Wednesday, 2 May 2018

Korean foods

Annyeonghaseyo...

Dah masuk bulan Mei...sambung cerita makan-makan.. 

Restoran Korea pula. Edisi backdated ke tahun 2015..clearing stocks again.

Pertama kali mencuba makanan Korea di Kyochon Fried Chicken, outlet di Menara Hap Seng (dulu MUI Plaza).

masa ni Lee Min Ho jadi duta, sekarang ni dah tak jadi duta lagi

meja masih kosong, sebab bukan lunch time 

Lunch set 1 with Yuza drink
masa ni dapat appetiser jeruk radish..sedap sangat 

 ayam goreng & salad
ayam dia sedap, tapi saiz kecik
 
jenis-jenis ayam goreng - soy series

Small in size, big in taste!!

Tiga kali jugalah makan ayam goreng Kyochon di outlet Menara Hap Seng ni, semuanya sebab ada kerja di Lorong P. Ramlee, jalan kaki je ke sini. Pernah sekali makan di outlet Pavillion KL.

 Nasi goreng kimci dan ayam goreng
-----------------------

Cerita tahun ni pula, pertama kali makan di Dubuyo, Quill City Mall..sedap juga, I like..




Ambik set untuk 4 orang, order beberapa jenis masakan lagi..

nasi korea yang sedap

dumplings yang sedikit hangus



Inilah saja makanan Korea yang pernah dimakan, selain di Bangi Dong, Seoul Garden, Caffe Bene dan Tous Les Jous (meeting dgn klien - dah takde TLJ di Malaysia). Tak lupa, rameyon Samyang yang pedas giler tu pernah makan sekali..

Sekarang ni restoran makanan Korea tumbuh bagai cendawan di Lembah Klang, dah banyak pilihan..

12 comments:

  1. Nak try jugalah dubuyo tu.. asyik lalu je.. kikiki

    ReplyDelete
  2. Tak pernah mkn di restoran korea..
    Cuma pernah mkn kimci..
    Itu pun kawan yg buat hihihi..
    Tak boleh masuk tekak juga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kimchi malaysia boleh telan lagi, kimchi kt korea tak lalu nak makan..masam betul..

      Delete
  3. Korean fried chickeeen... teringin nak cuba juga tapi belum berkesempatan, mesti sedap... sebab bersira dengan sosnya yang special~ :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. korean fried chicken ni sedap, lain rasanya dari KFC yg biasa makan..sos dia sedap..

      Delete
  4. samyang tu mee megi korea tu ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, megi korea yg pedas dan mahal tu..

      Delete
  5. tak pernah lagi cuba makanan Korea...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada yg suka, ada yg tak boleh telan..setakat ni bolehlah diterima..

      Delete
  6. Kyochon best.. puas hati dengan makanan dan harga. suka yang manis tu..

    ReplyDelete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...