Wednesday, November 18, 2015

HCMC: Teaser

Assalamualaikum...

Orang lain buat teaser, nak juga buat..hihihi..check-in Ho Chi Minh city untuk 4 hari 3 malam, dari 13 - 16 November. Panas berdenting di HCMC. Memang best shopping di sini dan best juga jalan-jalan di city centre, walaupun banyak yakamat motor nya..

Aktiviti - shopping, city tour, Delta Mekong cruise, menonton AO show (The Mist) di Saigon Opera House dan mengopi..

skyview

Ben Thanh market

 3 hari makan ni je - pho 

Malaysian street - Duong Nguyen An Ninh
asyik kena kejar dgn penjual kacang tanah..hihi..

 kedai kain

 Mekong River cruise

 naik sampan

 siesta diatas hammock di bawah pokok

 mengopi @ the Workshop cafe

 city tour

 Saigon Opera House

 Saigon Opera House

Ho Chi Minh semakin maju, akan ada MRT tak lama lagi...really enjoy the city..

45 comments:

  1. arkitektur perancis classic tuuh ., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak bangunan lama ciri-ciri Perancis..

      Delete
  2. best kan HCM...sy ari tu pegi tak explore the city sgt...sbb atas urusan misi mencari kain. Teman adik angkat ke sana for her boutique in Perlis@gerobok simontel.

    ReplyDelete
    Replies
    1. best2..suka tengok bangunan2 lama di sini..kena repeat la mcm ni...hihi..

      Delete
  3. Wow... shopping.... i loike... hihi

    ReplyDelete
  4. Akak.... shawl akk bg tu cantik sgt...

    Dah syg nk pakai... nnt kena pin... huhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. laa..tk nmpak kalau di pin..atau guna dlm air-cond/winter, buat selendang kat luar..

      Delete
  5. HCM City... tempat menguji kecekapan mengelak motor yang ribu riban tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita yg naik kereta pun seriau tgk motor2 yg ribu2 tu..nk melintas pun takut..hihi..

      Delete
  6. Naik sampan dan berbuai bawah pokok tu yg kakak teruja betul nak tahu ceritanya:)
    Nampak best sangat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. best kak berbuai bwh pokok tu, masa ni cuaca panas sangat..
      siap beli buaian tu..hehe..

      Delete
  7. wah travel ke HCMC pula jalan2 n shopping best tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jalan2 yg best..shopping tuk orang lain..ramai yg kirim..

      Delete
  8. Ho Chi Minh salah satu tempat dok plan nak pegi jga... shopping best kan..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. best shopping di sini...recommended tuk pergi melancong..

      Delete
    2. InsyaAllah suatu hari nti...hihi... salam Jumaat :)

      Delete
    3. salam Jumaat...in shaa Allah..

      Delete
  9. sedapnya pho, bestnya mengopi...shopping ni mmg agenda kegemaran wanita la kan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada ongkos best lah.. kalo dak seksa jiwa raga telan ayaq liuq..

      Delete
    2. tiap2 hari mkn pho..hihi..shopping memang masuk dlm itinerary..agenda utama..

      Delete
    3. betul tu Siti..ada ongkos, mmg best shopping..

      Delete
  10. Ooo gi Ho Chin Mint tak cakap... kalau tahu nak kirim beli sutera Vietnam.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sorry...jarang war2kan kt blog, selalu nya dah balik baru buat entry...huhu

      Delete
  11. wah jalan-jalan lagi....sakan la bshopping kt sana ya

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah2 jg..shopping tuk org lain, adik-beradik yg kirim..

      Delete
  12. Pernah lepak-lepak jap kat airport HCM saja setakat ni, masa tu tengah tunggu transit flight waktu siang. Memang panas la tempat tu, bahang dia lain macam... and i'm not sure why i've never been interested in exploring vietnam, kalau ada orang ajak jalan-jalan n shopping situ, rasa macam takde perasaan je, i guess i'm not into shopping much... hewhewhew...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cuaca panas semcm..ingatkan sejuk bln 11 ni..hihi..oklah, selain shopping ada jg aktiviti menarik di sini - Mekong cruise, cu chi tunnel, jln2 kt bdr HCM tengok bangunan2 lama..for me, lebih suka tngok town planning dia and colonial buildings..

      Delete
  13. Wow, ada teaser! Kak, mohon tolong emel add akak pd saya. Drop komen kat blog pun boleh. Nak hantar hadiah teka peribahasa. Aritu dah sampai post office baru perasan saya hanya ada add si nhhas,..sis nohas tak de :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. in shaa Allah, nanti akk email..thank you in advance..

      Delete
  14. wow.. teaser kot..apa salahnya baru pembaca ternanti full story..
    bab shoping tu nampak mcm heaven..heheh..
    tapi tringin nak naik sampan.. org ckp x sah sampai sini
    klau x naik sampan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum sempat nk sorting gambar..tungguu..shopping mmg heaven kt sini, ramai nau yg mmbeli kain baju, tudung segala..pegi delta Mekong, mmg kena naik sampan ni..

      Delete
  15. wow ada teaser dah kakak =)
    cepat2 up entry full ehehe.. CT ni ramai ajak pergi HCM tapi belum tergerak hati..
    makan sedap dak ? kalo sedap ohoooohoi.. lagi laju i pergi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. teaser yg simple jer..hehe...mkn sedap jg tapi mahal giler..mostly start dari RM10..standard foodcourt KLCC..hihi..

      Delete
    2. ehehehe kalo sedap xpa bayaq mahai.. janji kene ngan harga =D

      Delete
    3. nak kata sedap, so-so saja nasi gorengnya..tempat orang, kena redho...hihi..

      Delete
  16. wah ada teaser bagai pulak da.... kita orang pun jenjalan juga lepas Deepavali tu tapi dalam malaysia je ... langkawi aku datang. heheheh.. HCM belum sampai tapi dah sampai Hanoi... pi Halong bay lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..letihh nk sort gambar, buat teaser dulu..hihi..oo..gi langkawi, best tu..HCM ni mcm Surabaya, Bandung..shopping best di sini...Hanoi sejuk kan..HCM panas noo..

      Delete
  17. dah balik lah ni kak Nohas...x lama lagi ada MRT? cantik!!! x de lah macet ngan penunggang motor yg ramai mcm semut tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah balik on 16/11..MRT dalam pembinaan..ya, betul..dah mcm semut je..

      Delete
  18. ada malaysia street ... nanti baca entry seterusnya . saya mmg teruja baca blog travel ni .

    ReplyDelete
    Replies
    1. dlm map je gelar jalan tu 'malaysia street'..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...