Wednesday, 4 October 2017

Akuarium tepi jalan

Ada orang buat akuarium tepi jalan....menarik sekali!!


Terjumpa akuarium ni masa kerja luar di Wangsa Maju.

 Ada empat bijik, kesemuanya penuh dengan ikan-ikan


cantik-cantik ikan koi (japanese carp)
geramnya!!

 tak jadi kerja, ralit tengok ikan berenang

 akuarium yang ke-4 dihiasi dengan batu-batu
tapi yang ni sendu sikit sebab airnya keruh
banyak ikan sebenarnya tapi ikan warna hitam

 siapalah empunya akuarium ni

goreng pun sedap

 berwarna-warni

yang ni ada bapak ayam dan ibu ayam
riuh depa berdua berketak, kesian terkurung dalam ni

 itik serati pun ada

 Nyaman suasana di sini dengan taman di bahagian belakang. Bestnya tinggal di kawasan ni...

20 comments:

  1. Wah menariknya, kreatif sungguh pemiliknya. Wangsa Maju kat belah mana ni nohas, teringin pulak saya nak pergi mengintainya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kwsn perumahan belakang Hero Supermarket, rasanya Jalan 8/27a..kalau x silap..

      Delete
  2. WAH AKUARIUM DGN IKAN2 YG CANTIK MMG MENCURI PERHATIAN YG LEWAT IDE KREATIF TU

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak pulak ikan2 nya, Kak PI..mmg ralit le tengok ikan2 ni..

      Delete
  3. Uihh outdoor aquarium... best juga idea ni, biasa tengok kolam ikan koi je kalau outdoors ni... ohsem la tuan aquarium ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu..selalunya ikan koi ni dalam kolam..cantik nmpk berenang-renang..

      Delete
  4. nampak macam ayam kampong. memang kesian terkurung sebab ayam kampung hidup bebas. itik pun kesian tak ada pasangan. ikan pun kesian tempat tak luas. u pun saya kesian asyik ralet tengok ikan tak buat kerja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..kerja saya senang je, snap photo tanah kt belakang..tp snap gambo akuarium dulu...ikan tu kesian jg..banyak betul, mcm sempit je..

      Delete
  5. Nampak suasana nyaman...
    Kalau tengok ikan berenang renang macam tu, memang boleh ralit jadinya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. berjenis-jenis ikan, colourful..mmg ralit..

      Delete
  6. wah menariknya! first time jumpa akuarium tepi jalan macam ni. elok plak tu buatnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. akk pun first time jumpa akuarium mcm ni..teruja..byk ikan..

      Delete
  7. Replies
    1. nmpk ikan besar warna kelabu tu, rasa sedap je kalau goreng...hehe..

      Delete
  8. kukus grill panggang, kukus grill pangang

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha..kukus limau, grill bercili..nyum, nyum..

      Delete
  9. Memang menariknya kak. Rumah sape tu? Hehe. Memang sedap kalau nak goreng ni. lapar je rasa ha. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntahlah..akak ada kerja di area ni, ternampak akuarium ni... ikan besar kelabu tu sedap kot masak sweet sour...hehe..

      Delete
  10. Sangat kreatif.. Menggunakan ruang fengan maksima.. Tapi kalau dijaga pasti lebih menarik.. Hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nmpk terjaga juga kawasan ni..mungkin tuan nya duduk kat sini jg..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...