Saturday, January 28, 2017

So French..Levain Boulangerie & Patisserie

Monsieur, madame, mademoiselle...bonjour!

Profiter de la pâtisserie?
 
Hari Jumaat lepas, ada kerja di Jalan Tun Razak, tetiba teringat nak singgah Levain Cafe di Jalan Delima...dulu dah pernah singgah sini tapi ramai sangat orang, takde seat..

Levain Cafe ni cute...suka2..


Mungkin sebab CNY eve, tak ramai orang, parking pun banyak..yeayy, parking kena bayar RM3.00..jom masuk..

 pelbagai jenis pastry..lain sikit dari kedai2 pastry yang ada diluar sana

 menggunakan stone oven

ada juga jual makanan lain - pasta, sandwich, kek, macaroon, coklat

pelbagai jenis coklat jenama Beryl's

interior - klasik French


cute little things on display

miniature coffee grinder

Beli ni je

 tuna & egg sandwich, palmier & passion fruit mojito
sebab cam was-was je, tak nampak logo halal jakim

 total cost - RM17.80

Ada juga outdoor seating


Bolehlah pergi, kena siasat further, ada pengesahan halal or not, tapi tengok ramai betul perempuan2 Muslim yang datang makan di sini..

Alamat: No. 7, Jalan Delima, Off Jalan Imbi, 55100 Kuala Lumpur

Tuesday, January 24, 2017

Misi membeli mikrofon..

Kenapa nak beli mikrofon?

Nak menyanyi? nak karaoke? nak marhaban?..hihi..

No, no..nak bermesyuarat...tahun lepas, mikrofon rosak, terpaksalah melontar suara..letih pulak..

So, untuk mesyuarat tahun ni, kena cari juga mikrofon. Tempat yang femes nak beli peralatan audio-visual di KL ni ialah di Pasar Pudu...tapi sedia maklumlah, parking memang problem di sini..jom pi naik LRT..

 macam ni baru best - LRT baru..

turun di stesen Pudu - tambang RM2.40 dari stesen Sentul Timur

 ikut jalan ni untuk ke Jalan Pudu

 simpang empat Jalan Pudu dan Jalan Pasar

 pasar karat di Jalan Pasar

 inilah tempat yang dituju - emart

 macam ada - cctv, remote control, led

 banyak pilihan mikrofon..yg murah, yg mahal, wireless

Pilih yang murah je..bawah RM50..

 professional dynamic

 yang silver kaler

atau

legendary dynamic

yang hitam menawan
  
pilih yang hitam, nampak elegan dan berat sikit,..harga RM40..

jom balik..


keluar pukul 12.30, pukul 2.00 petang dah sampai rumah
 Alhamdulillah, mudahnya ada pengangkutan awam macam ni

jom test kat PA system..cinonet je amplifier..dah lama beli..

 Alhamdulillah, not bad mikrofon ni..

Mission accomplished.

tahun lepas mesyuarat takde PA sistem 

tahun 2015 masih elok lagi mikrofon nya 

Tahun ni, in shaa Allah, ada mikrofon baru, Alhamdulillah..

Tuesday, January 17, 2017

Rumah Talking Tom

Assalamualaikum..

Meow, meow...kisah cuti sekolah bulan Disember tahun lepas. 

Berkunjung ke themed cafe Talking Tom House, kucing comel yang pandai mengajuk cakap orang. 

Cafe ni di Little Kingdom di Level 3, Maju Junction.


"Talking Tom and Friends are unique, animated 3D characters who come to life when poked, tickled and played with. Fully interactive, they engage in friendly, two-way conversations with users and repeat what they say. Fans can create and share their videos of interactions with the characters via Facebook and YouTube"..source: enjoy

Little Kingdom ni ala-ala Kidzania..interactive edutainment untuk kanak-kanak, macam best je...macam best je..


tudia Talking Tom dah sedia menunggu


dekat luar dah terasa ke-best-an nya

Children Favourite Theme Park..yuhuu

macam best jer

Keriangan berganda, mak pak je tak riang..entrance fee - RM80 seorang; package 2 dewasa 2 kanak-kanak = RM200..fuhh..

Perghh, tersasar pulak (selingan)..jom, jom gi rumah Talking Tom..cafe ni kat bahagian luar..so, sesiapa boleh pergi..


bahagian atas ni hiasan je, takleh naik

bahagian luar

Cafe biasa je, cuma banyak lah gambar Talking Tom & Friends, ada juga beberapa meja yang ada skrin komputer, bolehlah main games sementara menunggu makanan sampai..

 macam-macam games ada


tv tayang citer Talking Tom & Friends je lahh..best jg..hehe..

Meh tengok menu...jeng,jeng..


 Terbeliak biji mata..perghh..harga *not for kids*..main menu - pasta, sandwiches, pizza, burger..ada dessert - waffle RM8.90



minuman paling murah RM4.00..kecuali air suam/kosong

OKlah, order dua waffle, satu spaghetti, satu pizza, dua air oren dan dua air kosong, makan berlima, dua dewasa, tiga kanak-kanak
 
waffle - ada aiskrim & sos coklat
ni masa pegi riki-riki tempat, survey seblm bawa budak2
first time pegi ada air milo, second time pi, dah takde dlm menu


The verdict: foods so-so je, takdelah da bomb, sedap sangat tu takdelah..biasa-biasa aje..

total costs: RM70++ (termasuk GST & service charge)

sebab kos melebihi RM50, kebetulan ada promosi, dapat voucher single pass Little Kingdom untuk 1 pax, valid till June 2017..

 bila la nak pi?

lepas makan, sesi photoshoot..


meow, meow...cukuplah  dua kali..huhu..

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...