Wednesday, April 20, 2016

Edisi Retro: Pop, The Soda!

Baru pertama kali jumpa minuman ni..Pop, The Soda!...


Tertarik dengan label berimej retro 50an, gaya vintage..terus beli, perisa durian belanda..harga RM3.00..memang sedap..tak manis sangat..enak dinikmati sejuk..

Kalau ikut label di belakang botol, mereka mengguna pemanis 'stevia'..dan "dibancuh dengan penuh kasih sayang yang cukup manis TANPA perwarna"

Ada perisa lain - mangga, laici, nenas dan pisang


Dah berada di pasaran sejak tahun 2014 menurut artikel the Star ni - locally produced soda pop. Cetusan idea sekumpulan sahabat - Faiz Rahman & Azmilrudin Badruddin.


Dikilangkan oleh Transcendence Venture (M) Sdn Bhd di Kompleks Premis Usahawan SME Bank Sunga Ramal, Kajang.

 pengenalan mengenai label - siapakah legenda pahlawan tempatan yg menjadi ikon Pop, the Soda ni? tak kenal..huhu..kalau baca di facebook Pop The Soda, pahlawan ni tak tertulis dalam buku sejarah..dengar khabar, dia minum air ketum dulu sebelum pergi melawan British..

Minuman ni dijual secara indie..entahlah, secara indie tu camna gayanya..saya jumpa di restoran Warisan Bistro di Taman Bukit Cheras..cubalah, memang sedap..recommended..

36 comments:

  1. Replies
    1. dulu2 air oren dlm botol mcm ni..

      Delete
  2. teringat air oren dulu2..cam ni la gayanya..

    ReplyDelete
  3. Menarik labeling tu, bagus ada produk sendiri sedap pula, bahannya stevia kira minuman sihat kan.. kalau terjumpa nak cuba :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg tertarik tgk labelling retro tu..stevia pemanis ganti gula...ok, sedap jg airnya..

      Delete
  4. Taktahulah.. Orang lain cakap nampak menarik.. But saya judge a book by its cover.. Hahaha.. So tak pernah terdetik nak beli lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. for me, curiosity killed the cat..nak tau apa rasanya..then, baru boleh judge..

      Delete
  5. Betullah nampak retro.
    Belum sampai JB lagi ni. Kalau ada nak juga kakak rasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. imej 50an..boleh try kalu jumpa, kak..

      Delete
  6. selalu nampak dekat Petron..tapi belum pernah try

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..dh ada jual di Petron...recommended to try..not bad..

      Delete
  7. minuman yg guna stevia ok sgt tu nk juga cuba kalau terjumpa dijual dimana mana

    ReplyDelete
    Replies
    1. pernah jg beli stevia..boleh sembuhkan penyakit, katanya..

      Delete
  8. Hihihi... ni style dolu2 ni...
    tp xde jumpa lg walaupun tetiap mgu berulang g kajang

    ReplyDelete
    Replies
    1. vintage look..akk pun tak jumpa, ada dijual kat kedai2 kwsn rumah & pejabat..mngkin selected tempat je yg ada jual air ni..

      Delete
  9. Assalamualaikum...akak pun belum pernah jumpa...nak nak tengok juga kat Petron...

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam...sy pun first time jumpa..tk semua Petron ada jual air ni rasanya..

      Delete
  10. tak penah jumpa lagi minuman ni. tapi botol dia menarik . sesuai kan kalau nak buat collection

    ReplyDelete
    Replies
    1. botol & label dia menarik..old-skool..

      Delete
  11. tak pernah jumpa lagi........menarik botolnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. jarang dijual di kedai2, supermarket, hypermarket..
      menggamit memori..

      Delete
  12. Style dolu-dolu nih... terimbau zaman kanak-kanak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. vintage look...nostalgia zmn kanak2..

      Delete
  13. Pernah nampak ada jual kat kedai kat area2 rumah hari tu..tapi tak beli.
    Botol memang terbaik...nostalgia betul

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..ada jual..akk survey kt area rumah, tak jumpa...mnggamit memori..

      Delete
  14. Menarik lah botol nya..
    Nmpk retro tu mengingat nostalgia dulu2..
    Nak cari juga ni..
    Kat shah alam dah ada kot..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg menarik botol dan label retro mcm ni..kt shah alam dah ada rasanya..

      Delete
  15. Sekarang ni semua yg dulu2 dh di keluarkan balik, pandai org yg mula2 cari idea ni mesti ramai yg tertarik ni kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg dulu2 dah keluar balik..baju peplum lah, kasut platform.. seluar bell bottom je tk nmpk lg..hihi..minuman ni dpt sambutan dari generasi muda..nmpk cool kot style retro cam ni..

      Delete
  16. Menariknya! Memang retro abis!

    ReplyDelete
    Replies
    1. menarik perhatian style retro mcm ni..cool..

      Delete
  17. kreatifnya design retro,bgus tu guna stevia,kurang kalori

    ReplyDelete
    Replies
    1. stevia..disamping menyedapkan, memyembuhkan penyakit katanya...design retro yg cool..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...