Rupanya bukan...
Masa jalan-jalan di 'pasar terapung' Lat Mayom di Bangkok, terjumpa masakan dalam buloh ni..
Namanya Khao lam..sejenis kuih pulut hitam yang dimasak dalam buluh.
campuran pulut, gula, kacang merah & santan
hmmm...aroi mak-mak!!
WAH SEDAP TU NOHAS KALAU DIBUAT ORG KITA KAT SINI MESTI VIRAL TU HEH..HEH..
ReplyDeletelbh kurang bubur pulut hitam versi kering..nmpk sedap..
Deletesedap ye.
ReplyDeletenmpk sedap...
DeleteMcm lemang gak tu gayanya, cuma manis Dan warna coklat kot.
ReplyDeletekuih pulut yg dimasak mcm lemang...
DeleteMenariknya hidangan ni :)
ReplyDeletesedap nmpknya...kalau hari raya, buat kuih ni ok kot...hihi..
Deletekalau di Sarawak ada ayam Pansuh..
ReplyDeletejuga dimasak dalam buluh..
sedap tu.
tengok gambar mmg nampak sedap sgt ayam pansuh ni..ada kuah lagi..
Deletearoi mak-mak tu gapo dio?
ReplyDeletevery-very delicious...
Deletewah first time tengok pulut hitam masak dalam buluh. Memang macam lemang sungguh.
ReplyDeleteadik beradik lemang..cuma yg ni sejenis kuih, rasa manis..
DeleteKalau ikut bahan..rasa macam lemak manis.
ReplyDeleteSedap tak?
tak beli..tengok gambar nampak mcm sedap..lemak manis bersantan..
Deletehaaa lama xmkn ini.. sedap akak. org siam kalau xmkn pulut xsah
ReplyDeleteoo..dah pernah makan. nmpk macam wajik...ya, betul, makan siam byk yg berasaskan pulut..
Deleteterkenang pulut ayam..
Deletemakanan thai byk berasaskan pulut sbb tu kot kulit depa mulus je...huhu..
Delete