Thursday, July 30, 2015

Greenhouse by Muir

Terjumpa restoran ni semasa site visit di Ampang, Greenhouse by Muir..three-in-one..bakery, cafe and restoran..Japanese concept..



Evendough Cafe

Kuroshio Market..

tempat menyediakan sushi, sashimi dan yang sewaktu dengannya

scallop..sekeping RM31.80..huh!

fresh fish

Hot Market - jual nasi campur Japanese style
set ekonomi: nasi putih + miso soup (RM6.36 incl GST)
ada unagi, pollack, ayam teriyaki

beli takoyaki je..3 ketul RM4.34

dining area

Jom intai bahagian bakery pula


Di sini..Greenhouse by Muir, di Jalan Nipah

Penggemar Japanese foods..bolehlah food hunting di sini..

42 comments:

  1. rajin nohas berjalan...jumpa je macam-macam tempat menarik,macam best je nak menyinggah ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. berjalan atas urusan kerja...hehe..mmng menarik, boleh singgah..

      Delete
  2. Saya bukan penggemar makanan Jepun... Pernah try makan takoyaki... huh! tak boleh masuk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu saya pun tak brp gemar, sekrg bolehlah dua tiga mknan..sushi, tako, tempura..yg lain2 tu takleh nk masuk..

      Delete
  3. bagi penggemar makanan jepun boleh try di sini...

    ReplyDelete
  4. Pernah sekali makan shushi...
    Oklah rasanya maybe ianya dibuat oleh orang kita.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sushi masih ok lagi, boleh diterima..

      Delete
  5. Menarik ni. Saya suka japanese food. Boleh juga rekemen kat kawan2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang menarik resto ni, banyak pilihan..check it out..

      Delete
  6. Kakak suka miso soup.
    Kat JB susah nak jumpa Japanese halal restaurant.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya kurang sikit miso soup...kt kl, ada beberapa Japanese resto yg halal..termasuk toyibban sushi..

      Delete
  7. Penggemar makanan Jepun sudah tentu dosinilah pilihan terbaik...
    Bunda belom pernah lagi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak pilihan Japanese foods di sini, boleh try..

      Delete
  8. Nasib baik laa SS bukan peminat Japanese food.. Kalu tak... Mungkin akan terjah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada bakery, ada cafe..jika lalu kt sini, bolehlah singgah..

      Delete
  9. siap duit saja ...di mana pun boleh menjamu selera

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul..ada duit, semua jadi..

      Delete
  10. Clean up you table?..kita kna lap meja sendiri ke,Nohas.? Jakun kejap SB tgk cafe ni. Nampak mmg elok tempatnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. lap meja tu takde lah, cuma kena angkat tray, letak di tmpt yg disediakan...baru jg dibuka, mmg elok tempatnya..dekorasi yg menarik..

      Delete
    2. Hahaa..rupanya gitu.saspen SB

      Delete
    3. kalau kena lap meja, saya minta diskaun..hehe..

      Delete
  11. asalam Nohas..macam menarik jer tempat tu..suka tengok deko deko dekonya..nantilah sesekali boleh jugak terjah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. W'salam Nekcik...memang menarik resto ni, saya pun suka tengok dekonya, sebelah Gleneagles Medical Centre, check it out..

      Delete
  12. tempatnya bagus,semoga bisa main ketempat ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, bagus tempatnya...bisa aja mampir ke sini bila ada di Kuala Lumpur..

      Delete
  13. Cantiknya tempat dia! Menarik utk lepak2 sembang2,..

    ReplyDelete
    Replies
    1. deko yg menarik..memang best tuk lepak2..ada outdoor juga..

      Delete
  14. woahhh i want some takoyaki and sushi kalau singgah sini nanti, takoyaki kat situ oishii desu ka? hehee X3 (pardon my tri-language) ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. takoyaki kt sini memang oishii !!..must try..sushi pun nmpak sedap..

      Delete
  15. menariknya kedai ni ... kalau dekat, gerenti pergi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. menarik dan buat org tertarik..open concept..

      Delete
  16. sesekali cari kelainan , blh je mkn di situ ... telan air liur tgk harga scallop !

    ReplyDelete
    Replies
    1. sesekali bolehlah...entahlah..sedap ke scallop tu..hihi..

      Delete
  17. Takoyaki!!!! sbelum ke jepun last year mmg x terdedah langsung ngan takoyaki ni..mmg x pernah mkn...sekali try di Jepun tu..fuhh terus jatuh cinta

    ReplyDelete
    Replies
    1. takoyaki..sekali try mesti nak lagi...sekarang ni banyak outlet jual takoyaki, esp. kat Aeon, Jusco..mkn panas2 mmg best..

      Delete
  18. wah macam best je tapi makanan jepun saya kureng lah kecuali sushi itupun member yang ajor makan. huhuhu tekak melayu sangat

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun certain Japanese food saja yg boleh masuk...

      Delete
  19. saaaaashimi tapi cem mahal la kan.. scallop rege gitu ?
    kita pun rasanya beli takoyaki je la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg harga mknan kt sini mahal2...akak pun terkejut jg tgk harga scallop tu..telan ayaq liuq..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...