Saturday, 9 February 2019

Patutlah Kebaboom!

Salam semua..

Sejak dua menjak ni, teman merasa hairan kenapa entry teman tentang INI begitu mendapat perhatian daripada netizen. Dalam masa sehari, pageview sampai beratus-ratus, kebaboom! 

Dapat pageview tinggi dalam masa sehari untuk blog picisan macam blog saya ni, memang fenomena luarbiasa...apakah? apakah sebabnya??

Rupa-rupanya ada isu peringkat tertinggi, peringkat nasional, tentang produk ini. Hot sungguh, boom sungguh!!

Dengar khabar, pengasasnya yang dah delete komen di facebook beliau dan juga sudah minta maaf dengan YB SS. Syabas tuan!! Dah-dah lah tu..biduk berlalu, kiambang bertaut..

Saya ada baca luahan hati beliau dalam satu blog dan juga artikel balas oleh saudara Mat Rodi di blog yang sama. Saya bukan orang bisnes, memang tak tau perit-getir bagi start-up company untuk memajukan perniagaan mereka. I am an end-user.

Manusia tu ada kelemahannya, kadang-kadang berjanji tidak ditepati, dimungkiri, namun janji Allah itu pasti, jika sudah rezeki, tak kan salah alamat, membujur lalu melintang patah, tetap jadi rezeki kita.

Saya dah jumpa produk ni di outlet 7-11 di Jalan Raja Laut. Dulu memang tak pernah nampak di kawasan Lembah Kelang. Tahniah!!

 ada promosi, beli 1 percuma 1
sampai 28 Februari 2019, oohh harga dah turun RM3.50 sebotol


Anyway, saya suka iklan raya 2018 produk Hausboom nih, konsep post-PRU 14,
 sooo creative..dah-dah lah tu, inikan raya..


 Jom sokong produk Bumiputera. Semoga bertambah sukses!!

18 comments:

  1. teringin juga nak rasa..sedap ke ?

    ReplyDelete
  2. Hihi....popular la tetiba produk ni kan, ok nanti cheq akan cuba minuman ni 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. domino effect drp isu yg panas..cuba jgn tak cuba..

      Delete
  3. Kadang-kadang bila timbul isu sebegini, ada juga positivenya... tak pasal-pasal produk nie viral kan... itu lah impact positivenya... So, better bersangka baik dari berfikir yang bukan-bukan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila baca apa yg ditulis, yg diluahkan, memang terkejut giler, words yg diguna mmg sangat teruk, swearing b*b*, too harsh..produk yg viral biarlah sbb produk tu bagus, berkualiti, bukan atas isu yg negatif mcm ni, anyway, the damage is already done..Alhamdulillah, perkara ni dah selesai amicably..

      Delete
  4. hehe tak pernah tahu pun brand ni sebelum viral tu.. rupanya ada kat 7E eyh ? hehe nanti cari tengok sedap ke idak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah ada di 7-11 tapi tk semua outlet ada jual...sedap gak..

      Delete
  5. Alahaiii! pe citer ni Mrs. A ketinggalan la...
    Cuma tahu la sekarang ni viral produk minuman Hausboom sampai Dr. Asyrah Wajdi pun promote kat IG dia hiks!

    ReplyDelete
    Replies
    1. citer janji dimungkiri..sekrg ni dah viral produk minuman ni..ramai yg share di facebook, IG..

      Delete
  6. Sha cari pun sebab ada kawan share dekat FB, beli 1 percuma 1..
    Kes viral tu pun baru je baca.. bak kata nohas lah, orang tu dah minta maafkan..
    Yang penting rasanya best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekrg ada offer, tapi tk beli..
      dah selesai dgn baik..

      Delete
  7. Bila ada kuasa viral. Tak tahu pun jadi tahu. Teringin juga nak merasa air ni. Huhu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuasa netizen, kuasa media sosial...best gak rasanya..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...