Thursday, January 21, 2016

Delirium Caffeinators

Let's talk about food.   

Delirium Caffeinators. Unik namanya. Cafe di Menara Manulife, Jalan Gelenggang, Damansara Heights.
 

First time datang sini, cuma pandang-pandang, jeling-jeling je sebab bos nak cepat balik lepas mesyuarat. Second time datang untuk ambik dokumen, hmm..can't fight the feeling any longer...terus masuk & duduk...

 outdoor eating area


Jom tengok menu. Western and middle eastern foods - pilihan yang ada - panini (grilled sandwich), burgers, pasta and salads...
 

Ada juga sliced cakes and cookies..

 cookies

 Pilihan saya - chocolate drink and chicken kofte kebab with tzatziki

 chicken kofte kebab with tzatziki

The verdict: Memang sedap kofte kebab tu, ada pulak couscous dan taztziki (yoghurt sauce) yang just nice, tak masam sangat, puas hati...

Kali ketiga ke Menara Manulife, lepas buat kerja, singgah makan di sini lagi...can't resist..drooling..

pelbagai pilihan pasta 


 Kali ni order salmon pasta in carbonara sauce..

 Melbourne storm


 The verdict: Just nice, kuah yg tidak pekat dan tidak cair...sedap..

 So, jika berkunjung ke Jalan Gelenggang dan Jalan Dungun, bolehlah singgah di Delirium Caffeinators @ Menara Manulife. Highly recommended.
 

24 comments:

  1. Dah jadi duta JJCM juga ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanyaaaa tak ada sekala..
      kali kali jeee skarang..

      Delete
    2. buat entry ttg foods ok jg kan..sharing is caring..hihihi..sama mcm SYM, byk entry tertunggak ttg foods..hehehe..

      Delete
  2. sedapnyya mkn di tempat yg selesa suasananya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ramai orang, suasana pun tak bising..

      Delete
  3. seronok betul JJCM area lembah klang ni kan,macam-macam restoran ada...sediakan ongkosnya aja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. datang sini sbb kerja..kalau sesaja, rasanya tak sampai ke sini..jalan sesak, parking mahal..huhu..

      Delete
  4. enaknya....... mengiurkan chocolate drink tu.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hot choc..with marshmallow..nyum,nyum..

      Delete
  5. Sedap makanan nohas, choc menyenangkan..ingatkan kofte tu koffee and tea :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. makanan sedap, mmg true blue western/mediterranean..nama pun pelik2 sikit..first time dengar nama mcm ni..

      Delete
  6. tergoda kaknoor tengok semua makanan tu biasalah selalu dok masak sendiri makan sendiri kan, ni kalau tengok orang lain masak mmg tingin hee sedap tk sedap belakang kira tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengok orang lain masak, mmg rasa teringin kan..tapi tulah antara sedap dgn tak je kan..tengok Kak Noor masak, mmg terliur..hihi..

      Delete
  7. Portion salmon pasta nampak macam agak kecil, adakah itu ilusi optik saja? X3

    I like salmon nyam nyam~ X3

    ReplyDelete
    Replies
    1. small portion tapi kenyang jg, ditambah dgn drinks..salmon carbonara ni mmg sedap, ringkas masakannya..

      Delete
  8. cara mrk tunjuk emnu pun ringkas je . pandai mrk berjimat ... pasta tu klu utk saiz perut saya , sesuailah ... heheheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dua helai je menunya..small portion tapi sedap..sbb carbonara kot, kalau byk nnti muak..hihi..

      Delete
  9. Alamak..small portion cukup ke. Tangki Mak besar...haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. oklah portion dia..minum air juice tu,kenyanglah jg..

      Delete
  10. sebab first time try dah melekat dalam hati.. tu yang second time cuba..
    means really good la tu sbb tu nak cuba lagi.. kan kan ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. really good..rasa authentic western & mediterranean/spanish kot..nama pun lain mcam je..try kali ke-2 sbb nk try pasta lak, first time tu, mkn kebab..

      Delete
  11. Perhhh melbourne storm weih nm dia...

    Kalau rindu melben blh g minum air tu ye

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama gempak...minum air sambil berangan gi melben..hihi..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...