Hola...vibe tahun baru ni lain sikit, rasa bersemangat je...hihi..
Cuti semalam buat apa? pergi mana?
Memandangkan berada di KL je cuti 3 hari lepas, kita pun pergilah mencuba restoran viral..Daun Pisang Guys di Taman Tun Dr Ismail..
Ramai pelanggan...Alhamdulillah, ada seat..
Almost full house..depan saya ni Riders dari Jemapoh
(ada tulisan kat belakang T-shirt depa)
Jom tengok apa yang ada..
Daun Pisang Guys menyajikan masakan Melayu
Mula-mula..ambik set daun pisang
ada nasi putih, terung goreng crispy, jelatah, kentang goreng sambal, keropok ikan dan dua jenis sambal - sambal hijau & sambal merah
Kemudian order main dish. Tak nak order pun takpe
Saya order ikan kembung ketuk sambal cili mangga dan asam pedas tetel
dan air - teh halia panas
kita pun tambah nasi..hehe..
FOC untuk 1st time tambah
The verdict : sedappp...actually, ambik set tu saja pun ok tapi takde lauklah kan
makan sayur, kentang & kuah pun sedap
teh halia - terbaik..
dua² lauk tak habis makan, tapau, makan hari ni, for lunch tadi
Harga semua : RM33.75, oklah untuk 2 kali makan
Recomended guys..
Wow... ikan kembung ketuk sambal cili mangga tu, adalah penyelera di bulan puasa. Kalau ada lauk tu, boleh tambah nasi. Hehe...
ReplyDeletebetul, rasa masam pedas membangkit selera time puasa...
Deletebiskut cicah teh tu ada dlm menu jugak ke? rare betul... boleh tambah nasik putih lg tu pun rare... mmg x pernah sy jumpa kedai mcm ni lg
ReplyDeletebiskut tu takde dlm menu...yg order teh dapat biskut rasanya...betul, rare boleh tambah nasi, FOC..
Deletenampak sedap nanti kalau pi ofis TTDI boleh la singgah
ReplyDeleterecommended...silalah cuba..
DeleteWahhh.. sy tak pernah jumpa lagi ni makan atas daun pisang lauk-pauk masakan melayu. Padanlah viral restorannya.
ReplyDeleteRasanya ni restoran pertama yg buat konsep mcm ni..
DeleteSelamat jjcm di tahun baharu
ReplyDeleteTerima kasih Wak..
DeleteNak pegi sini kena ajak org yg pnh pergi... Xd lah blur smbil tgok menu... Hihihi.. Tp sambal ketuk ikan kembung tu mmg terbaik lah.. Sedapnya.. Lama x makan
ReplyDeleteMudah je nk order..hihi..sedap menu tu, kena order tu kalau dtg sini..
Deletewah, betul2 makan atas daun pisang..
ReplyDeleteYa, takde pinggan..
DeleteYa ampun! Saya yang tengok ni rasa teringin pulak! Nampak sedap sangatlah.
ReplyDeleteBoleh gi sini kalau dtg KL..
DeleteAiseh... teh halia dalam kole besi! Stylo!
ReplyDeleteAda sekeping biskut..lg stylo..
DeleteBila baca daun pisang terus teringat restoran bananabros atau restoran masakan india atas daun pisang tapi yg ni konsep daun pisang tapi masakan melayu la ye? Macam menarik je.
ReplyDeleteBetul, masakan melayu semuanya..
Deletewaduhhhhhh nak kena chobaaa juga nanti ni nyummm! hehe
ReplyDeleteRecommended 👍
Deletearitu time pi area TTDI...mcm nmpk signage ni..penggemas nasi daun pisang pasti suka
ReplyDeleteKonsep restoran India, tapi masakan Melayu..
Deleteingatkan kedai daun pisang jual makanan dari india. lupa yang orang melayu pun suka makan beralas daun pisang gini. asam pedas tetel favourite tu
ReplyDeletejarang ada restoran melayu yg guna daun pisang...yg ni rare sikit, buat kelainan...susah nak jumpa asam pedas tetel yg sedap..
Delete