Thursday, August 20, 2015

Jamuan Raya 2.0

Assalamualaikum...dah masuk bulan Zulkaedah, masih lagi nak story mory jamuan raya??..hehehe..sekarang ni sibuk sana-sini kenduri doa selamat orang nak pergi Mekah pulak..makan lagi..

Well, jamuan raya terakhir bulan Syawal 2015, ialah pada hari Isnin, 17 Ogos 2015. Sebab dibuat di Grand Hyatt Hotel, rezeki jangan ditolak, lagipun first time ni..



Jamuan di Grand Salon, ballroom di tingkat 1..




Makanan seperti biasa, standard hotel..

soto, salad, kerabu & jeruk
Salad & kerabu
 
kambing panggang
Yong tou fu
---------------------------------------------------
Yang ni pula cerita hari Jumaat, 14 Ogos...jamuan raya round 2 di ofis..potluck style. Makan untuk dua sesi - sarapan dan juga lunch..

Menu sarapan - pasta, nasi impit, kuah kacang, rendang ayam, roti jala, kuah kari, popia goreng, nugget, pulut kuning, kuih lopes

Menu lunch - mee kari, laksam, mihun singapore, buah mata kucing, puding, cheesekut dan lebihan menu sarapan tadi

 bahan-bahan mee kari


kuah mee kari - special ni, dibuat dari anak ikan kekek kering
ala..ikan kekek, mak eloi, eloi tu..
signature dish dari Kak Rozi
kalau makan, memang menjilat mangkuk..


homemade laksam oleh mek Zira
meme sedap!!


 mihun singapore and puding marble

cheesekut yang lazat oleh SNI
lemak berkrim disukai ramai

lebihan menu sarapan tadi 
pasta, pulut kuning, kuih lopes, pengat pisang tanduk
nasi impit dlm bekas pink

Tammatlah sudah cerita raya 2015

--------------------------------------- 

Bersiaran dari KLIA2..night at the airport..tido-tido ayam..to catch an early flight..doakan saya selamat pergi dan kembali..don't miss me..ada ke? hehee..kbye..

42 comments:

  1. Fooood! Jamuan raya opis tu nampak lagi bestttt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jamuan ofis tu terbaik..homecooked foods..mmg sedap2 semuanya..

      Delete
  2. nyesal view entry ni pepagi buta cam ni... kan dahhhhhhh.... Laporrrrrrr!!!!!! Adoiiiiiiii!!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jamu mata..hehe..mmg yummylicious semuanya..*drooling*

      Delete
  3. Ada Laksam......... sedappppppp tu........

    ReplyDelete
    Replies
    1. laksam tu mmg the best..air tangan mek klate..

      Delete
  4. wah sudah terbang ke tanah suci ke nohas..kak doakan selamat pergi selamatt kembali n Allah permudahkan urusan di sana...beribadat banyak2 ya...lambai2 kak dlm doamu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takdelah kak PI..gi bercuti, 25/8 in shaa Allah, balik M'sia..

      Delete
  5. Akak g haji ke thn ni?

    Errrr... x ckp pun...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak la nhhas..gi bercuti as informed in whatsapp..hihi..

      Delete
  6. Hamvoiii kak... sampai zulkaedah pun raya lagi ye.
    Hihi...

    Rezeki jgn d tolak.
    Lenkali ajak sy skali ye.
    Hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..rezeki jgn ditolak..bln Zulkaedah pun on jer..hihi..

      Delete
  7. Ikan kekek mak iloi iloi tu btl2 wujud ea?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmg ada..akak pun sejak kwn ofis buat mee kari ni, baru tau ikan kekek tu wujud...sbb tu org dulu2 buat lagu ikan kekek..hihi..

      Delete
  8. Replies
    1. Ada..yg buat kuah ni, anak ikan kekek yg dh dikeringkn..susah nk dapat..kata kwn tu dia baru jumpa ada jual kt tesco...

      Delete
  9. Masya-Allah banyak sungguh makanan
    Pasti tak terjamahsemuanya
    Kalau kakak pilih kerabu dan salad dulu..

    ps: ikan kekek kering tu yg payah nak jumpa:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yg kt hotel tu mmg x termakan semuanya tapi yg pot luck kt ofis tu hampir 90% dapat dimakan sbb ada dua sesi..tak senang nak buat kerja dibuatnya..

      Oo..akak pun guna ikan kekek kering..kwn sy byk kali import dari Perak..hehe..

      Delete
  10. hehehe dah okay dah la tempat komen ni.. okay CT mulakan serangan hehe..

    banyak nye makanan.. x kisah bulan apa pun potluck ke apa ke semua best..
    makanan share2 lagi nikmat..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tudia..brtubi-tubi..takpe balas serangan perlahan2..ya, betul makan share2 lebih berkat..boleh jamu ramai jg..ingatkn x cukup sbb bw sikit sorang..

      Delete
  11. sedappnya makanan...untungla slalu dapat jmputan,sambung plak dengan cuti travel ya...perfect,walau di mana berada be safe and enjoy your holiday :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..byk jg jemputan jamuan hariraya dari client, tapi x dapat gi, kena habiskan kerja sbb nak cuti..huhu..dah selamat kembali, syukur..

      Delete
  12. Nyum nyum sedapnya. Part yang syok sepanjang bulan syawal adalah open house and makan...:)
    Sorry, lambat singgah sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul..banyak betul jemputan, sampai tak dapat nak gi semuanya...it's ok, luv...

      Delete
  13. baru ada kesempatan jenguk Nohas..yummy semua nampak sedap. Potluck lagi..hadoiyaiii!!..lapar udahhh ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. potluck..semuanya sedap, homecooked with love..

      Delete
  14. sedap nyeeeeeee hehehe kecuali bakar kambing aku gak suka banget :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedapp..kambing bakar..the best..hehehe..

      Delete
  15. Sedap semuanya. Apa pun bergantung pada rasa. Macam saya yang sudah mula kehilangan gigi nikmat makan itu sudah berkurangan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg potluck tu memang secukup rasa, makanan hotel biasa-biasa je..

      Delete
  16. org malaysia sebenarnya pemurah . bab makan menjamu org ni tak kira bulan ... wah , travel lagi lah ni . semoga selamat pergi dan selamat kembali ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju 100%..walaupun barang mahal tapi open house masih banyak juga..the more we give, the more we get back..Alhamdulillah, sudah kembali..

      Delete
  17. port luck!! then kak Nohas masak apa?

    Night at KLIA2..ke manakah itu...JM doakan selamat pergi dan balik ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak gi pasar Chow Kit, beli buah mata kucing..4 kilo..hehe..tak sompek nak masak..

      sama mcm JM, ke Thailand, tapi akak gi ke utara..thanks, Alhamdulillah, dah kembali..

      Delete
  18. Replies
    1. memang sedap2 semuanya..esp yg potluck tu..

      Delete
  19. amboi meriahnyer makanan...sedap2 pulak tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. potluck party..meriahh..makan2 dari pagi sampai ke tengahari..semuanya yummy..

      Delete
  20. Replies
    1. memang sedap, esp. yang potluck party tu..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...