, tengok ada Sushi King..head-to-head competition..

next time ya, SK

OKlah, mari tengok apa yang diorder hari tu..makan tanpa was-was sebab ianya toyyibban..

lokasi

pelbagai pilihan ada

Saya order ni..Korean ramen dan sushi goreng..

 Korean ramen ni lebih kurang macam maggi kari je...biasa-biasa aje..sebab dah selalu makan maggi, nak habiskan semangkuk besar ni..siksa..

sushi goreng..not bad, sedap

My sister order sup udon..onigiri dan mix sushi..


tuna onigiri
 
mix sushi

Minuman pula - Japanese green tea..

The verdict: So-so, bolehlah..nak repeat, segalanya mungkin..for fried sushi..

46 comments:

  1. makanan jepun yg pernah rasa tempura n sushi jer...lain2 xtau..nmpak sedap apa yg dimakn yakin toiyibban..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tempura dan sushi memang famous, dua ni je yang selalu dimakan, yg lain-lain tu..jarang-jarang, kadang-kadang..

      Delete
  2. 4 hari lama tu . selamat bercuti ... menarik jer nengoknya . blh gi bangi nanti JJCM

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali-sekala dpt cuti hujung minggu yg panjang..banyak jg cafe n restoran di sini..memang byk pilihan..

      Delete
  3. Replies
    1. suka sushi jg..sedapkan sushi..healthy food..

      Delete
  4. Haha... untonglah... blh cuti...
    saya kt sini training tiap hari isnin- ahad 9pg-5ptg...
    huhuhu...
    ini tidak adil...

    ReplyDelete
    Replies
    1. training kt Okinawa..huhuhu..training sambil bercutilah namanya tu..
      suasana lain, environment lain..bestnya..

      Delete
  5. Teringin nak makan udon & fried sushi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. fried sushi memang sedap..udon pun OK jg..

      Delete
    2. Sup udon nampak simple je tapi kaya dgn rasa :)

      Delete
  6. best nya kompleks tu... kat Bandung ada sebijik yg macam tu siap diorang kekalkan lagi pokok yg dah tumbuh besar kat situ... open air concept... bagus lah... kalau hujan tu ada bahagian yg nampak hujan ada yg terlindung... I like it

    ReplyDelete
    Replies
    1. retail mall mcm ni jimat kos..waktu siang boleh guna natural lighting, natural ventilation..
      ya, betul..kalau hari hujan, boleh nmpak hujan yang turun..ads sentimental effect..

      Delete
  7. Replies
    1. sekali-sekala tukar selera...byk pula pilihan Japanese foods di sini..

      Delete
  8. sushi saya kurg gemar..sbb pernah makan ia masin

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada inti yg masin, ada yg tak..yang inti sayur2an tak masin..kena cicah dgn kicap..

      Delete
  9. Replies
    1. ya, betul..makan tanpa was-was..enjoy the meal..

      Delete
  10. sushi goreng?? wow that's something new... boleh try gak nanti ni hehe :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. sushi goreng tu sedap..improvise utk citarasa Melayu..hehe..

      Delete
  11. Selalu ke Bangi tapi tak pernah singgah lagi kat Bangi Gateway ni. Nanti nak jalan-jalan kat sini pula lah....... selamat bercuti

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok jg tempat ni..byk pilihan tempat makan...thanks, seronok cuti 4 hari..

      Delete
  12. Assalam...bersua kembali..

    Apa2 pun yang penting halalan dan toyyiban...

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam..hi Bunda...semoga sentiasa sihat..

      ya, betul..halalan toyyiban yg penting..

      Delete
  13. hihihi sooo bila ada keyword search toyyiban sushi kuar kat nuffnang tu hehehe tahu da sapa yang korek2 blog CT

    the sushi is nice kan.. dahla makan sushi goreng ngan sos cili tu sbiji tekak melayu.. btw aaaaawat x habaq nak pi.. iols ade kat bangi ajeee T.T

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa..ingatkan dah balik Penang..baca entry Toyibban Sushi kt your blog..sushi goreng unik, first time jumpa..

      Delete
    2. belom lagi hihi tapi skarang dah ade di penang.. insyallah cuti CNY nanti balik lagi..
      sejak ada bangi gateway tu jarang CT melepak di bandar baru.. dulu kena p bandar baru kalo nak makan macam2. tapi dah best sbb ada papa john da hihi yeaaah.. penang xda papa john tau.
      sedey..

      Delete
    3. kt bandar baru memang banyak restoran yg best2...sekolah cuti seminggu time CNY...

      Delete
    4. CT singgah sini lagi.. ehehe.. bila nak pi makan toyyiban sushi lagi.. lalala..

      Delete
    5. kalau ke Bangi, in shaa Allah, boleh singgah..hehe..

      Delete
  14. Replies
    1. bolehlah..sedap juga..inti sikit noo..komplen je..hehe..

      Delete
    2. customer is always right..hehe..

      Delete
  15. open concept mall, menarik, toyibban sushi, lebih yakin. ramen tak pernah makan lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. konsep baru utk shopping mall di Bangi...ramen tu guna mee segera, x brapa best..

      Delete
  16. bestnya dpt makan sushi tanpa ragu2 lagi nampak sedap sngt..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sushi dia OK...toyyiban, mkn tanpa was-was..

      Delete
  17. Pandai owner dia buat utk meraih pelanggan
    Kalau toyyiban pasti org Islam tak rasa syak-zan dan waham
    Sup udon kakak pun suka tau:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. brand name yang catchy senang nak ingat...
      belum pernah makan sup udon, lain kali boleh try..

      Delete
  18. Sushi goreng? Memang sesuai dengan selera Malaysia yang rata-rata sukakan makanan bergoreng. Mungkin, tak lama lagi kita akan ketemu dengan menu sushi goreng cheese macam pisang goreng cheese. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sushi goreng tak rasa mcm sushi sangat, mcm cekodok nasi je..nk tambah cheese? mungkin boleh test market..cheese + cili sos...

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...