Wednesday, January 4, 2017

Two Lunches @ Quill City Mall

Assalamualaikum, selamat tahun baru

Membuka tirai tahun 2017 dengan entry makan-makan di tahun lepas 

 di Quill City Mall, Jalan Sultan Ismail

first, hasil menoreh di Tappers.. 

serba putih

 Spagetti bolognese and chicken parmiaga

 fish burger & french fries

The verdict: ok, not bad, sedap semuanya

Second, memukat di Fish Manhattan...laut amerika..hihi..farewell lunch, sebenarnya..


Hasil tangkapan

 
 Feesh chicky Bang Bang....bukan Bigbang

 ini entah lupa lak nama, seafood with rice

 Small flame & salad
 
The verdict: Cheesy, rasa mual sikit..nasi bercampur dengan all the cheesy thing...salad je ok..

Alhamdulillah..

56 comments:

  1. Wah banyaknya rezeki hasil tangkapan awal tahun selamat menjamu selera...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hasil tangkapan di hujung tahun 2016..laut tengah bergelora, banjir2..err..amarika tak banjir..silap2..hihi..

      Delete
  2. Tengok ini ingat anak dara kecik kakak pulak.
    Kakak hari itu nak masuk Manhattan boleh dia dah nak tutup walhal belum pun pukul 10 malam. Kesian adik:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian adik..takpe, nanti pergi lagi..

      Delete
  3. wahh rezeki tahun baru

    kalau makan benda cheesy, kena lawankan air yang bersesuaian. kalau tersalah order air, memang muak lah jadinya

    ReplyDelete
    Replies
    1. rezeki akhir tahun lepas, boss belanja..ya, betul, air kena yg masam2 utk hilangkan rasa mual..

      Delete
  4. Makanan kat tappers sedap.. Lama dah tak merasa makan kat tappers kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok jg, harga pun reasonable..ada lunch set..

      Delete
  5. dekat je ngan opis tapi jarang ke situ ... nmpk sedap sangat tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..dekat je..ayam parmiaga di tappers tu ok..

      Delete
  6. masyaAllah sedapnya kak..dah lah baca entry ni dalam.keadaan lapar

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila lapar, berselera tengok...hihi..

      Delete
  7. Saya suka 'memukat' di Manhattan Fish Market Quill tu Nohas. Pasni nak try kat Tappers pulak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya baru first time 'memukat' di sana..mual pulak, mabuk laut kot..hihi..

      Delete
  8. Tak minat Western food, tekak melayu jati gitew, hehe..jadi idokle jadi terasa nk makan.

    ReplyDelete
  9. teringin nak bawa anak2 makan di manhattan fish market

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak pilihan..tapi recommended tk order yg banyak cheese + salad dressing ni...nasi campur benda2 ni, mmg tak leh nak gi..

      Delete
  10. alhamdulillah rezeki makan sedap2. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah, satu bayar sendiri, yg satu lg boss belanja..

      Delete
    2. yg boss belanja tu yg lagi sedap tu. haha

      Delete
    3. free lunch mmg best...hihi..

      Delete
  11. small flame & salad tu sangat menggiurkan..hehehe kene try nihhh :)

    ReplyDelete
  12. Wah.. bukan main sambut tahun baru yer sis... meriah dengan makan2 yang bukan calang2 gitu... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. acik idahhh..lamanya tak bersiaran..rinduuuu..

      lunches ni tahun lepas...2 dlm 1 entry..hihi..

      Delete
  13. Selamat tahun baru jugak.
    Dah 8 januari ni,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selamat tahun baru 2017, masih belum terlewat..

      Delete
  14. makan kat Manhattan memang kadang2 rasa muak sebab banyak cream n cheese.. tapi sedap hehe kena makan ramai2 so that boleh order banyak and kongsi2..

    Happy New Year kak =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy new year, Siti..

      ya, betul banyak cream & cheesy..rasa mual sikit, kena order air yg sesuai..makan ramai2 boleh order lain2 menu..

      Delete
  15. Datang singgah sini terus jadi lapar,...terliurrrrrr!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambo makanan yg menggiurkan..hehe..

      Delete
  16. ceewaaahh bila baca taun lepas tu macam jauh sangat dah lepas kak..hihi padahal baru sminggu lepas tahun baru..kkkk

    ReplyDelete
  17. assalamualaikum.. fuh harap2 boleh hbis boom blog nohas. tak pernah jejak lg kaki kt quill city, KL byk mall sgt tp manhattan fav nina. chicky bang tu menu yg dipilih dgn blue lagoon :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam..baru first time mkn kat manhattan ni, next time bolehlah order air blue lagoon..mknan kt sini byk sgt with cheese, cream..

      Delete
  18. jjcm western..sesekali layan best jgak,klau yg cheesy n tak pedas tu mmg cepat muak,kna mnum dgn air kosong perah lemon

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, mmg muak sikit bila byk cheese ni, yg takleh terima nasi + cheesy things tu..

      Delete
  19. Wowwww jjcm kak nohas!!! Happy new year..pe azam tahun baru

    ReplyDelete
    Replies
    1. Happy new year JM...azam baru very general - semoga tahun ni lebih baik dari tahn lepas..dlm mcm2 perkara..

      Delete
  20. Suka gak mkn kat fish in Manhattan ni rasa mcm mkn kat obersea 😬

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi..food presentation pun classic sikit, ingatkan alas dgn suratkhabar..hehe..

      Delete
  21. Okay pagi-pagi sampai blog kak nohas - terus lapo.

    hihihi

    ReplyDelete
  22. Fish manhattan ni... yang paling SS suka nasi herb dgn ikan yang sambal pedas tu... masyukkkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok, next time boleh order menu ni, takde creamy cheese kan..

      Delete
  23. chicken parmiaga tu kalu di cekik bersama sos nandos sedap agaknya... ha ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. chicken mkn dgn sos pedas mmg layan..

      Delete
  24. mkn bnyk muak sikit, lawan ye air lemon ais, baru potong rasa muak tu..semua nmpk sedp

    ReplyDelete
    Replies
    1. first time mkn di sini, tak sangka byk cream, cheese..order air suam je..hihi..lepas tu gi Jusco, beli air orange..

      Delete
  25. aduhai sedap pulak tengok bang bang tu huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. nmpk sedap tapi mcm kureng sikit kat tekak..mngkin sbb cheesy sos, kalau cili sos..ok kot..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...