macam nilah...kena siapkan report yg ada, bagi bos check, sebelum dia fly to Ostrolia....hari Sabtu, Ahad, kena datang ofis..
my lunch hari ni - ayam penyet dari Dapur Penyet @ Maju Junction
pedas duhh..sambel cilinya..
Walaupun Maju Junction tu sepelaung cuma, tapi nak turun dari tingkat 17, nak lintas jalan, rasa malas le pulak..sib baik ada ofis mate yang order juga, so kita guna delivery sajalah..tong-tong RM5.00 delivery charges..
Yang ni nak tunjuk juga..hihi...malam semalam masak kuah laksa utara...kesian jiran-jiranku atas dan bawah, memalam bau kuah laksa...semerbak..
Laksa beli yang dah siap di pasar Kuala Kangsar...balik kampung minggu lepas...laksa kuale ni lain sikit..dema guna tepung gandum..
Balik ni pekena laksa pulakk..
ok, nak sambung buat kerja..
haaaa betul2.. laksa ni ada yang pelik sket kan.. CT tak minat laksa tapi makan la jugak kalo terpaksa.. tapi kalo laksa yang jenis berderai tak kenyal tu memang tolak tepi siap hehe..
ReplyDeletepelik2 laksa sekrg ni..ikan sekoq la, laksa udang la...kalo terpaksa??..huhu..tak kenyal?..
Deleteduk Penang, memang best pekena laksa Air Itam..
Saya suka semua jenis laksa. Janji kuahnya pekat dan cukup rasa :)
Deletekita serupa..hihi..kuah mesti sedap..
Deletealaaa ada laksa yang bila kunyah dia hancur terus.. pakai tepung beras kot entahla CT tatau.. kalo makan laksa.. CT suka kuah yang ceroi tu.. tunggu isi ikan mendap hahaha..
Deleteoo..laksa tepung beras mmg cepat hancur...kuah ceroi x sedap, suka kuah pekat sekali dgn isi ikan..baru bestt..
DeleteBIASALA NOHAS TUGASAN PENTING MESTI DISIAPKAN SEGERA HARI CUTIPUN TERPAKSA BERTUNGGU TANGGA DI PEJABAT...SEDAPNYA LAKSA KUALA XPERNAH CUBA LAGI.
ReplyDeletebetul tu, kak..klien ni tak kira, sampai masa nak report..takpe, lepas ni leh goyang kaki, bos takde..hihi..
DeleteSedap nampak ayam tu. Pernah jugak layan restoran kat situ..bawal dia pun ok :)
ReplyDeletebawal goreng + kicap memang sedap @ Dapur Penyet..dgn sambal cilinya yg extra hot..
Deletepandai masak laksa
ReplyDeletebolehlah..yg simple2 tuk makan sendiri..huhu..
Deletebila mak bukit nak gi ostolia pulak., ;p
ReplyDeletebos yg nak pi ostolia..
Deleteiyela, xkan bos xnak ajak mak skali dgn famili ke ape gi ostolia., ngehngeh2
Deletebos nk gi wedding his niece.kiranya family gathering...nanti suggest kt bos, company trip ke ostolia next year...hehehe..sendiri pergi, belum ada planning lg..
Deletepeeergh wedding kat Ostrolia.. ? huurm.. tunggula nak rembat orang sana lalalala..
Deleteboss punya niece dah jd PR sana, tapi kahwin dgn org Vietnam..
Deletekalau dpt org ostolia, setiap tahun balik sana, ke duduk sana teruss..bestnya..huhu..
duduk sana terus xpa.. tho sana ada GST jugak tapi xpa..
Deleterela dok sana ngeh2..
best tengok tempat2 kt sana..huhu..
Deletewah laksa..... lapor lah pulak.... hehehehe
ReplyDeletelaksa penang ni makan 2-3 hari..huhuhu..
Deletemmmmmmmmm sedapnya laksa tu..... laparlah pulak nengoknya
ReplyDeletelaksa ni makan berulang kali..baru best..seperiuk kuah..hihi..
DeleteBoss nak cut I me kits nak cut I tetap kits yg kena sesiapkan.
ReplyDeleteLaksa memang sedap:)
betul tu..setiap kali nk cuti, bos mesti tanya 'kerja dah siap ke?'..huhu..bersusah-susah dulu, bersenang-senang kendian..
Deleteini gara-gara komen guna hp spelling out!
DeleteHari ini masuk balik tengo aduhai. No faham pulak ye.. sorry dear.
(Boss nak cuti ke kita nak cuti mesti kena sesiapkan dulu)
boleh teka, kak..takpe, faham..saya pun selalu jg spelling error guna hp..
Deletebos pun nak jenjalan jugaks... hiks ;3
ReplyDeletekretif jugak kedai tu letak daun pisang sebagai separator antara ayam dan nasi, nampak nice :3
bos lagi stress..hihi..
Deletebetul, kreatif depa ni, takdelah ayam makan nasi..hahaha..
betul betul cutii nii. hihihi
ReplyDeletebos yg betul-betul cuti..kita pun rileks sikitlah..tapi kerja kena siapkan jg..huhuhu..
DeleteBos tak de gi bercuti ni, kak Nohas relaks sikit ke kerja bertimbun macam biasa? :)
ReplyDeletekerja bertimbun tapi tinggal kes yg simple2..yg kena stay back, dtg weekend ni sbb kes berat, kena byk menelaah..
Deleteohhhh Bos!!!! bos nak jenjalan anak buah 'penat' ;p
ReplyDeletebos pun penat jg..kena stayback..nak check, sign reports..huhu..
Deletekak Nohas!! laksa keulae semangkok! kalau dah raum semerbak tu JM x boleh tahan..mahu habis spiuk!
ReplyDeletespiuk tu..hari Isnin baru habiss..huhu..
DeleteLaksa kole ada telo mate... kannn
ReplyDeletegerai pokok limau tu je yg jual laksa telo mata..yg lain sama, guna telo rebus...
Deletesyoknya layan bekal laksa kat opis...kuah dia makin diperam makin sedap,berlalu dah Disember,Januari menjenguk lagi...Happy New Year 2016,have a great and prosperous year ahead!
ReplyDeletekat ofis makan nasi ayam penyet ni, kat rumah je makan laksa...
DeleteHappy new year to you too..
buat kerja takde bos mmg enjoy kan ... hehehee
ReplyDeletestress jg, sbb nak kena handle semua, nak dpt confirmation bos..asik kena whatsapp, email bos je..huhu..
Delete