Monday, 30 April 2018

Aroi Mak-Mak : Restoran Thai

Sawadee ka..

Edisi clearing stock gambar-gambar dalam galeri...

Cerita bulan Februari dan Mac tahun 2017. Menjamu selera di dua restoran Thai. Satu dijamu sebab klien belanja, satu lagi menjamu diri sendiri.

Yang klien belanja di Celadon Royal Thai Cuisine di Pavillion KL. Klien yang pilih restoran ni, kami menurut perintah je..Alhamdulillah..



Takde gambar makanan sebab segan pulak nak ambik gambar depan klien dan boss. Thai foods biasa je..tapi sedap, lagi sedap sebab orang belanja..hihi..

 
 menu yang ada

Dekorasi menarik juga. Yang ni snap sementara tunggu klien datang..

 dari luar

 


Sekian saja, ingat nak mengulang makan di sini, untuk lengkapkan entry tapi tak berkesempatan..khrậng h̄n̂ā (next time).

------------------------------------------

Yang kedua di Absolute Thai di Wangsa Walk, Wangsa Maju. Ada kerja dekat kawasan Wangsa Walk, terus makan tengahari di sini.


suasana suram

the menu

 order yang ni - nasi goreng belacan

jus serai lime - sedap 

 nasi goreng belacan dan juga stir-fried bean curd

Overall, masakan & minuman di dua-dua restoran ni...aroi mak-mak (sangat-sangat sedap)..

"kâe-née kâ" - ini saja yang saya nak cerita. Khap khun kha..

12 comments:

  1. nak lagi sedap kena makan dekat negara dia
    mesti rasa dia lain
    hehehe
    kedai nampak cantik dekorasi dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan Thai foods kt Thailand, mmg heaven...authentic, terbaikk..
      restoran kt pavillion...dekorasi kena menarik..

      Delete
  2. absolute thai ni memang femes tapi tak pernah lagi pergi makan dekat sini

    restoran yang memula tu banyak na bantal dia buat hiasan

    ReplyDelete
    Replies
    1. bantal kecik tu sebenarnya nak promote Thai silk rasanya..

      absolute thai not bad, ok jg makanan & harganya..

      Delete
  3. Jalan2 dan makan2, haeven sangat tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lagi heaven sbb ada yg belanja..huhu..

      Delete
  4. Restoran yang first tu suka dekorasi dia..

    ReplyDelete
  5. Meriah menunya, lama dah tak pekena masakan Thai. Tiba2 rasa macam nak minum Thai green tea matcha :3

    ReplyDelete
  6. Memang best makan-makan menu Thai... lebih-lebih lagi kalau ada yang belanja... erk.... Jom tuan admin tt sama....🤗

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thai foods mmg sedap selalu...tq for the invitation, akan dipertimbangkan..segan pulak nak tt sama...hihi..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...