Saturday, March 7, 2015

CNY celebration

Assalamualaikum..

Hari Rabu, sehari sebelum Chap Goh Mei, ada acara makan-makan di office sempena Tahun Baru Cina. Setiap tahun macam ni lah, the Chinese bosses will pakat-pakat, kongsi-kongsi, buat jamuan..macam buat open house, joint-venture..

lai, lai..


Walaupun caterer datang lambat, pukul 6.30 petang baru muncul, tapi ramai staff masih setia menunggu..

the bosses delivering the speech...

deco, deco..I see red..

Meh tengok apa food yang ada

nasi goreng cina, sayur campur dan fish fillet masak sweet sour 
- semua sedap -

sate - yg belah sana pula, kuih-muih, puding dan pizza

fruits, karipap and pizza


sushi, sushi.


Ini plate saya, bersushi dulu..
Round One! Ting! kategori 'Lightweight'

Alhamdulillah, kenyang makan, thank you, xie xie.

24 comments:

  1. Awat ada tompok pink kat situ... Iskss..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terpaksa dirahsiakan identiti mereka..hehe...

      Delete
    2. Hehehe tompok 'biatlah rahsia'.

      Delete
  2. klu saya kat situ , semua saya nak rasa ... perghhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. pizza je x makan, ada juga yang dirasa ke-esokan harinya..hehe..karipap dan popiah goreng..

      Delete
  3. sushi tu menarik, chinese new year tahun ni kurang fireworks kan.. atau saya tak perasan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, kurang fireworks tahun ni...tak macam tahun2 dulu..

      Delete
  4. Sedap...sedap! Tempat kerja saya majoritinya Melayu semua... sambutan dan makan2 sempena hari raya jelah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jumlah staff Melayu dan Cina sama ramai..celebrate dua2 perayaan..adil dan saksama..

      Delete
  5. Replies
    1. tak termakan..sampai sambung esok hari..hehe..tapau bawa balik lg..

      Delete
  6. Sedapnya........
    Mesti ada round kedua dan ketiga kan????

    ReplyDelete
    Replies
    1. sudah semestinya..ber round2, semua nak rasa..nafsu nafsi..

      Delete
  7. nie nya makan besar besar gini... ko tengok caterer tu... dah lah datang lambat... disepahkannya sate tu... tapi lapar punya pasal... layannnn....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelentung kelentang caterer tu menyiapkan meja sebab dah lambat...food presentation dah tak kira, layan je..

      Delete
  8. Replies
    1. memang syok..free dinner..layan..

      Delete
  9. satay!!!!..itu yg di serbu dulu

    ReplyDelete
    Replies
    1. satay n sushi didahulukan..hehe..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...