Monday, October 19, 2015

Seoul Garden @ Sunway Putra Mall

Assalamualaikum...

Hari Sabtu awal bulan haritu, bersteamboat lunch di Seoul Garden di Sunway Putra Mall. Serampang dua mata ni, nak makan steamboat sambil checking out shopping mall yang baru direnovasi ni. 

First time ke Sunway Putra Mall sejak dibuka semula pada masa bulan puasa aritu. Berimej baru, lebih segar dan menarik.

Pergi naik LRT je, turun di stesen PWTC. Ok juga, dah ada eskalator dan connecting bridge dari stesen LRT ke the Mall. Improved facilities. 


Seoul Garden di tingkat 3. Dah buat reservation, masa sampai baru pukul 11.20 pagi, tapi manager tu nampak, suruh kami masuk..takde orang lagi di bahagian steamboat buffet...huhu..

 ada dua bahagian - steamboat and hot pot

nasi goreng, lala bersambal

kimbap @ sushi

bahan-bahan steamboat

bahan-bahan untuk bibimbap

sedap - bibimbap + kimchi
kimchi disini bolehlah diterima tekak

mari kita bako

Overall, oklah, banyak pilihan. Harga untuk lunch: RM36.00 + tomyam soup + free flow drinks + GST = RM85.20 untuk dua orang, RM42.60 untuk sorang. Dapat voucher RM5.00, bolehlah bersteamboat lagi..

Nak try hotpot pulak, baca review kt blog Wanderlust DJ, macam best je...kamsahamnida for reading..

55 comments:

  1. err tak pandai nyer mkn korea korea nie..ngee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahagian steamboat takdelah korea-korea sangat..hihi...hot pot, ya..korean foods..

      Delete
  2. banyak pilihan makanan korea yg sedap2 semuanya tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuma bibimbap & kimchi saje makanan korea, yg lain2 sama dgn steamboat yg lain..memang banyak pilihan..sejam lebih dok kt sini..

      Delete
  3. wah best jugak tu nampak menarik banyak pilihan, kalau ikut harga brunei mmg murah dah tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk pilihan makanan..boleh bakar n jg buat tomyam/sup..kalau ikut duit brunei, memang murah..huhu..

      Delete
    2. yalah org brunei suka ke miri, labuan dan ada jugak yg ke KL saban minggu sbb diarang rasa murah sngt nohas, kaknoor je jrang jalan hehe

      Delete
    3. bestkan kalau exchange rate tinggi..huhu..

      Delete
  4. wah seoul garden baru... nak ajak geng lah. Dulu pernah makan kat Mines huhuhu memang best sesangat. Tapi tak perasan pulak ada bimbimbap. Harus di terjah ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ajak geng makan, ramai2 baru best...bibimbap ni menu baru kot..terjah jgn tak terjah...

      Delete
  5. sunway putra mall ni sebelah opis je, selalu jugak datang try makan2 kat outlet yg ada. Tapi kat seoul garden ni belum lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat sungguh...memang banyak foods outlets kat sini kan..resto onde-onde tu mcm menarik..tengok ramai org yg makan kt situ..

      Delete
    2. onde-onde tu best...saya selalu jugak makan. Curry laksa dia sedap

      Delete
  6. Oooo kalau makan kat sini, lepas makan langsung boleh cakap korea yea.... hahahah (gurau je nohas)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau boleh mcm tu, alangkah bestnya..hehe..takyah teruk2 belajar..hihi..

      Delete
  7. saya pergi makan SEOUL GARDEN kena harga pelajar..untung bawak kad siswa,..kalau tak mahal jugaklah oiii......hehehhehehehhehhe..makan ta mengajak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. best la ada diskaun tuk student..boleh pinjam kad..hihi..

      Delete
  8. ok juga harganya dengan pilihan yg agak banyak...seronoklah menjamu selera

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg banyak pilihan..ok dgn harganya..

      Delete
  9. Nampak indah, dan makanannya pun nampak sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. setting resto yg selesa..makanan ok, sedap jg..

      Delete
  10. selalu juga baca entry kengkawan ttg SEOUL GARDEN ni.. tapi tulah tak pernah plak pegi..maklum jauhh nun di sana... hahaha... kira murah jgk kan harga tu..makanan pun banyak dan nmpk pelbagai...puas hati...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada kot kt KK..memang puas hati makan kt sini..

      Delete
    2. InsyaAllah suatu hari nti mgkin boleh terjah ke sana...:)

      Delete
  11. wak pon x penah try seoul garden nih., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun first time ni..selalu gi Flaming je, kt situ takde yg grill..soup only..

      Delete
  12. Seoul Garden kat JB ni cuma ada steamboat dan grill aje tak ada pulak bibimap bagai tu.
    Berselera kakak tengok. Macam nak ngap aje rasa hihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb ada bhg hotpot kot sbb tu ada bibimbap..rasanyalah, sbb bibimbap ni jg ada dlm menu hotpot..buat sekali harung..hihi...jom, kita repeat SG ni..

      Delete
  13. Dah lama tinggalkan korean food... Rindu pulak rasa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila rindu, jom ke Seoul Garden..kat JB ada outlet..

      Delete
  14. One of my favorite restaurant..
    Suka steamboat & grill camni.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya baru first time ke sini and i like it...betul tu, suka steamboat n grill..banyak buat grill, sbb soup dah biasa..

      Delete
  15. Kimchi, pernah makan beberapa kali, tak sedap bagi saya, huhuu. I think I'm just not a fan of Korean food, tengok pun tak rasa nak makan, tapi kalau Japanese food, itu lain cerita sama sekali. Not sure why huhuh :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. kimchi yg ni sedap pd akak, bolehlah diterima tekak..hihi..Japanese food pun sedap jg..

      Delete
  16. Tak pandai makan menu korea tapi kalau ada yang ajar mana yang sedap.. eemm.. boleh repeat lepas tu.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun jarang makan korean foods..try yg simple2 cam bibimbap ni..kalau repeat steamboat ok jg..

      Delete
  17. Kalau DJ mengaRang boleh meleleh air liur

    ReplyDelete
    Replies
    1. benar sekali, dengan photo2 yg mengancam perasaan..hihi..

      Delete
  18. wah best nyer tengok makanan2 dia...mesti sedap2 kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapp..sejam lebih juga duduk kt sini..

      Delete
  19. Sunway Putra (dulu the Mall) memang tempat nostalgia buat saya sebab dulu2 sekolah asrama kat area situ...huhu. Sekarang kalau pergi, layan makan kat Restoran Onde-onde atau Rakuzen. Tak pernah try Korean food lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mesti selalu outing kt the Mall dulu-dulu..Restoran Onde-Onde tu nampak menarik kan..nak try jg makan kt sini one day..

      Delete
  20. Apalah rasa kimchi tu ye. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasa masam2 pedas..kobis cina dijeruk..yg disini bolehlah diterima tekak, kalau yg original yg makan kt korea dulu memang tak leh nak telan..hihi..

      Delete
  21. Banyak juga pilihan makanannya. Dah lama saya tak makan korean food.

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak pilihan..kena betul2 perut kosong gi sini..hihi..

      Delete
  22. bibimbap tu byk betul pilihannya . terliur je nengoknya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahan2 tuk bibimbap cuma 4 jenis je +kimchi + nasi putih...yang lain2 tu untuk steamboat..mmg banyak pilihan..jom try..

      Delete
  23. Antara sunway putra dgn sunway pyramid, yg mana lg byk pilihan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk gi sunway pyramid zaman dahulu kala, masa mula2 buka dulu..skrg dah ada extension, rasanya sunway pyramid lg byk pilihan..sunway putra mall not bad jg, lg pun dkt dgn rmh..

      Delete
  24. Assalam..boleh tolong saya tak? Saya dari cheras jalan yaacob latiff nak pegi ke sunway putra mall naik bas apa eh ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau naik bas, kena naik bas yg pergi ke chow kit, turun di KFC Jalan Raja Laut, jalan kaki ke sunway putra mall..takde bas direct ke sana..better naik LRT, lagi mudah..

      Delete
    2. Oh okay tq...klau naik lrt stop dekat Stesen PWTC lah kan ?

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...