Saturday, June 11, 2016

Bila kena 'rampas'

Assalamualaikum.. Salam Ramadhan ke-6.


Bagaimana kita melayan Ramadhan kali ini? Semoga lebih baik dari tahun-tahun terdahulunya..

-------------------------------------------------

Tajukkk..'bila kena rampas'...suspen bebenor bunyi nye..hehehe..

Sambung kisah cuti seminggu di kampung sebelum puasa haritu..

Selepas balik dari pekan minggu, dah angkat semua barang, berehat-rehat di sofa sambil tengok tv, pukul 2 nak drive balik KL..

Layan rancangan Jalan-Jalan Cari Makan..tiba-tiba bunyi hon di luar pagar..adik dah sampai dari Aloq Staq..
 
Aku jengok ikut tingkap je, malas nak bangun,  tunggu dia parking kereta dulu...tetiba anak sedara dua orang ni, keluar kereta, masuk je rumah, terus 'rampas' remote control tv...tukar channel Astro Ceria..untuk kita-kita aje..

budak Aloq Staq
hang pi mana, hang pi mana

Ini boleh mendatangkan marah!!..hihi..malas nak gaduh, berebut remote control dengan budak kecik..bila dah ada kt depa berdua, memang takde chance le nak tengok channel lain..layan je lah..makcik pun suka tengok kartun...haha..

tudia..remote letak tepi pinggan nasi
dikawal rapi..hihihi..

- Happy weekends -

38 comments:

  1. Hihihi memang kena rampas kena takluk.

    Salam Ramadan, Kak Nohas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ramadhan,Farrah..

      bila kena takluk mcm tu, susah nk dapat balik..hehe..

      Delete
    2. Kubu pertahanan ampuh tu,..susah nak gulingkan :)

      Delete
    3. mmg susah..nanti kena kejar satu rumah..hihi..

      Delete
  2. Rampasan kuasa gini mmg surrender awal-awal,tkda kompromi...haha,selamat berpuasa Nohas,Ramadhan Kareem...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berpuasa Ayda..

      Tak larat nk berebut, nanti bising satu rumah, akak jgk yg kena marah dgn mak..hihi..

      Delete
  3. memang arr...tak menang kat kita dah aih

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena bergusti sakan kalau nak rebut remote control tu..hihi, biaq pi kat depa la..

      Delete
  4. Kehkehkeh... adehhh, salam Ramadhan sis! ;3

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. standerd bila ada kanak2 kt rumah...hehe..

      Delete
  6. HEH..HEH..LAYAN JE ASTRO CERIA TU NOHAS...

    ReplyDelete
    Replies
    1. layan..suka Spongebob Squarepant...hahaha..cute sgt under the sea creatures..

      Delete
  7. hahaha biasa lah tu. bebudak bila dah conquer remote memang tak dapat nak tengok channel lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. sib baik akak dh nak balik KL, my mother la kesian, tak dapat tengok berita, drama2...mengalah dgn cucu..hihi..

      Delete
  8. Rupanya kena rampas remote. Nampaknya orang tua kena mengalah dengan budak-budak. Bila dah bukak cannel kartun emm nampak gaya orang tua pun kena tenguk kartun sama le

    ReplyDelete
    Replies
    1. bg chance pd budak2, orang tua kena mengalah..sama2 tengok kartun..hihi..

      Delete
  9. Hihi... itu dia hebat tak hebat penangan kuasa budak kecik.
    Makcik suka tak suka kena juga tengok kartun:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bising satu rumah kalau tukar channel lain...makcik suka tengok kartun..hihi..

      Delete
  10. klu my anak buah lagi hebat . remote letak dalam poket seluar dia . sampai masuk tandas pun dibawaknya . mau tak menjerit mak usunya ... hahahaaa .

    p/s : blh bagi alamat surat menyurat tak . hantar ke email : mysoultouch37@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. perghh..lagi hebat, dikawal rapi sungguh..haha..in shaa Allah, nanti saya e-mail..tk..

      Delete
  11. Third party attack pula ye duk tengah landing landing, si kanak-kanak rabena lebih tumpu dengan kemahuan siap control remote control lagi haha.. selamat berpuasa dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat berpuasa, BP..control habis channel tv..dari astro ceria, junior disney, nickledeon..

      Delete
  12. rampasan kuasa telah berlaku ye, anak2 inilah chanel kesukaan pun samalah dirumah akak ni ha...tak boleh nak tukar chanel lain

    ReplyDelete
    Replies
    1. Byk lak channel kartun kt astro..seharian tengok kartun...hihi..mmg x dpt nk tuko channel lain..

      Delete
  13. hahahah~ kakak berhadapan dengan masalah yang sama.. tapi dengan anak sendiri.. sorang 6 tahun, sorang 4 tahun.. dari celik mata sampai nak lelap balik untuk kita kita aje.. tahun depan terminate astro.. semoga kakak bertabah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah kan..seharian tengok kartun..hihi..nak terminate astro??..huhu..semoga ini jln trbaik..

      Delete
  14. Gitu lah selalunya..
    Kalau saya pulak, malas nak berebut dengan anak2. Sudahnya Mak tgk cerita korea...hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalunya mcm tu lah kan...org tua kena mngalah..hihi..cerita korea best jg..layan online..

      Delete
  15. hahhhaaha .. sama la ngan hero2 mummy. jenuh berebut aihh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mak2 selalunya kena mengalah..hihi...

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...