Thursday, August 21, 2008

Kerja..kerja..

Balik je dari bercuti on 19/08/2008, dah dapat 4 kes. Urgent pulak tu..Kes yang ada kena selesaikan by this week. Tak leh nak jump the Q, first come first serve..Last In First Out (LIFO) doesn't apply here..but u must get your priority right...Kata orang, sibuk itu rezeki...

Dateline for the new cases is 31 August 2008. Alamak, ini macam kalu, kena stay kat ofis le over the weekend.....nak posa lak tu.. Dateline..dateline..Oh!I hate dateline..dateline makes me sick..makes my blood goes upstairs..

Oppss.. our life also got dateline, beb...Tiba masa kan pergi jua.. tidak akan cepat atau lambat walaupun sesaat..

Boss said, "U must work smart, get it right from the start.." Ala, boss so many things to do, so little time given, dia dapat 3 kes, saya 4, mana aci...blah, blah..the art of giving excuses..

Boss said, "Less talk, more work...". So, kena susun strategi ni.. the mind of strategist applies here...roll up your sleeves..banyaknya dokumen nak kena tengok & analyse..previous reports, titles, tenancy agreements, sale & purchase agreements, plans.. Pelannya mak datuk besarnya..AO size...

Takpe pelan-pelan kayuh, slowly but surely....KPI must be maintained...Ofis lak nak direnovate.. inilah ofis saya sebelum ada internal renovation..





Berserabut sikit..my working space is located along the aisle..no view..

Bercakap tentang kerja memang tak habis, so let's start kicking now..

2 comments:

  1. nak buat camna , bos yg byr gaji . tu sbb kot dia bagi lebih kerja ... tgk office tu pun dah stress ... heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah namanya pekerja, nak complain byk2 pun tak boleh..hehe..terimalah seadanya...perform well under pressure..

      Delete

Syukran jazilan for your comments. Merci beaucoup!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...