Wednesday, February 3, 2016

Hadiah dari Sahabat Bloggers

Assalamualaikum....

Entri ni dedicated khas untuk dua orang sahabat bloggers, Farrah from FAMF Tower dan my 'lil sister nhhas @ Real Life is Real. Alhamdulillah, syukran, xie-xie, diatas kiriman hadiah yang awesome.

1.
Dapat hadiah dari Farrah sebab berjaya jawab semua soalan dengan betul...yuhuu..fly me to the moon. Soalannya, memadankan gambar dengan peribahasa. Huh! dah lama tinggalkan subjek Bahasa Melayu, sesi mengetuk kembali pintu serebrum otak sambil mengetuk keyboards..ask the www..hihi.. 

Hadiahnyaa..notepad dan dangling item bentuk kunci yang comel..super cute!!


Knowing Farrah through her blog, tak ragu-ragu mengatakan hadiah-hadiah ni hasil kreativiti Farrah sendiri..made with love...saranghae...
 

Notepad dengan cover gambar nota muzik dan building skyline (gambar header blog FAMF Tower), siap ada magnetic page marker...that's very thoughtful of you..I like!! Sesiapa yang nak buat kraftangan, boleh intai-intai blog Farrah, lots of idea, lots of fun, lots of recipes also..cheers..

2.
My 'lil twin sister, nhhas @ Huda bagi dua hadiah, gracias sis. Sekeping poskad dari New Zealand dikirim di angin lalu (baca: via airmail)..bikin hati teruja mau jejaki Milford Sound, Fiordland, New Zealand...Subhanallah, cantik kan..


Bila baca kisah Huda driving di malam hari, 8 jam tanpa henti dari Pulau Utara ke Pulau Selatan..perghh..memang tabik spring..lepas tu pulak driving di jalan yang ibarat ulau melengkau ditepi pagau...corner baring segala..kalah litar lumba F1 Sepang...she proved that when the going get though, the tough gets going..jangan mengalah...bersusah-susah dulu untuk keriangan berganda..

Hadiah kedua diterima tengahari semalam..a bundle of joy...hihi..bundle poslaju..arigato gonzaimas, sis..bersusah-payah hantar guna poslaju. Dapat hadiah kerana meneka-neka jawapan untuk gambar-gambar ubat...banyak salah..huhu..dan juga buat entri Jom Berkenalan dengan ubat...sharing is caring..

Tadaa..inilah hadiahnya...

  tudung dan brooches

 brooch alphabet - NH..our initial..kan..kan..

Alhamdulillah, kerudung bercorak batik ada tiga tona warna..buleh digayakan dengan baju bercorak polos...love it, Huda..

-----------------------------------
Kepada Farrah and Huda, thanks a lot...you made my day. Semoga hari-hari yang mendatang dipenuhi dengan rahmat daripadaNya..ceria-ceria selalu disamping keluarga tersayang....

32 comments:

  1. Ini dikatakan berkat solat Dhuha yg kita tak nampak No
    Rezeki dtg bergolek tanpa disangka-sangka
    Rezeki bersahabat di alam maya indah terasa.
    Alhamdulillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...walaupun tk pernah bersua muka, namun ukhuwwah terjalin indah..bloggers support each other..

      Delete
  2. Dengar citer tentang NZ macam best je kan. Suka dengan panorama alam semulajadi di situ. Mudah-mudahan satu masa nanti Allah beri rezeki dapat jejak NZ. Aamin. Alhamdulillah rezeki bergolek-golek.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..semoga rezeki dtg bergolek utk kita ke NZ...cantik view di sana kan..

      Delete
  3. ehehe memang kawan2 yang murah hati.. semoga murah rezeki selalu..
    dulu CT pun slalu terkeliru.. Kak Nohas n Kak Huda.. ehee.. tapi sejak panggil Kak Huda as Kak Huda.. so dah tahu dah two diff people..

    ehehe.. bila tu nak pegi NZ ? nak eeetot =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. kawan2 yg kreatif dn murah hati...nama pendek dkt2 nak sama..
      blm ada perancangan nk ke NZ..travel mode dah selow sikit..hihi..

      Delete
  4. wah banyak dpt rezki drpd kawan2 yg baik tu syukur alhamdulillah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..sahabat alam maya yg baik hati..

      Delete
  5. Assalamualaikum...

    Akak... kita datang nak raya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam..sila-sila, sorry, dah 3 hari baru jemput masuk...nanti akk buat air Ribena..hihi..

      Delete
  6. wah..tahniah, berkat ukhuwah dialam maya...

    ReplyDelete
  7. Alhamdulillah Nohas, hadiah yang sangat bermakna, dari yang berseni dan pengalaman di negara orang, best, murah rezeki dan silaturahim yang baik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, berkat silaturahim di alam maya..

      Delete
  8. Alhamdulillah seronok dpt ole-ole kan..kena jejak tu tmpat cun dlm poskad nz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..nice gifts..nz negara yg cantik..tapi tulahh kan, belum ada perancangan lg..

      Delete
  9. alhamdulillah , rezeki tu ... bumi new zealand yang jadi impian saya juga ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...semoga impian kita menjadi kenyataan..AA dh buka kembali route ke nz..

      Delete
  10. Wah...bestnya. Moga silaturrahim berkekalan dan murah rezeki selalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah..semoga berkekalan walopun tak pernah berjumpa..

      Delete
  11. alhamdulillah nohas rezeki yg melimpah dri rakan2 bloggers kan, salam subuh dari kaknoor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat pagi Kak Noor..Alhamdulillah, rezeki dari sahabat2 blogger..

      Delete
  12. Alhamdulillah, dah sampai. Glad that u like it, kak. Moga ukhuwah yg terjalin akan berkekalan. Terima kasih sudi meriahkan blog saya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, terima kasih diatas kiriman hadiah..sangat cute hadiahnya..ya, semoga ukhwah berkekalan..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...