Thursday, 4 January 2018

Pantai Redang, Sekinchan

Assalamualaikum...

Salam tahun baru 2018.

Alhamdulillah. MasyaAllah. Lapang fikiran berada di tepian pantai. Menghirup udara segar.

Pantai Redang @ Sekinchan, Selangor.

 camar yang pulang

Daripada Aisyah r.a. bahawa Rasulullah bersabda:
“Melihat pada tiga perkara adalah ibadah. Melihat wajah ibu bapa, melihat al-Quran dan melihat lautan.” (Riwayat Abu Nuaim) dan ditambah dengan “Melihat Ka’abah” (Riwayat Abu Daud).

 di kaki langit,  lautan tak bertepi

Sungguh besar ciptaanMu...menjadi ilham puisi, menjadi sumber rezeki. Ada yang menemui hidayah dengan hanya mengkaji ayat-ayat yang menyebut 'lautan' di dalam Al-Quran..Allahu Akbar..

the lone angler

kosong - pergi mencari rezeki di pagi hari



Seketika sahaja di sini, hujan gerimis, bergerak ke tempat menarik yang lain di Sekinchan - sawah padi...yuhuu...city slickers yang rasanya tak pernah ''up, close & personal' dengan pokok padi di dalam sawah padi di Malaysia..tapi makan nasi hari-hari.

Agro pelancongan..jom, jom..

20 comments:

  1. NAMPAK PNTAI NI BERPASIRJUGA...KALAU KE SANA NK CUBACARI TEMPAT NI

    ReplyDelete
    Replies
    1. berpasir, kak..banyak kulit kerang hancur jg...
      dekat je dgn pekan..

      Delete
  2. Replies
    1. saya pun baru gi..boleh le turun ke ke sini..

      Delete
  3. Wah Redang, saya belum sampai sini lagi... nanti kena pergi jenguk sini juga someday :)

    Comei je nama tempat, Sekinchan :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. pantai redang, bukan pulau..hehe..sekinchan..ala2 jepun..

      Delete
    2. Ya sis, memang tau ni sis... hahaha. Dua2 pun tak pernah sampai lagi :'3

      Delete
    3. pulau redang tk pernah gi lagi..gi pantai dulu..hihi..

      Delete
  4. i memang suka jenjalan ke area2 ni. belah kanan ada sawah, belah kiri ada laut. memang best kan..
    pantai ni banyak warga cina.. mmg kampung depa ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, best kwsan ni..kiri pantai, kanan sawah, tapi banyak anjing pulok..

      Delete
  5. dulu2 lalu sekinchan masa nak gi ke Lumut. tu dlm thn 1996. skrg ni pasti byk yg berubah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, pasti ada perubahan, dgn lebih membangun pekan Sekinchan..
      prnah sekali lalu di sini masa ada kerja di Sabak Bernam..

      Delete
  6. Boleh jadi tempat nak bawak family jalan2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau gi tengahari, ptg ke..lagi best, banyak bot2 nelayan kt jeti..tapi yg kurang best, pantai ni byk anjing..

      Delete
  7. pantai dia nampak bersih. ingat kan sek sek pantai remis kuala selangor tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bersih pantainya..pantai remis pun bersih jg..pernah gi sekali kt area the kabin..

      Delete
  8. time sekolah dulu2 selalu naik moto pergi sini, dah nak senja baru balik umah .. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo..orang Sekinchan ye..best, hari2 boleh gi tepi pantai..

      Delete
  9. Replies
    1. cantik...pantai pasir bercengkerang..byk kulit kerang hancur..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...