Tuesday, 13 December 2022

Cafe ni setiap tahun berubah...

Tak serasi kot atau kena tunggu stesen MRT beroperasi, baru ada sambutan..mungkin jugalah kan..kawasan ni macam sunyi je..

Kisah cafe Artwood Corner dekat Pusat Kraf Kuala Lumpur di Jalan Conlay ni....

cafe dah cantik..
 

Dalam entry di bulan Disember 2019 bertajuk Kompleks Kraf - Part 2, cafe ni jual makanan goreng-goreng & makanan Thai... sempat gak minum di sini...

menu tahun 2019
 
 
Bulan Disember 2020, nampak signboard Jom Sate KL disini, tak sempat nak gi, sebab belum dibuka lagi time ni, snap photo je..
 
roti john pun ada

 
terbaru..Disember 2022, dah jadi cafe Siakaplang (Nasi Ikan Siakap) pula. Tahun 2021, tak buat kes di sini, so takde gambar..hehe..
 
ada promosi batik
 
comel je

nampak sedap...ikan siakap mmg feveret


 Pergi lepas lunch, kita minum sirap je lah...hari panas...

sirap ais 
 
Semoga dapat bertahan, nak try juga nasi ikan siakap...mcmana lah gamaknya..macam pecel lele kot...

20 comments:

  1. Tak pernah pulak singgah cafe di sini. Lalu je. Kena promote lagi kot. Panggil blogger buat review ke. Eh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang ni byk socmed...promosi kt tik tok pun ok...tapi kwsn ni nmpk sunyi, cafe pun pkl 5 dah tutup..

      Delete
  2. Cafenya nampak menarik mungkin tak femes kut. Kena viral kan baru top kut.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena usaha lebih sikit, up kan kat medsos..

      Delete
  3. bukan tumpuan orang ramai mungkin..tetapi kalau viral mungkin boleh boom...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kwsn sunyi je, then x byk pejabat...ha'ah kalau viral, jauh2 pun org datang...

      Delete
  4. Nampak menarik.
    Memang susah bisnes nak bertahan kalau pelanggan tak ramai. Sewanya tentu mahal jugak kat situ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul, kena ada crowd...baru boleh maju....kwsn sunyi sikit..

      Delete
  5. tukar2 pelanggan lah yg untung....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sempat nak merasa, tengok dah takde...

      Delete
  6. Ala mengapa tidak pesan menu siakap ketika itu juga? Takut tiada kesempatan lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergi pukul 2 lebih, lepas lunch...masih kenyang..itulah takut lepas ni kedai lain pula...hihi..

      Delete
  7. Replies
    1. betul, makanan tak tahan lama, kalau x ramai pelanggan, tak pulang modal..

      Delete
  8. Sesuatu tu kalau dah bertukar- tukar kan...tapi kadang mungkin ikut permintaan or else...SA setuju kalau terus dikekalkan dengan jualan masakan thailand

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalunya tak ramai pelanggan, business x dpt bertahan..sbb tu asyik bertukar je...

      Delete
  9. Kurang promosi agaknya.. takpun susah nak akses..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasanya kurang promosi..akses ok..lepas ni lg ok bila stesen MRT conlay buka...kita tgk nanti

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!