Assalamualaikum...dah start cuti sekolah..
kakak teman yg kerja cikgu, datang rumah hari Sabtu lepas
macam2 dia bawa - kuah rojak, ikan bekok, ayam masak ungkep
kerabu daun mengkudu + daun pegaga, inti karipap
Semalam buat karipap, mak teman tolong
mula-mula guna acuan, lepas tu manual kelim tepi..
old-school method..lagi kemas..
lupa lak nak ambik gambar the finished product..
sedap2..intinya sedap..bolehlah buat makan2 sendiri..

wahhh... buat karipap sendiri tu. salute. sure sedap tu.
ReplyDeleteWah..rajin betul lah blogger ni..tahniah sangat menarik..
ReplyDeleteSedapnya karipap homemade. Betullah, kelim sendiri rasa lebih selamat masa digoreng.
ReplyDeleteTerer tu boleh buat karipap sendiri, cantik kejadiannya 😎👍
ReplyDeletelama tak buat karipap kat rumah.
ReplyDeleteKali terakhir buat karipap 2 tahun lepas bulan puasa hihi. Kemas betul kelim karipap kak nohas tu.
ReplyDeleteBetul kalau kelim sendiri lagi kemas. Bestnya buat karipap sama2.
ReplyDeleteBuat byk2..simpan dlm freezer.. anytime nk mkn goreng je ... Yummy
ReplyDelete