Friday, March 18, 2016

5 things I hate most

ditag dua kali, pertama oleh kakak penulis, Kak Paridah Ishak...kedua oleh adik kembar, nhhas @ Huda...so kena buat cepat2 ni..
 
Sesi introspektif, muhasabah diri...

1. Benci bila orang menghina agama kita - ni memang benci giler, tahap boiling point 100 darjah celcius..mungkin dia tak faham, tapi please la respect other religion..tak faham tanya..

2. Under pressure untuk siapkan kerja..dateline, dateline..

3. Benci bila nak masuk duit di Cash Deposit Machine, terpaksa buat banyak kali sebab machine tak terima note, lepas tu panjang lak queue kat belakang...rasa tertekan..

4. Trafik jam...

5. Tikam belakang dan orang bermuka-muka...rasa nak debik je..

Nak tag sapa pulak nih??..oklah, open to all bloggers..(tak mematuhi peraturan..hihi..)   

The conclusion - I hate all negative things and situation..tapi kadang-kadang, laugh out loud and you will be OK..no stress..

 

43 comments:

  1. satu lagi. kalau beli makanan atau air. dia ikat tu macam tak nak bagi minum. susah gila nak bukak

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg tu mmg stress esp kalau dahaga/lapar tahap gaban....rasa nk campak je bungkusan..hehe..

      Delete
  2. Banyak persamaan 5 benda yang kita benci nohas. kita geng ya...

    ReplyDelete
  3. Semua yg No benci tu kakak pun tak suka juga
    Kakak rasa semua org pun sama dlm hal ini..

    ReplyDelete
  4. "panjang lak queue kat belakang...rasa tertekan.." me too! :D but tbh, memang semua pun sama je tak suka :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak suka kan situasi mcm ni, tp kena harungi jg..

      Delete
  5. Kita boleh geng sis! Hehehe X3

    ReplyDelete
  6. hahahaha... sama lah list kita...

    hehehehe...

    no.3 tu WIN

    ReplyDelete
  7. Machine duit ambik masa tu perasan macam macam ada kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau awal bulan, mmg panjang queue..kekadang ada 3 msein, tapi satu je boleh guna, yg dua out-of-order..stress..

      Delete
  8. yg no 5 tu...paling benci talam 15 muka ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..sakitnya hati dgn org talam 15 muka..
      kalau kuih talam...sedap jg kan..

      Delete
  9. akak yg nombor dua tu
    bila tempahan org belum siap mmg stress sngt

    ReplyDelete
    Replies
    1. bekrja under pressure mmg stress..paling tk best byk buat silap..

      Delete
  10. SS tak suka bila dah turun tangga kena naik pulak! Ketiak lecak!

    ReplyDelete
  11. bhahaha no 3 tu mmg stress.. dia nak duit ke x sbenarnya =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalu lebih dari 3 kali..memang stress giler..rasa nk ketuk2 je mesin tu..tapi ada lak CCTV..hihi..

      Delete
    2. eheheh ala kdg2 muka kita kerut2 kat situ pun mesti org tngk cctv tu gelak2 kan..

      Delete
    3. mesti ada mcm2 gaya org nk masuk duit...

      Delete
  12. JM paling x suka benci kalau entri blog kena copy paste....stress

    ReplyDelete
    Replies
    1. kita penat2 taip, organise idea, gambar semua, tetiba ada org senang2 copy paste..memang stress..hopefully, semua dah kembali OK..

      Delete
  13. 2, 4 dan 5 tu memang stress. Kehidupan bekerja, kehidupan di kl dan kehidupan berkawan.

    ReplyDelete
  14. No 3 memang menyampah! Stress nervous semua ada! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..kalau ramai org, mmg stress, nervous..

      Delete
  15. 1 sampai 5...i pun benci... :(
    Lemah gemalai betul abang kat dalam gambar tu...hihi

    ReplyDelete
  16. banyak benda yang bole bikin stress...good food and travel somewhere adalah remedy terbaik,at least utk sayalah...hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..good food and travel are the stress reliever...dah lama tk travel..huhu..

      Delete
  17. setuju utk 5 perkara tu...the most i benci yg hina agama kita

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg benci betul bila agama kita dihina...

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...