Thursday, September 29, 2016

7 Bandaraya 7 Beg Tangan

Assalamualaikum...

Wanita dan beg tangan memang tak dapat dipisahkan. Beg tangan pelengkap gaya. Berapa beg tangan seorang wanita tu perlu ada? entahlah, banyak kot..handbag untuk ke pejabat, pergi dinner, pergi kenduri, pergi pasar, pergi jalan-jalan, window shopping, etc..

Saya memang jenis malas nak pindah-randah barang2 dari satu handbag ke handbag lain..hihi..macam le banyak benor handbag nya...

Tujuh beg tangan? sapa ada tujuh handbags? hihi..let's check out Versace seven bags for seven cities collection...

  
Menarik..gambar landmarks di tujuh bandaraya dunia dicetak pada beg tangan Palazzo Empire keluaran Versace ni..

 source: luxurylaunches.com

Dalam bulan Mac 2016, Versace ada buat contest, submit gambar untuk beg tangan ni...dan tujuh bandaraya yang terpilih ialah Hong Kong, Paris, Sao Paulo (erkk..sebab Olympic kot), Beijing, Tokyo, Milan dan New York...weii..Kuala Lumpur takde ke?..hmmm..

Meh kita tengok iconic landmarks yang terpilih untuk tujuh bandaraya tu..

 Tokyo - Mount Fuji

 Sao Paulo - city's skyline

New York - Brooklyn Bridge

Milan - the Gothic Duomo cathedral & Santa Maria delle Grazie

 Hong Kong- city's skyline
Former Canton-Kowloon Railway Clock Tower

Beijing - Temple of Heaven, Forbidden City & CCTV Tower

Paris - Eiffel Tower

 source: lofficielmalaysia
 
Kalau KL, apa landmarks yang sesuai..huhu.. sudah tentulah pilihan ramai..twin tower & KL tower..ye dak..bangunan stesen keretapi lama tu pun cantik juga..kalau nak yang KL punya, edisi cetak sendiri..

Beg tangan ni limited edition..setiap satu, cuma 10 buah je Versace keluarkan. Nak beli pulak, kena gi beli kat bandaraya2 yang berkenaan je..kalau berkenan yang Sao Paulo, kena beli kat butik Versace di Sao Paulo..huhu...ni 'kipas susah mati' Versace je yang sanggup pi beli..baru launch pada 13 September..harganya?? mestilah ribu-ribu kan...edisi terhad...

Edisi mampu tengok je ni...atau beli yang Siam mari...hihi..tak kesahlah kan, takde handbag Versace pun takpe...yang penting dapat jejak kaki di semua bandaraya tu pun ok gak...satu dah pegi, ada 6 lagi..in shaa Allah..

43 comments:

  1. Mmg mampu tengok dan telan apa je yg ada kt dlm molot ni Nohas, nak beli adoiii sakit semua badan dah ni hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dapat sebijik ni memang bestkan kak, cantik kalernya..tapi lg best kalau dpt gi tempat2 ni..

      Delete
  2. mampu tengok je lah haha. lagipun sekarang tak berapa minat nak bawak handbag. kelek anak je kiri kanan.😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom sama2 tengok...FOC je...hihi...

      Delete
  3. Reen xpandai sangat pakai bag tangan.. Kalau klua just pgg purse dan hp..

    ReplyDelete
    Replies
    1. guna beg tangan lg mudah, boleh masuk byk benda...tapi guna wristlet clutch pun ok, utk isi purse & hp..

      Delete
  4. Kalau dah limited edition sah-sah kakak tengok ajelah dik oiii!
    Nak dapat pemegangnya pun tak mampu:(

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, kak..nak pi beli pun kena terbang ke bandaraya2 tu semua..mampu tengok je lah..

      Delete
  5. wahhh..memang kagum lah..cantik dan terhad plak tu.. siapa dapt mmg bertuah..
    sy pun jenis malas nak tukar2 brg handbag..sllunya beg dah buruk br tukar.. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. cantik dan unik handbag ni...bila dah sedap guna satu handbag, memang nak lenjan sampai buruk..cuma kalo nak tahan lama, kena tukar2..

      Delete
  6. unik...mmpu tengok gambar jela,nk singgah butik versace pun segan,hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, nak masuk butik versace pun segan, exclusive sgt..

      Delete
  7. Usahkan nak pegang, nak pi tengok kat kedainya tu pun saya tak mampu. Tunggu jelah edisi Petaling Strait mai nanti... hehehehheh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe..edisi Petaling Street mmg boleh dimiliki ramai..

      Delete
  8. beg-beg yang ditawarkan memang sangat cantik..terbaik

    ReplyDelete
    Replies
    1. sgt cantik, sesuai dgn harganya..huhuhu..

      Delete
  9. Mesti Rosmah teringin nak p beli, abis la duit rakyat Malaysia.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak baik, Kak Ros kan dah menabung dari kecik..

      Delete
  10. Wah cantiknya beg... kalau gambar kLcc pun cantik kan. Baru pi Hong kong je. Yang lain emmm boleh bermimpi je lah terutama NEw York dan Sao paolo tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, NY dan Sao Paulo tu mcm tk dpt nak jejak je..yg lain2 tu bolehlah usahakan..plan2 percutian budget...

      Delete
  11. walla weiiii.. hebat tu..cantik gak ek.

    ReplyDelete
  12. Wooo nice idea, tapi saya tak minat handbags hehehe... plus I'm not into brands (except for electronics, SONY for life!) X3

    What sis? "Satu dah pergi, ada 6 lagi.."?? I thought you've been to at least 3 of those cities... huhuh.

    Sama la kita sis, baru dah pergi satu daripada 7 tumpuan Versace tu, cities lain dia tak nak highlight pulak X3

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk pun sama, takde lah 'die hard fan' mana2 brands..asal cantik,user-friendly rembat je..

      Cuma Tokyo je yg pernah jejak, yang lain2 tu belum lg..hihi..next, Beijing kot..in shaa Allah..

      Delete
    2. Samalah kita huhuh... cuma next, takmo gi mana2 tumpuan Versace tu, nak gi ke tempat lain, InsyaaAllah X3

      Delete
    3. dah beli tiket..huhu..in shaa Allah..

      Delete
  13. Saya klu dpt sebiji tu , mmg tgk je LA . syg Nak guna weiii ... Tapi kan , yg kaki branded je kenal BRG limited edition ni . klu saya mmg x kenal ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. brg mahal mmg syg nak guna..hihi..ya, betul, mereka yg arif je yg kenal yg ori ke tak..

      Delete
  14. wah setiap beg ada gambar mercu tanda bandarnya, bagus ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hasil contest dlm bulan Mac haritu..kalau KL ada, kan best..

      Delete
  15. Errrr kak... hadiah hari jadi hrtu blom bg lg kan.
    Kih kih kih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Put me in the list too... keh keh keh

      Delete
    2. hehehe..nanti usahakan utk nhhas & SS..In shaa Allah..tungguuu..

      Delete
  16. Replies
    1. digital print..nmpk mcm gothic sikit..

      Delete
  17. SS cuma dpt jejak 2 jek... 5 lagi belum... Tah bila... ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg dekat2 boleh le plan pegi..SP, NY..ntah le..jejak kt alam maya je kot...hehe..

      Delete
  18. Replies
    1. betul tu, tak yah beli handbag ribu-riban, gi travel lg best..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...