Saturday, March 19, 2016

25 things that make me happy


banner mesti ada

 What to do? 

Create a new post + Insert picture above 
List 25 things that make you happy 
Mention the blog that have tagged you 
Tag at least 5 bloggers & make sure they know they've been tagged! 
Share your favourite quote of the week! (if none, then it'll be okay) 

OK, benci-benci sudah, jom kita happy-happy pulok..yang ni pun dua kali kena tag, pertama oleh adik kembar - nhhas @ Real Life Is Real, kedua oleh Fidah Shah @ White Barley...gracias.. 

What make me happy?? ..here's the list..:
  1. Masih hidup setelah 'mati kecil'
  2. Dapat makan & minum..Alhamdulillah..dapat makan free lagi happy..
  3. Dapat melihat dan membaca kalam Allah setiap hari walaupun beberapa potong ayat..
  4. Dapat bantuan yang tidak disangka-sangka di saat-saat emergency.. 
  5. Dapat habiskan belajar
  6. Dapat kerja dan gaji yang pertama...the feeling is like 'on top of the world'.. 
  7. Dapat hadiah, bonus, insentif dan yang sewaktu dengannya..
  8. Bila client happy dengan kerja kita..
  9. Dapat pandang wajah ibu bapa 
  10. Dapat kawan yang jadi pendengar yang baik dan sentiasa menasihati yang baik-baik 
  11. Air keluar dari paip setelah 'water cut' beberapa hari..
  12. Dapat travel..dalam dan luar negara 
  13. Bila pilot buat announcement untuk 'landing'..memang rasa happy sangat dan bila tayar aeroplane touch down runway..rasa nak buat sujud syukur dan dan tu jg..
  14. Dapat menyertai NGO dlm kerja-kerja amal...dapat melihat wajah2 mereka yg kita tolong...priceless..
  15. Dapat boss yang baik
  16. Dapat tengok good movies..
  17. Bila tengok bunga-bunga yang cantik
  18. Dapat hirup udara segar selepas hujan
  19. Shopping..
  20. Bila baik dari sakit
  21. Dapat menunaikan haji dan umrah..bila dapat melihat Baitullah..
  22. Dapat sahabat-sahabat alam maya yang baik hati semua..
  23. Dapat update blog...hihi..
  24. Baca komen-komen bloggers...thanks, you all make my day..
Favourite quote of the week
Jadikan hari ini lebih baik dari semalam

Siapa pulak yang nak dimangsakan kali nii..huhu..pasang radar....takde nampaknya..open to all lagi...sorry ye, tak ikut peraturan..hehehe..

26 comments:

  1. Replies
    1. baru je menghadapi situasi ni..sib baik satu hari je..hihi..

      Delete
  2. Sbnr nya bnyk bnda blh buat kita happy kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..dari sekecil-kecilnya hinggalah yg besar2..

      Delete
  3. Alhamdulillah nombor 21 tu, InshaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. In shaa Allah, didoakan semoga sampai ke sana..

      Delete
  4. ada several yang sama.. yang mana travel2 tu samalah =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. opcoz.. but ull freak out lepas tu after u check ur wallet wakaka..

      Delete
    2. tapi takpe, hujung bulan, refill..

      Delete
  5. Replies
    1. gimme 5..travel menggembirakan hati & minda..walopun letih..

      Delete
  6. dalam 25 tu ada beberapa juga buat JM happy

    ReplyDelete
  7. SAAT MENGGEMBIRAKAN YG DIKONGSI WALAU SEDIKIT SAJA...MOGA NOHAS HAPPY SELALU,

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak perkara yg menggembirakan kita sebenarnya..Alhamdulillah..

      Delete
  8. No 4 memang priceless!
    No 19,..yeayyyyyy!! Of course happy :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. no. 19..mmg happy
      no. 4..lifeline..

      Delete
  9. Thanks Sis, sudi join segmen.
    dapat boss baik tu..memang penting sangat

    Moga happy selalu

    ReplyDelete
    Replies
    1. boss baik..mmg sgt happy, reduce stress..

      Delete
  10. #18 - Dapat hirup udara segar selepas hujan. Oh how I wish I could have that now, fresh cool air after rainfall. Kepanasan dan kekeringan sekarang huhuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hopefully, our wishes are granted...soon..

      Delete
  11. Biasanya sesuatu nikmat tu terasa lebih manisnya selepas diuji dengan kepahitan kan,syukur yg amat,rebut 5 perkara sebelum datang 5 perkara...carpe diem!

    ReplyDelete
    Replies
    1. rebut 5 perkara seblm dtg 5 perkara..motivasi terbaik dari Rasulullah SAW..

      Delete
  12. :)..dapat rasa penulisam dr hati

    ReplyDelete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...