Sunday, April 3, 2016

Thai Millennium @ Maju Junction

Bila tiba lunch hour, soalan yg selalu ada diminda - nak makan apa? nak makan kat mana?..well, sejak ada foodpark by Parkson di Maju Junction, pilihan tempat makan sudah bertambah.. 


Di food court, ada pelbagai pilihan - western, hotplate & wok, claypot, yong tau foo, mamak stall, fried rice and thai. Masakan thai @ Thai Millennium memang terbaik.


Yang best yang pernah dimakan di sini - Khanom Jeen Nam Ya Pla (Thai laksa served with creamy Thai fish curry) dan Khanom Jeen Khaeng Khiaw Wan Kaw (Thai laksa served with Thai green curry chicken). Harga RM6.90.

Pertama kali makan laksa Thai and I'm loving it. Entahlah, sebab tak pernah makan kat tempat lain, rasa yang ni yang terbaik..


Thai laksa dengan kuah kari hijau ayam

 banyak sungguh ulam-ulamannya

 siap utk dimakan

The verdict: Memang marvellous, simply the best..kari hijau yang pekat, lemak berkrim ditambah sambal belacan yang enak - mcm makan laksa Johor

Laksa Thai dengan kuah kari ikan
 
ulaman yang sama ditambah dengan ikan kering yang rangup
 
Rasa sama sebab kuah kari hijau cuma yg ni kari ikan. Memang sedap. Sangat berbaloi dengan harganya.

kanan: Tauhu Yat Sai (stuffed tauhu with chicken), yang kiri tu tatau nama apa, macam sedap je..boleh la try nanti..
 
Lain-lain masakan pun ada di sini - ketiau goreng, Khao Kruk Kapi (nasi goreng belacan)..mostly masakan memang sedap..highly recommended.

26 comments:

  1. laksa thai yg sedap ni nampak berbeza dgn laksa2 di Msia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lbh kurang mcm laksa Johor, kuah kari + sambal belacan..

      Delete
  2. Alhamdulillah semua nampak sedap, oh laksa style gaul dengan kuah, bole kawal banyak mana nak kuah. Decor memang klass .

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuah asing, boleh kontrol kuah nak byk mana...nak banjir, nak sikit, kuah dia pekat..decor menarik, ambik masa tuk susun2..hihi..

      Delete
  3. teruja tgk laksa thai tu ... mcm blh buat sendiri je kari hijau tu tapi rasa confirm tak sama ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy pun first time tengok, teruja jg..perghh, food presentation mcm ni..

      laksa ni bergantung pd kuahnya..kalau sedap kuah, sedaplah laksanya..

      Delete
  4. Bukan terpikat dgn hidangannya aje dik
    Dia guna sieve yg tiangle tu sangat impressive. Boleh buat hiasan dinding hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sieve tu mmg selalu dibuat hiasan dinding..hihi..letak bunga sikit..menarik..

      Delete
  5. wah kecur air liur tgok laksa thai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. first time tengok my ofismate makan, cannot tahan also..terus order yg sama..

      Delete
  6. nampak sedap pula laksa thai tu... lama dah tak sampai maju junction... makin sesakkan sana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. maju junction ni cuma sesak time lunch hour je..hihi..petang2 dah lengang..mmg best mkn laksa thai time ni..tk ramai org...

      Delete
  7. serius hampir leleh air liur even xsuka laksa...attractive deco....

    ReplyDelete
    Replies
    1. food presentation mmg attractive...dari mata turun ke perut..

      Delete
  8. Lama dah tak pekena laksa style yang macam ni... nice deco, tetiba rasa lapaq... hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. first time makan laksa Thai..tk sangka deco nya menarik mcm ni..huhu..

      Delete
  9. Menarik jugak ni...bole jugak jadi port untuk lunch

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali-sekala boleh layan laksa Thai ni..tukar selera..other foods pun sedap jg..outlet sebelah yg jual nasi goreng tu pun ok, nasi bertimbun..big portion..

      Delete
  10. Nampak tempting benar laksa tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt tempting...jatuh cinta pandang pertama..hihi..

      Delete
  11. wah macam besar je portion nya? 0,0 tapi nampak sedap. yummy

    ReplyDelete
  12. kalo da habis semua kedai kat MJ akak promote.. lepas tu akak nak promote kedai mana plak ? ehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb depan ofis je, tu asik promote kedai mkn kt MJ..hihi..lepas ni, promote resto2 kt merata kl ni..JJCM..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...