Friday, March 27, 2015

98 Davey Rd, Birmingham..

Assalamualaikum..salam ceria, salam petang Jumaat...

Petang-petang ni, mengelamun sekejap. Bila dah on Google Maps, mulalah nak guna streetview, nak check-out..down the memory lane..


Dua tahun tinggal di sini, di 98 Davey Road, Birmingham...still the same..

the house
sebelum ke Malaysian Hall untuk sambutan Hari Raya


Lamunan terhenti..

26 comments:

  1. Saya pun suka guna streetview on Google Map tu, menyusuri kenangan di Sheffield. Bila rindu 'jln2' dan 'singgah' depan rumah abang...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang asyik bila dah mula streetview ..tak dapat gi physically, dalam alam maya pun jadilah..menyusuri jln2 kenangan..

      Delete
  2. seronok juga melamun n mngimbau kenangan lalu di tempat yg ditinggalkan sekian lama dgn klik2 saja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jejak secara maya, itu yg mampu..hehe, nak gi tak tau bila boleh ke sini lagi...

      Delete
  3. Wah... Dulu belajar oversea... Belajar apa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..course estate mgmt..

      Delete
  4. nice place, kenangan study sana ya sis? ^^

    ReplyDelete
  5. kena revisit ni..seronok life di perantauan,ramai asian kan di Birm...raya sure meriah

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah, dlm perancangan..student life di perantauan mmng seronok kan..rasa enjoy je..hehe..Asian memang ramai di Birm..Bangla, Pakistan, dll..

      Delete
  6. Hehehe comel 'smiley topeng' muka :)

    ReplyDelete
  7. Alolo.... comel sgt sis...
    kenangan terindah.
    tahun bila tu?
    Buat master ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lama..tahun 90'an..masa buat undergraduate..

      Delete
  8. kelebihan streetview yg memudahkan ... pemalu lah pulak ya ... heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. streetview memang best..byk membantu dlm hal2 kerja dn personal..

      segan sikit..entry lama2 tu ada jg yg tunjuk muka..hehe..

      Delete
  9. Heheheh dekat je dgn umah aku skang ni. Tak jauh pun... Hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. I know you're studying at BCU..students M'sia mmg ramai sewa rmh kt kaw ni..menggamit kenangan..

      Delete
  10. wow..stady oversea,,
    tgok google view.lpas rindu ya kak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..lepas rindu dgn Google streetview.. tak banyak perubahan..

      Delete
  11. kenangan tu..mesti best dapat stay d sana..2 tahun tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mcm2 kenangan dan pengalaman..pahit manis di perantauan..baru nak mengenal dunia..hehe..

      Delete
  12. ehehehe ada orang down memory lane =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. terkenang zaman muda2 dulu..hehe...

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...