Wednesday, September 14, 2016

Walaupun kusam, aku suka..

Warna menceriakan suasana. Warna menaikkan mood. Warna cerah menggembirakan. Semasa ke kondominium mewah the Troika, nampaknya semua itu kurang tepat. Warna kusam, tapi tetap menarik..
 
Kondominium mewah di Persiaran KLCC ini direkabentuk oleh firma arkitek British terkenal - Foster + Partners, memenangi beberapa awards diantaranya RIBA International Award, Best Luxury Residential Design by H.D.F.Luxurious Project Asia Summit & Awards.

Di tingkat bawah, ada ruang pejabat, unit kedai dan cafe/restoran.  Restoran juga ada di sky lobby yang dilengkapi dengan 'double volume glass walls' untuk enjoy sepenuhnya view KLCC. View iconic towers ni sangat mahal harganya..


Pilihan warna natural, 'nude' colours untuk common area. Nampak elegan, less is more, tak serabut. Stone colour sebegini is timeless..

Warna kusam menimbulkan suasana tenang..

32 comments:

  1. Nampak elegant perkataan Troika.. Walaupun tulisannya besar kecik, ianya tetap nampak menarik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. dari jauh dah nmpk..mmg eye-catching tulisan ni..

      Delete
  2. warna2 begini memang famous skrg ni kan..nampak lebih elegant & mewah.. :)
    Salam Aidil Adha sis... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Aidil Adha Atie...mmg nampak elegan warna sebegini..

      Delete
  3. WARNA SEDERHANA TAPI MENARIK AMAT...

    ReplyDelete
  4. Tapi warna ini sekarang dah jadi trend
    Rasa lebih sejuk dan selesa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kaler yg trending utk bangunan..cool effect..

      Delete
  5. saya suka yang berwarna warni untuk menunjukkan keceriaan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada jg bangunan berwarna-warni..menarik jg..meriah..

      Delete
    2. sebab mereka faham taste manusia nie ada pelbagai ..

      Delete
    3. ya, betul..ada yg suka warna gelap/kusam, ada suka yg bold, warna2 menjerit..

      Delete
  6. Replies
    1. cuti2 leh turun KL, ada ETS lg mudah..

      Delete
  7. betul kak..warna2 moden org panggil..lebiy stylish..skrg tudung pun nak cari warna kusam xmo striking sgt...irda baru beli tudung warna belacan..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. warna2 mcm ni nmpk lbh stylish kan..elegan pun ya jg..akak pun suka tudung warna2 yg tak terang, warna belacan tu cantik..

      Delete
  8. This color theme may seem kusam to some, but it's stylish and exquisite to me, I loike~ ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul..it's stylish..first time nampak terus shoot photos..

      Delete
  9. warna earth tone ni memang elegant...sejuk n tenang je nampaknya,sesuai sangat dengan bangunan di tengah metropolitan

    ReplyDelete
    Replies
    1. warna yg sejuk & tenang..di tengah-tengah kesibukan kotaraya..

      Delete
  10. klu diluar , lebih sedap mata memandang dgn warna2 sebegitu . tak sakit mata kata orang ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, betul..lebih nyaman warna sebegini..

      Delete
  11. kusam tapi tenang mata melihat, itu tak mengapa

    ReplyDelete
  12. nampak kusam tp elegen tu ada dan nampak tenang

    ReplyDelete
  13. laaa..ingatkan Tropika..rupanya Troika? unik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Troika..ada elemen international sikit..

      Delete
  14. Replies
    1. unik namanys..bangunan modern design..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...