Tuesday, September 6, 2016

Seeds & Wheats Cafe

Assalamualaikum..

Ini bukanlah edisi jalan-jalan cari makan, bukan juga sesi mengular..tapi sesi kerja luar, terjumpa cafe...hihi..

Ada kerja di Axis Business Park, Seksyen 13, Petaling Jaya. Lepas sesi lawatperiksa bangunan, lepak-lepak sambil susun/semak 'inspection materials' di cafe ni - Seeds & Wheats Cafe di Block C, Wisma Fuji Xerox, dalam kawasan Axis Business Park juga.

Seeds & Wheats Cafe
Axis Business Park, No. 10 Jalan Bersatu 13/4
Section 13, Petaling Jaya, Selangor

pandangan sisi

Alang-alang dah nak lunch time, terus je makan di sini. Kena order di kaunter dan bayar. Order nasi ayam telur masin, tart lemon dan teh lemon panas. 

 nyum, nyum

Sementara tunggu makanan sampai, snap-snap apa yang patut.

  cafe kecik je bahagian dalam, ada tempat duduk di luar juga

 pelbagai jenis kopi

 1'd catch a grenade for you
next time boleh try grenade sandwich 
entah macamana lah rupanya

Makanan yang diorder sudah tiba.. 

lemon tart to die for..sedap..

 nasi ayam telur masin
dimanakah telur masinnya? yang kuah tu
rasanya...hmmm, cam pelik sikit...jenuh gak nak habiskan
sib baik order teh lemon...rasa mual..huhu..


    total cost

 Lemon tart & lemon tea sama harga...overall, oklah..try n error..

32 comments:

  1. I see Macchiato~
    Mesti nak order macchiato kalau nampak dalam menu, hehee...
    Grenade sandwich, nama bukan main, macam mana la rupanya, dan apakah intinya... maybe dia ada strong flavor, hence the name :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. blm pernah rasa macchiato, nk try jg lenkali..tulahh, nama gempak..grenade..scary jer..hihihi..

      Delete
  2. Salah satu minuman kegemaran reen.. Ice lemon tea!

    ReplyDelete
    Replies
    1. minuman penghilang dahaga..sejuk & segar..

      Delete
  3. Tempat makannya menarik
    Tengok menu pun terpikat
    Lepas makan kenyang itu yg pasti

    ReplyDelete
    Replies
    1. cafe yg cute..cuma nasi tu tidak menepati citarasa, bertabah nk habiskan..

      Delete
  4. tempat nya sungguh nyaman.tp maknannya irda kurang selera sangat..almaklum urda ni selera kampung..tp ok je kan kak..sesekali cuba resipi berbeza..irda kalau mkn still nak cari nasi berlauk jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan nasi berlauk mmg puas tp sekali-sekala nk mencuba yg baru..itulah tak menepati citarasa pulak..hehe..

      Delete
  5. MESTI SEDAP SEMUA TU..DAH KENYANG SYUKUR ALHAMDULILLAH

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, sbb dh beli kena jg habiskan nasi,,lemon tart mmg sedap..

      Delete
  6. telur masin blend dlm kuah tu ke...boleh terbayang kepelikan rasanya,mungkin resipi tu ada peminat yg tsendiri kot

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin jg diblend dgn kuah, sbb rasa masin je kuah tu....ada peminat kot, ke nak test market..betabah nk habiskan nasi tu..

      Delete
  7. Macam menarik je cafe tu... one day nak gi try and lepak2 ngan family kat situ. Harap2 terserempak ngan nohas hehehheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. menarik jg menu yg lain2 tu...dah tk gi sini, kerja dh habis..huhu..

      Delete
  8. Replies
    1. boleh try..not bad foods yg lain..

      Delete
  9. Mahalnya teh lemon tu sama harga dengan tart lemon. Nasi ayam telur masin emmm tak pernah makan tapi nampak berkuah masin ala..... cam tak best je. Nama makanan fuyooooo gempak habis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah kenapa mahal bebenor,lbh baik beli lemon tart kan..kureng best sikit nasi ayam, pelik rasanya...nama pelik, nk cuba pun mcm seriau..hihi..

      Delete
  10. nampak cm best . H/made Pumpkin n tart tu menggiurkn . leh cuba ni . cm dkt je kat off KA ni he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh gi cuba, dh dekat tu..lemon tart mmg trbaik..

      Delete
  11. tempat menarik...harga boleh tahan

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak pricey sikit, sekali je kot try kt sini..

      Delete
  12. Mungkin Ada menu lain yg lebih sedap di tekak nohas nanti . nasib baik order lemon tea kan ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mngkin sekali ni je mkn kt sini..mahal bebeno..

      Delete
  13. Ekslusif sangat rupa tempat tu, Nohas. Kalau SB lah kan, pike 2-3 kali dulu lah..hihii

    ReplyDelete
    Replies
    1. cafe ni taklah ekslusif sangat, SB..style yg simple, tmpt lepak2..sbb ada air-cond, tu yg pilih tmpt ni..hehe..

      Delete
  14. cancel lah nasi ayam telur masin tu

    ReplyDelete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...