Thursday, March 2, 2017

Membeli-belah di Selangor

Takdelah membeli-belah sangat..hehe..beli 3 barang je..

Yang mengharukan tu, lupa sungguh yang kedai-kedai kat Selangor ni dah tak bagi beg plastik..huhu...bermula 1 Januari 2017.

Hari Isnin, ada kerja sikit di Klang Parade..nampak Mr DIY, tetiba teringat nak beli tempat tenggek periuk dapur gas..yg kat rumah, satu dah patah...

tujuan utama nak beli yg tengah tu je, dua barang lagi tu terbeli..hihi..biasalahkan..
adjustable plier utk kerja2 DIY kt rumah, cawan kertas buat stok utk mesyuarat
 
Cashier bubuh sticker 'paid' tu je, lepas tu buat don't know....baru teringat..alamak, takde plastik beg...sib baik 3 barang je..tapi takkan nak lenggang, bawa macam tu je kan, lepas ni nak gi cari ATM pulak..huhu...akhirnya...
 
 masuk dalam beg tangan...huhu..sayang hoii..dah le original sheepskin
terpaksa gendong sebab berat, nak galas takut putus lak

hehe...sebenar ada beg plastik kat kereta, lupa nak ambik...

----------------------------------- 

Yang ni souvenirs dari ofismate, baru balik dari Korea.. 

sungnyemun gate..teringat masa gi sini..

Alhamdulillah, bertambah koleksi...thank you, Siti..

30 comments:

  1. tak ada plastik sekarang..elok untuk persekitaran.

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk barang diperbuat dari plastik, susah jg nk kurangkan..

      Delete
  2. Ada plastik, tapi kena bayo 20 posen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. cahier tu tak offer pun beg plastik..huhu..ke mmg takde..entahlah..

      Delete
  3. Kalau kat JDT hari sabtu aje tanpa plastik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dulu sama, hari Sabtu je, sekrg ni hari-hari..

      Delete
  4. Berapa ringgit kak? Kat DIY sini xde yg kt tengah dapur tu.. Adepun yg xsama saiz..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..ada yg tk sama saiz?..huhu..ingatkan saiz standard je..harga RM2.90..

      Delete
  5. Plastik sekarang ni dah ada jenis mudah lupus... rasa macam tak perlu bayar 20 sen tu sebab cuma menguntungkan peniaga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu, menguntungkan peniaga..harap2 peniaga guna beg plastik mudah lupus, mudah utk pembeli..

      Delete
  6. Plastik bukan semata2 untuk bag. Baldi plastik. Botol minyak plastik. Botol air plastik. Kampit beras beras plastik. Tudung saji plastik. barang2 tu pun tak boleh jual pada hari sabtu sebab ada plastik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. byk barang diperbuat dari plastik..tak blh nak elak..

      Delete
  7. Saya pun sama nohas, selalu lupa nak bawak beg galas atau bakul bila ke supermaket skrg ni. Dah ada sediakan dlm kereta tpi bila turun lupa nak bawak sekali.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena letak depan mata, baru tk lupa..hehe..saya letak dlm dashboard, mmg lupa terus..

      Delete
  8. Hehe... takde chance lagi masuk kedai DIY, nanti nak gi skodeng jugaklah ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. murah2 jg di sini..tagline Mr DIY - 'jangan marah, kami termurah'..hihi..

      Delete
  9. rasanya mcm menyusahkan juga bila xde beg plastik...entahlah mcm kurang setuju tentang cara diorang buat tu.itda prnH merungut bila lupa tentang tiada beg plastik tempoh hari...kesian adik cashier tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah kdg2 trlupa nk bw beg esp bila x rncg nk beli brg..lama2 ok kot, bila dh biasa..katanya di melaka dh lama buat..

      Delete
  10. masuk situ boleh berantu...semua nampak comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..betul tu, rasa mcm2 nk beli..

      Delete
  11. xpalah nohas lain kali beringat nk simpan beg plastik dlm handbeg kalau shopping kat selangor tapi kalau kat market beli ikan sayur ada plastiknya kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kes tk plan nk bershopping..hihi..beli ikan ada plastik beg..

      Delete
  12. samalah slalu tlupa bwk plastik bila beli brg di selangor atau melaka padahal ada je stok dalam kereta,nak tknak hbag jadi mangsa kalau tkda option utk beli plastik kat kaunter...hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau brg2 besar mmg kena beli beg plastik..blm terbiasa lg kan..lama2 ok kot..

      Delete
  13. salam kak
    ckup cantik souvier dri korea :0

    ReplyDelete
  14. Haru betul kalau beli banyak barang tapi takda plastik langsung. huhue 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena bubuh beg plastik siap dlm handbag..huhu..atau kena beli beg..

      Delete
  15. Replies
    1. bangunan besar2 di Beijing, mmg nmpk teguh..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...