Monday, May 23, 2016

Cahaya, Bunyi & Warna @ KLCC

Kuala Lumpur City Centre @ KLCC


Walaupun duduk di tengah-tengah bandaraya KL, jarang sekali ke KLCC di waktu malam..depa cakap best..dilimpahi cahaya...

Koleksi gambar-gambar lama, tahun bila disnap dah tak ingat tapi di bulan Disember, masa nak sambut Krismas..

Jalan P. Ramlee

Twin Towers

Menara Maxis

 Ramai sungguh orang bersantai-santai, lepak-lepak di sini di malam minggu..

 sampai baring, bang..nak background twin towers

 belum baring lagi..hihi..

Minggu lepas, officemate ajak ke KLCC lepas kerja, keluar office pukul 8.30 malam..member yang drive, oklah, pening jg basement car park KLCC ni..selalu naik LRT je kalau ke sini..

Dah beli barang, dinner, kemudian tapau pulak sushi @ Sushi King, lepak-lepak depan fountain..tunggu show..first time tengok show ni..huhu.. 


Ramai juga orang di sini, walaupun hari bekerja..

masa ni belum ada sound lagi

show bermula - Light, Sound & Colours

Ada dua pertunjukan

OKlah, untuk menghilangkan stress kerja. Tapi lepas tu stress nak cari kereta sebab tersilap eskalator ke basement..hehe..

50 comments:

  1. SS pon dah x ingat bila kali terakhir ke KLCC...

    ReplyDelete
    Replies
    1. naik KL, bolehlah jenjalan dgn JM..hehe..

      Delete
    2. ahakss...leh ajak kak Nohas sekali jd tour guide boleh?

      Delete
    3. in shaa Allah, tapi akak ni pemalu orangnya..ahakss..

      Delete
  2. Replies
    1. mmg cantik...terpesona sekejap..

      Delete
  3. meriah nmpak show tu,klau kt negara org sibuk nak tengok bnda mcm ni...kt k.l ada tk pernah pulak pergi,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kt KL jrg sangat keluar, jln malam2, lbh suka lepak kt rumah..tapi bila gi travel, mmg excited nk explore tmpat orang..gigih..hihihi..

      Delete
  4. assalamuaaikum Nohas
    Nohas top 10 pengomen tegar blog kaknoor
    sila bagi alamat ya supaya senang kaknoor nak pos poskad
    thanks in advanced

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam Kak Noor..nanti saya e-mail..thanks..

      Delete
  5. selalu lalu klcc ..tapi jarang pergi time malam..dulu masa remaja selalu gaklah pergi time malam tapi taklah semeriah ni..wahh cantik sangat lampu-lampu tu,nanti nak bawak anak lah tengok lampu warna-warna cam tu...jakun kejap tengok klcc waktu malam...huhu selalu datang time siang je itupun sebab kadang-kadang turun train kat situ..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk pun first time tengok show ni..hihi...org dewasa pun terpesona tengok show mcm ni, kanak2 lg gembira..mmg cantik..

      Delete
  6. Kakak tak pernah lagi menikmatinya
    Tapi kalau ikut cerita macam di Sentosa Island, S'pore juga ni kakak rasa
    Cantik bila irama dan warna digandingkan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cantik bila tengok air2 tu menari mengikut irama..
      Sentosa Island dkt dgn JB..

      Delete
  7. ada setiap hari or weekend je? x pernah g pun walaupun duk dekat cos selalu p klcc waktu siang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. setiap hari kot..saya pergi hari Rabu malam...

      Delete
  8. wah banyaknya warna. Berwarna warni mata memandang. Lama sungguh tak lepak kat sana.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaget sekejap tengok show ni..berwarna-warni..

      Delete
  9. cantiknya. pernah jugak tengok dulu. kekonon feeling romantic sensorang hehhe. btw kalau tengok gaya orang amek gambo klcc, memacam gaya ada nak dapatkan shot yg cantik. melentang terbongkang nonggeng semua ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. feeling romantik sensorang..hehe..layan perasaan..mmg kelakar kan tgk org ambik gambo klcc, macam2 gaya ada..hihihi..

      Delete
  10. di penuhi cahaya malam...cantik juga.. dah lama sangat tak lepak malam di KL.. zaman2 bujang dulu selalu gak keluar dgn member2 study & kerja.. hehe.. sesekali hilangkan stress, boleh lahkan... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk pun first time lepak mlm2 kt sini lepas kerja...bolehlah, hilangkan stress...

      Delete
    2. skrg ni klu pegi KL pun tak sempat nak ronda sangat..sebab sibuk melawat ipar duai.. hehe.. apapun terkadang rindu dgn suasana KL..:)

      Delete
    3. ziarah saudara-mara, ipar duai lebih afdal...KL ni best bila tak de jam..hehe, seronok ke sana-sini..

      Delete
  11. Assalamualaikum cik ash datang blogwalking sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumussalam..selamat datang..tq..

      Delete
  12. wow..cantiknya bila bermandikan cahaya lampu...
    Walau selalu ada kerja kat area2 sini, tapi tengok view siang aje..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. jalan2 dgn famili pun best jg..

      Delete
  13. Suka bandar meriah macam ni, happening la kalau orang dulu kata :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. happening...meriah suasana di sini..

      Delete
  14. Replies
    1. mcm2 bentuk, menari-nari ikut irama..

      Delete
  15. fuyooo..memang cantik la. Kagum jap sambil mulut ternganga SB dibuatnya..kehkehkehh..Bila la SB nak gi tengok benda macam ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg cantik..saya pun ternganga tengok...in shaa Allah, dtg KL, boleh tengok..

      Delete
  16. Assalamualaikum...sekali sekala enjoy kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam...sekali-sekala..unplanned..

      Delete
  17. cantiknya...dah lama tak jejak klcc, 10tahun ada kot yang pasti lebih 8 tahun

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik..sekrg ni dah byk shopping complex yg best kt luar KL, ramai dh tak masuk kl utk shopping..

      Delete
  18. Hihihi... dh lama x g klcc d waktu mlm...
    Or in fact - dah lama x g klcc ponn

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg rasa malas nk jenjalan shopping complex malam2..lg best lepak kt rumah..

      Delete
  19. Lampu kaler2 n blh menari tu ada kt ioi putrajaya...

    Anak sedara suka p situ... "air cut" katanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. "air cut"..comelnya...mesti cantik jg di ioi putrajaya...tak pernah gi lg shopping complex ni..huhu..

      Delete
  20. I was planning to turun KL today tapi terpaksa cancel last 3 days bila tiket ETS train Arau - KLS smua sold out dari 26-30hb ni... tak sempat nak beliiii... *sobs* :'(

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesiannya..yelahh, cuti sekolah maa..kena beli awai2 kalu mcm ni..naik keretapi biasa - express langkawi..dah lama x naik ketapi long distance..

      Delete
  21. mmg cantik cahaya warna warni ...klcc ni yg x thnnya byk warga asing . Dah mcm kita kat negara org lak ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. weekdays tak ramai warga asing yg suka duduk berkumpul tu..weekend je depa keluar beramai-ramai, cuti serentak..hihi..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...