Tuesday, 10 October 2017

Ke Indonesia ke kita?

Tetiba kena gi Indonesia, naik mobil...


 
cuaca panas, singgah warong..



sido muncul

 KukuBima - ener-G drink

mesti beli ni

 minuman wajib bila ke seberang

--------------------------------------------

Jumaat lepas, gi sini, jalan kaki dari pejabat


bersantap nasi padang, feeling-feeling kat Medan, kat Padang

banyak pilihan lauk-pauk

sambe ijo mesti ada
nasi rames (RM3.50) + ayam balado (RM9.00) + terung balado (RM6.00) + sambe ijo + teh botol (RM6.00)
 + ais (RM0.50)
jumlah = RM25.00 
(*lap peluh*..insaf sekejap...huhu..kok mahal benerr dong)

selamat sore..entry di kala stress...

26 comments:

  1. Terperanjat jugak bila baca pergi indonesia naik mobil.
    Nasik tu mahallah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat je..Jalan Tun Razak..hihi..
      ya, mmg mahal..first time makan di sini..terung balado tu harga M6.00..mmg std harga nasi padang mcm ni kot kat M'sia..

      Delete
  2. Kalau serve piring asing2 untuk lauk baru nampak real macam kat sana... tapi kenapa mahal banget...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sbb makan sorang2, malas pulak nak bubuh lauk dlm piring asing2...mmg mcm tu kot harga nasi padang kt KL ni..dulu mkn di Sari Ratu pun mahal jg..

      Delete
  3. mahal betul ya harga nasi dengan lauk dekat sana. cam pelik je pun ada. btw, minuman wajib tu teringin saye nak cuba :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasi padang kt sini, Nadhie..kt Indonesia, harganya tkde le mahal sgt...
      teh botol = teh o sejuk..

      Delete
  4. Fuuuh! termenung dulu agak-agak setengah jam baru makan bila tengok rega nasi padang campur tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga mahal betul...kena makan berdua, bertiga, baru berbaloi..

      Delete
  5. Replies
    1. sgt mahal..mngkin jenama Restoran Sederhana kot..

      Delete
  6. Mahalnya makanannya.KL kat area mana tu Nohas

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat Jalan Tuanku Abdul Rahman/Jalan Dewan Sultan Sulaiman...bgn Akar Hotel..

      Delete
  7. Tetiba rindu nak akan nasi timbel

    ReplyDelete
  8. dengan membaca blog akak terasa seolah-olah saya berjalan2 di sekitar klang valley juga.

    every timei pass-by all the places that u've mentioned in your blog it will remind me on you.

    termasuklah entri yang ada minuman apa ke yang klasik dalam botol tu.
    haritu terserempak ngan van minuman tu kat kajang terus tersenyum teringat kat akak.

    hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerja akk mcm ni lah, byk kerja luar, klang valley area..

      ooo.. pop the soda..hihi..dah x jumpa minuman tu..

      Delete
  9. Teh botol tu sedap...
    Nasi padang pun saya suka..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dua2 tu harga mahal sangat kt sini...kena gi seberang nampaknya..

      Delete
  10. Kok kenapa harga nasinya ga bisa selari dengan nama kedainya... ahahah :P

    Teh botol tu nampak menarik :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena makan secara sederhana..hehe..teh botol rasa teh O sejuk..

      Delete
  11. macam makan kat restoran je agak mahal yer.

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan di Restoran Sederhana..restoran nasi padang yg femes di Indonesia...

      Delete
  12. fuyoooh energy drink dia.. sado sungguh hehehe =P

    ReplyDelete
  13. Pergh!! Yang baca pun berpeluh-peluh nengok harga tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahalkan harganya...kalau nasi campur biasa, boleh makan 4 - 5 kali..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...