Tuesday, 12 February 2019

Hotel Tenera @ Bandar Baru Bangi

Hotel baru di Bandar Baru Bangi - Hotel Tenera. Tapi bukanlah baru sangat, dah setahun jugalah dibuka. Hotel patuh syariah oleh anak syarikat Felda.

Lokasi di Persiaran Kemajuan, Bandar Baru Bangi. Lepas toll Bangi, ambil kiri di bulatan pertama, akan nampak hotel ni dari jauh.

 Kompleks Hotel Tenera - hotel, apartment dan restoran makanan laut

Yang best di Hotel Tenera, ada pilihan samada nak duduk di hotel atau di apartment. Hotel - 302 bilik, Apartment - 200 unit. Semuanya dalam satu kawasan. 
Jom lihat-lihat hotel baru.

 bangunan hotel

Hotel lobby

Vanilla cafe & butik Siti Khadijah

butik Siti Khadijah

front office

ruang legar depan ballroom.
entrance berasingan untuk ballroom
sangat sesuai untuk resepsi kenduri kahwin, majlis-majlis keraian

grand ballroom

 VIP room disebelah grand ballroom

OK, jom melawat bilik hotel pula. Bilik hotel biasalah ada one-bedroom, double/twin sharing, family room, suites.

 laluan ke bilik hotel

solat kit

coffee/tea making facilities


Kemudahan lain yang ada di bangunan hotel ialah kolam renang di Level 4. Kolam renang ada dua - satu khas untuk wanita berhijab dan satu kolam renang biasa. Masa pergi haritu, Level 4 ni masih belum dibuka untuk orang ramai. Buat sementara waktu, boleh guna kolam renang di bangunan apartment.


All dining restaurant - Saffron Brasserie di Level 2 dan 10 bilik seminar di Level 3. Hotel yang bagus untuk berseminar, konference dan juga lain-lain event.
 
  pre-function area yang luas

Depan hotel ada restoran makanan laut - Selasih Garden Seafood Restaurant. Dibuka untuk makan malam sahaja. Boleh disewa untuk pelbagai majlis. 
 

OK, ke bangunan apartment pula. 
Gymnasium

Kolam renang di tingkat bawah

Apartment ada studio, 1-bedroom dan 2-bedroom apartment


Harga berpatutan, diantara RM220 - RM460 untuk bilik hotel dan RM220 - RM300 untuk apartment.  

Keseluruhannya, untuk majlis keramaian seperti kenduri kahwin, memang selesa buat di sini. Ruang legar yang luas, kawasan yang luas, parking pun banyak.

Dekat dengan pusat bandar Bangi, Bangi Sentral, Bangi Golf Resort dan Bangi Gateway. Hotel yang selesa untuk berehat di hujung minggu.

Check it out.

Saturday, 9 February 2019

Patutlah Kebaboom!

Salam semua..

Sejak dua menjak ni, teman merasa hairan kenapa entry teman tentang INI begitu mendapat perhatian daripada netizen. Dalam masa sehari, pageview sampai beratus-ratus, kebaboom! 

Dapat pageview tinggi dalam masa sehari untuk blog picisan macam blog saya ni, memang fenomena luarbiasa...apakah? apakah sebabnya??

Rupa-rupanya ada isu peringkat tertinggi, peringkat nasional, tentang produk ini. Hot sungguh, boom sungguh!!

Dengar khabar, pengasasnya yang dah delete komen di facebook beliau dan juga sudah minta maaf dengan YB SS. Syabas tuan!! Dah-dah lah tu..biduk berlalu, kiambang bertaut..

Saya ada baca luahan hati beliau dalam satu blog dan juga artikel balas oleh saudara Mat Rodi di blog yang sama. Saya bukan orang bisnes, memang tak tau perit-getir bagi start-up company untuk memajukan perniagaan mereka. I am an end-user.

Manusia tu ada kelemahannya, kadang-kadang berjanji tidak ditepati, dimungkiri, namun janji Allah itu pasti, jika sudah rezeki, tak kan salah alamat, membujur lalu melintang patah, tetap jadi rezeki kita.

Saya dah jumpa produk ni di outlet 7-11 di Jalan Raja Laut. Dulu memang tak pernah nampak di kawasan Lembah Kelang. Tahniah!!

 ada promosi, beli 1 percuma 1
sampai 28 Februari 2019, oohh harga dah turun RM3.50 sebotol


Anyway, saya suka iklan raya 2018 produk Hausboom nih, konsep post-PRU 14,
 sooo creative..dah-dah lah tu, inikan raya..


 Jom sokong produk Bumiputera. Semoga bertambah sukses!!

Saturday, 2 February 2019

Warisan Negara - 2 Stadium

Menyelusuri sejarah Malaysia di Stadium Merdeka.

Assalamualaikum..

Haritu ada kerja di sini, biasalah, jalan-jalan buat kerja. Dah lama tak jejak kaki di sini. Stadium yang sangat nostalgia untuk rakyat Malaysia. Di sinilah laungan 'Merdeka!' bergema pada 31 Ogos 1957. 

Rentetan sejarah Malaysia ada dipamerkan di sini. Jom melawat kembali sejarah negara kita.

dibuka pada 30 Ogos 1957 oleh Tuanku Abdul Rahman Putera, Perdana Menteri Malaysia yg pertama

Bangunan Warisan Kebangsaan
 
 rumput menghijau

Ralit membaca sejarah bergambar tentang Tanah Melayu, Malaya dan Malaysia. Dah tak berapa ingat peristiwa-peristiwa yang berlaku - Darurat, Ganyang Malaysia, tragedi 13 Mei, Bintang 3, kisah pendatang Cina dan India.

 gambar-gambar menuju kemerdekaan Tanah Melayu

 Hari bersejarah

 time Darurat
 

 catatan mengenai Darurat tahun 1948

 Pengawal Kampung Wanita - Home Guard
- Kuasa Wanita -

PM berjiwa rakyat - Tun Abdul Razak & Tun Hussein Onn

kena tambah - keeping up-to-date

 Dah habis membaca sejarah Malaysia di Stadium Merdeka, ke Stadium Negara pula, dekat jer, sebelah-menyebelah. Sebab ada construction, kena pusing ikut jalan raya.


 Stadium Negara

Tampak di belakangnya ialah Menara PNB Merdeka 118 sedang menuju ke langit. Tidak lama lagi menukar landskap di kawasan ini

Dua bangunan warisan. History revisited.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...