Monday, July 6, 2015

Iftar @ Shangri La

Assalamualaikum..malam ni dah masuk sepuluh malam terakhir Ramadhan. Cepatnya masa berlalu..

Hari Jumaat lepas ada program berbuka puasa bersama Executive Chairman di Shangri La Hotel. Dah beberapa tahun, company buat acara berbuka puasa di Banker's Club, lebih kepada private function. More privacy and less havoc. Kali ni, bertukar venue..yeayy..

Awal-awal lagi HR dah bagi warning, siapa yang dah bagi nama, tapi tak muncul, kena tolak gaji sebab harga buffet di sini...RM155++..huh!..telan ayaq lioq..kalau nak gi sendiri, memang takde lah kan, tapi company yang sponsor, on aje lahh..

Meh tengok apa yg best..sebelum tu layan gambar-gambar lounge Shangri La Hotel...

lounge decoration


cak lempong performance


 
beduk di ketuk semasa masuknya waktu Maghrib

Lemon Grass Restaurant..really, really spoilt for choice..tak habis tour..

ni bukan pinggan saya sorang..hehe..
pasta, grilled sotong, oyster, sushi, sate, dim sum

 raw prawns

raw oyster

sushi sushi

 Sebenarnya segan juga nak ambik gambar, tapi tengok ramai yg dok snap-snap, so join the crowd..

 
 aneka keropok

puding dan cendol

Pihak hotel ada convert dua bilik hotel untuk jadi surau tambahan, so kami pun solat di tingkat empat..Alhamdulillah, sangat selesa..

on the way to surau

Lepas solat, sambung balik makan..

bahagian roti dan pasta

akhir sekali, jamu mata dengan aneka deserts..

Alhamdulillah, Alhamdulillah..

30 comments:

  1. salam ramadan..enaknya berbuka puasa di hotel dgn hidangan istimewa...kalau kak nk masuk sebelah kaki ke sini pun xlepas ni heh..heh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ramadhan jg, kak..setahun sekali company belanja, kalau sendiri bayar, memang tak jejak kaki ke sini..mahal giler..

      Delete
  2. Amboi untunglah ada sponsered buffet. Puas makan. Memang kalau kakak pun sama nama nak pergi kalau mahal macam tu tak payahlah bukan boleh makan banyak mana pun masa berbuka kan... ini ada yg sponsored kalau tak pergi rugilah pulak hihi..

    Itu yg main caklempong masa berbuka berhenti lepas berbuka makin lajulah main agaknya kan:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. setahun sekali company belanja, memang puas makan, tak terlarat nak try semua..itulah, bila dengar Shangri-La, ramai yg nak pergi..

      lepas berbuka, sekejap je persembahan caklempong...semua sibuk makan, tak layan performance....hehe..

      Delete
  3. shang memang tak mengecewakan ... huntong laaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. company belanja, memang gumbira...foods memang marvellous kt sini, cuma tak larat nak makan je..

      Delete
  4. Nasib baik laa under company... Kalu sendiri... Huh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu sendiri bayar, memang tak jejak ke sini..hehe..RM155++ tu boleh makan berhari-hari...

      ikut saranan kerajaan, belanja secara berhemah..hihi..

      Delete
  5. Nak sushi, dim sum dan papadommmm~ X3

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuma ambik sushi dan the raw things..dim sum dah tak leh nk masuk, papadom and all the keropoks cuma ambik gambar je..

      Delete
  6. Woohhoooo puas makan semua tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, puas sungguh, walaupun tak makan semuanya..kenyang sampai sahur..

      Delete
  7. wow ...sedap-sedap semuanya....harga pun sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi sedap sbb x payah bayar..hihi..

      Delete
  8. Sorry...lambat singgah..

    Boleh tahan juga rega nya...tapi food nampak macam best...
    sushi..sushi..dah lama tak makan... :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpe..makanan memang byk pilihan, tak termakan..jamu mata..

      Delete
  9. byk pilihan mknnya . saya suka mknn yg ringkas2 mcm tu berbanding nasi dan lauk pauk sebab kita blh ambil mcm2 dgn dgn kuatiti yg sedikit . senang citer wpun ambil satu je , janji dapat rasa byk jenis mknn . Klu nasi cepat kenang ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, kalau mkn nasi, cepat kenyang..ni ambik sikit-sikit, tak larat nk habis..

      Delete
  10. Meriahnya buffet mcm ni.. Cedok sana sikit,sini sikit..tempat camni rugi mkn nasik sbb cepat kenyang..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang meriah..orang pun ramai...

      Delete
  11. Alhamdulillah rezeki, menu semua nampak sedap.. sesuailah dengan harga buffet tersebut.. ;)

    ReplyDelete
  12. saya tag nohas dlm giveaway jaket biru ... http://harumankasehvee.blogspot.com/2015/07/ga-raya-2015-blog-jaket-biru.html ... hadiah utama penginapan percuma di Bayou Lagoon Resort Melaka ... jom join .

    ReplyDelete
  13. Cantiknye tempatnye sis.. juadah pun nmpk sgt2 sedap.. beduk tu yg best tu.. klasik.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lama tak nmpak beduk..hmm..mmg cantik deco nya..

      Delete
  14. padan dengan harga yang dibayar.. mahal tak apa janji service mau terbaik.. kan kan.. CT xleh oyster raw tu.. kenot hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. service ok, cuma orang ramai benor..tempat mcm sempit sikit..oyster raw tu lg best dari yg digrill..terbaikk..

      Delete
  15. mampu tgk je lah..nak pegi byr dgn duit sendiri mmg x mampu..untung lah company support...rezeki!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, rezeki..akak pun kalau nak bayar sendiri, memang tak gi..mahal bebenor..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...