Thursday, 29 March 2018

Utropolis @ Glenmarie

Cerita kompleks perniagaan lagi..

Futuristik sungguh namanya..Utropolis. Lokasi di Jalan Kontraktor U1/14, Glenmarie, Shah Alam.

Utropolis development

Integrated development - dibawah kompleks perniagaan, diatasnya pangsapuri servis. Jenis pembangunan komersil yang biasa terdapat di Lembah Klang.

Kompleks perniagaannya dipanggil  Utropolis Marketplace. Jom kita survey. Parking adalah percuma dii tingkat basement. Alhamdulillah.


wi-fi powered by Time

konsep push-cart

bukan push-cart biasa, tapi bentuk tricylce dan caravan

 ada Mydin store

restoran-restoran 

jom naik keatas, ke tingkat satu ada 'mahkamah makanan'..hihi..yang dipanggil 'food park'.

Food court

 gerai-gerai yang ada

 tong drum kecik dijadikan hiasan siling - bergayutan tong drum

 beli kebab & sirap limau cincau

Kebanyakan pelanggan ialah pelajar Kolej Damansara Utama (KDU) yang terletak di sebelah bangunan ini. 

Secara keseluruhan, Utropolis Marketplace masih baru dibuka. Tingkat bawah dah penuh, kebanyakan restoran & bakeri, di tingkat satu, selain dari foodcourt, ada klinik dan ruang pejabat.

24 comments:

  1. Wooww free parking ohsem tu.. Tqs for sharing...

    ReplyDelete
    Replies
    1. covered parking...walopun kt basement parking free, tapi ada jg yg parking tepi jln..huhu..

      Delete
  2. Parking free yerk... mmm... tak pernah lagi masuk kat area sini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. development baru..sebelah hicom-glenmarie industrial park..

      Delete
  3. Wow.. Canggih tu.
    Tong drum? Tak nampak pun, dipotong2 ek?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah besarkan gambar..tong drum kecik digantung di siling, tong drum besar jd kaki meja makan..

      Delete
  4. Ada ruang dan masa nak gi terjah juga tempat ni...

    ReplyDelete
  5. wah! kena pi tinjau2 ni bila ke Shah Alam..

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. masih baru..suka sbb jenis open-concept..

      Delete
    2. saya pun ada impian untuk ke sana

      Delete
    3. semoga tercapai impian anda..

      Delete
  7. Ooh ni la port lepak baru bebudak KDU... harga makanan kat sini mesti berbaloi-baloilah kan sis kalau ramai students makan kat sini? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai benor bebudak KDU lepak kt bakeri, Subway...wi-fi pulak percuma..
      harga makanan mcm biasa, student dpt diskaun sbb ada student card, akak kalau muka 'baby-face' mungkin dapat diskaun jg..bhahaha..

      Delete
    2. Hehehehe... ooh ada setting kadar harga yang berbeza rupanyaa... alaa ingatkan one price for all :'D

      Delete
    3. student selalu dpt diskaun..

      Delete
  8. Namapak menarik.. Nama dia tu unik.. kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama yg sgt moden..berciri masa depan..

      Delete
  9. Nampak lengang..
    Faktor masa atau masih kurang penyewa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, memang lengang, lunch hour pun tk rmai orang kat ground floor, yg ramai orang kt food court, Subway & bakeri shop penuh dgn student KDU..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...